DE START VAN DE SPAARVARKENS BELEGGINGSCLUB

Op de beursbodem van de coronacrash publiceerden (van links naar rechts op de foto) Stefan Willems, Jan Reyns en Pascal Paepen hun eerste artikel op Spaarvarkens.be: Waarom een forse beurscrash kansen biedt. Dat was alvast een voltreffer. Er volgden nog heel wat artikels met winstgevend advies. In mei 2022 mochten Jim Stukken en Stefanie Huybrechts de drie vervoegen.

Het doel van Spaarvarkens.be is dan ook om mensen financieel onafhankelijk te maken. Zoveel mogelijk mensen. Liefst zelfs alle mensen. In de eerste plaats doen de “Spaarvarkens” dat door kennis en ervaring door te geven via artikelen op de website. Daar kan je hun artikels lezen, alsook een fijne selectie van gastschrijvers. Maar de bezoekers vroegen meer. Hoe vermijden om blind tips te volgen? Een cursus beleggen. Klik hier en volg nu onze vernieuwde cursus van 2023. 


Enthousiaste cursisten

Daarom lanceerden de Spaarvarkens in de lente van 2021 een eerste intensieve beleggingscursus op basis van de 73 jaar ervaring die de financieel journalist, analist en docent Bank en beurs samen hebben. Die online opleiding vond ondertussen al zijn weg naar honderden enthousiaste cursisten. Daar waren zowel beginnende beleggers bij, maar ook mensen met jaren ervaring vonden er hun gading.

Mensen willen nog meer: een beleggingsclub

En opnieuw vroegen mensen om meer. Liefst in de vorm van concrete verdere begeleiding en opleiding. Zo kan de kennis in klinkende munt omgezet worden, met nog wat extra duwtjes in een goede, rendabele richting. Die opleiding wordt nu in de praktijk gebracht met concrete tips en analyses van aandelen, beleggingsfondsen, ETF’s, goud, … kortom alles wat op lange termijn een hoog rendement kan opleveren in een evenwichtig gespreide portefeuille.

Overzicht beleggingsclub

Iedereen die al wat kennis van beleggen heeft, kan aansluiten bij de Spaarvarkens Beleggingsclub. Wie nog beginner is of eerst alle belangrijke zaken over beleggen op een rij wil zien, raden we aan om eerst de Spaarvarkens Beleggingscursus te volgen.

Geen administratieve zorgen bij onze beleggingsclub

Tot de Spaarvarkens Beleggingsclub kan je altijd, het hele jaar door, toetreden. We bouwen er, samen met de leden, verschillende portefeuilles op. We doen dat virtueel, want we willen geen administratieve rompslomp. Je moet dus geen statuten ondertekenen en je dient geen maandelijkse financiële bijdrage te betalen aan de club. Wij bieden geen individueel advies. Iedereen beslist uiteindelijk ook altijd voor zichzelf wat hij of zij zelf doet met de eigen centen in de eigen portefeuille. Ieder lid is dus ook zelf verantwoordelijk voor zijn of haar keuzes.

Aandelentips met inzicht

De Spaarvarkens bieden concrete aandelentips, telkens met pro en contra en uitleg om te leren. Waarom is dit aandeel kansrijk ? Wat zijn de risico’s? Waarom nemen de Spaarvarkens van dienst het aandeel wel of niet op in hun eigen portefeuille? We analyseren en beantwoorden je vragen. We willen je inzicht bieden, zodat je ook zelf leert te beslissen. Wij zijn geen goeroes of geldwolven die dure tips verkopen. Wij garanderen zeker niet dat wij de toekomst kunnen voorspellen of zaken niet fout kunnen inschatten.  Het is belangrijk dat je weet dat advies feilbaar is, ook dat op Spaarvarkens.be. We willen je niet afhankelijk maken, maar net onafhankelijk. Zo kan je ook altijd je mannetje staan tegenover de bank en financiële adviseurs. Bieden zij echt meerwaarde of is het omgekeerd? Je kan zelf het kaf van het koren scheiden. Eenmaal je die onafhankelijkheid proeft geniet je ervan. Dan kan je ook zelf beoordelen of je bij de Spaarvarkens Beleggingsclub blijft of niet. Ervaren beleggers weten dat een goede toetsing en een netwerk altijd goud waard is.

Aandelen met potentieel

We leggen lijsten aan met aandelen uit verschillende categorieën van weinig risico tot hoger risico, zowel voor de rustige belegger als voor mensen die actiever willen handelen. Maar de focus ligt op de lange termijn. We gaan vooral voor aandelen die op langere termijn kunnen verveelvoudigen. Daar ligt de ‘sweet spot’ van rendement en opbrengst, zonder dat je er wakker van hoeft te liggen, laat staan dat je alle dagen de koersen moet volgen.

Bewaar het overzicht

Dat is niet nodig. Net zomin moet je per se al onze artikels en webinars live bekijken om te blijven volgen. Als lid van de Spaarvarkens Beleggingsclub heb je online een eigen, afgesloten plaats, waar je altijd het overzicht bewaart. Daar kunnen de leden permanent hun vragen, ideeën en bedenkingen kwijt en voelen de Spaarvarkens wat er leeft. Daar spelen we op in met webinars, analyses en artikelen.

