Geert Junius

Heeft een lange carrière in de financiële sector achter de rug. Schrijft voor Spaarvarkens.be vooral over beleggingsfondsen. Bij de Belgische grootbanken KBC en Belfius werkte hij onder meer op de studiedienst, in de marktenzaal en als private banker. Auteur van het beleggingsboek ‘Risicobeheer voor de goede huisvader’.

Geert Junius

Beleg in fondsen via Euronext Amsterdam

In deze bijdrage heeft fondsenspecialist Geert Junius van Spaarvarkens.be een bijzondere tip voor u. Beleg in Nederlandse beleggingsfondsen! Die kan

Geert Junius

Let op met populaire gemengde fondsen!

Einstein sprak over de kracht van de samengestelde intrest. Welnu: de kracht van de samengestelde jaarlijkse kost mag evenmin onderschat worden. Zelfs al is die jaarlijkse kost ogenschijnlijk laag. Geert Junius bespreekt de kosten die aangerekend worden op gemengde fondsen die immer populair zijn in ons land.

Geert Junius

Closed-end fonds checklist (alternatief voor bankfondsen)

Geert Junius, de specialist beleggingsfondsen van onze stal, wijst op de beursgenoteerde closed-end funds. Het zijn interessante alternatieven voor bankfondsen. Net als bij beursgenoteerde bedrijven kan u ze gewoon op de beurs kopen van een andere belegger.

Geert Junius

Beleggingsfondsen: de 10-punten checklist van Geert Junius

De Spaarvarkens zijn blij om een nieuw lid van hun schrijversstal te kunnen voorstellen. Geert Junius (1959) heeft een lange carrière in de financiële sector achter de rug. Hij zal voor Spaarvarkens vooral schrijven over beleggingsfondsen. Ja, beleggingsfondsen zijn complex. Ter illustratie begin ik meteen met een checklist in 10 punten die zelfs nog niet volledig is. Maar dit is al een goed begin als hulp bij de aankoop van beleggingsfondsen