Beleggingsclub: Focus op fundamenten

We willen een baken van rust en orde zijn in de chaos en de ruis van de financiële markten en de media. We focussen op de belangrijke trends, niet op elk gekmakend nieuwtje. Afhankelijk van de actualiteit, de evolutie op de financiële markten en specifieke beleggingskansen zullen we meer of minder communiceren. Maar u kan dus altijd terecht op de online, maar afgesloten plaats voor de leden van de Spaarvarkens Beleggingsclub.

Het hele jaar door:
1. Webinars

We voorzien doorheen het hele jaar webinars, afhankelijk van de vragen, de actualiteit en de beleggingskansen. We zullen ook lessen geven in het teken van een bepaald beleggingsthema.

Bijvoorbeeld: hoe beleggen bij stijgende rente? Welke aandelen kunnen dan beter presteren en welke kunnen daaronder lijden? Is het zinvol om je portefeuille aan te passen of niet? Het kan ook een universeel thema zijn, zoals: hoe kom je interessante aandelen op het spoor? Welke vragen moet je stellen? Bestaat daar een checklist voor? Hoe volg je verder op? Hoe lang houden en wanneer verkopen?

2. Concrete beleggingstips

Als journalist, analist, docent hebben we toegang tot veel studies en rapporten over de markten en aandelen. We volgen wat professionele beleggers in binnen- en buitenland doen. Dat doen we al tientallen jaren. Die kennis kunnen we delen. We kopen ook analyses in.

Hoeveel concrete beleggingstips we geven, is afhankelijk van de opportuniteiten. We vinden het beter om selectief te zijn, dan om een voortdurende zondvloed aan tips te geven. Het is onze taak om het kaf van het koren te scheiden en de leden van de club alleen de beste tips te presenteren. Toch zullen we ook altijd de plussen en minnen van elke tip geven. Dat is niet alleen belangrijk voor de opvolging, maar ook om ervan te leren. Je kan ook zelf aandelen selecteren en voorstellen ter bespreking en analyse. Die kunnen mogelijk worden opgenomen in de portefeuille van de Spaarvarkens Beleggingsclub.

3. Aandelenlijsten en portefeuilles

Op basis van de lessen en de tips beslissen de clubleden over de Spaarvarkens Portefeuille. Via webinars of andere communicatie met onze club zullen we altijd de ‘hamvraag’ – voor Spaarvarkens niet onbelangrijk- stellen.

De leden zijn niet financieel of administratief gebonden aan deze portefeuille zoals bij een gewone beleggingsclub. Het is louter bedoeld als infobron en om van te leren. In je eigen portefeuille beslis je uiteraard zelf. Door de educatieve inslag van de Spaarvarkens Beleggingsclub groei je echt naar financiële onafhankelijkheid!

Het lidgeld telt voor een jaar en je blijft automatisch lid, tenzij je wil uitstappen uiteraard. We zorgen voor voortdurende begeleiding en ondertussen blijkt dat de leden mekaar ook helpen en er een productieve wisselwerking is ontstaan. We hopen dus dat iedereen gewoon lid blijft. We zoeken ook naar voordelen voor leden, waarbij we bijvoorbeeld de marge op boeken doorgeven als korting. We begonnen eraan midden juli 2021 en gaven in een webinar op 24 juni een voorsmaakje aan de cursisten. Mensen die later lid werden of worden, kunnen alle webinars uit het verleden bekijken in onze community.Democratische prijs, zodat iedereen kan meedoen

 

 

  • Samen leren onder begeleiding
  • Praktisch, geen academische taal
  • Concrete tips om je portefeuille op te bouwen
  • Democratische prijs, zodat iedereen kan meedoen
  • Online volgen wanneer je wil
  • Online afgesloten plaats voor overzicht, vragen, voorstellen, bedenkingen, …

De prijs voor een jaar lidmaatschap van de Spaarvarkens Beleggingsclub is 297 euro. Word lid of schrijf je partner, zoon, dochter, … in. Het lidmaatschap van de Spaarvarkens Beleggingsclub is een leerrijk en origineel geschenk waar iemand een jaar lang van geniet en dingen leert die een leven lang bijblijven!

Speciale actie via Lynx!

Ben je een student tussen 18 jaar en 25 jaar die ingeschreven is aan een officiële onderwijsinstelling? Dan kan je beroep doen op een lidmaatschap van de Spaarvarkens Beleggingsclub tegen de helft van de normale prijs. Stuur een mail naar [email protected] met je studentenkaart van het huidige academiejaar. In ruil sturen we je een link waarmee je kunt inschrijven en onze lessen kunt volgen aan voordeeltarief. Studenten die tevens een Lynx rekening openen via Spaarvarkens.be en hierop €3000 storten, krijgen 1 jaar clublidmaatschap gratis. Mail ons voor de voorwaarden.