Start to Invest: volg de cursus op je eigen tempo

GELD SPAREN EN BETER BELEGGEN! SCHRIJF JE IN VOOR DE UNIEKE BELEGGINGSCURSUS VAN SPAARVARKENS.BE​

Wil je leren beleggen? Of zit je nog met belangrijke vragen over ETF’s, aandelen, beleggingsfondsen, obligaties, het rente-op-rente effect of hoe je je beleggingsportefeuille robuust kan opbouwen? Dan ben je bij Spaarvarkens.be op het juiste adres. Onze nieuwe cursus “Start to Invest” geeft je een gepast antwoord op al deze vragen.

Deze cursus werd opgenomen in 2024 en is nu te herbekijken voor iedereen die zichzelf wil verdiepen in beleggen. Zo leren Pascal, Jan, Stefan en Jim je alles over beleggingen tijdens een cursus van 20 uur beleggingsplezier gespreid over 10 verschillende lessen.

Deze online cursus is voor iedereen die slim wil leren beleggen. We behandelen thema’s zoals beleggen voor beginners maar ook gaan we dieper in op thema’s voor gevorderde beleggers. En het voordeel? Je volgt de cursus in je eigen tempo! Zo kan je de lessen herbekijken wanneer je wilt en de lessen op je eigen ritme volgen.

Deze cursus werd live gegeven begin 2024, maar door het succes hebben we besloten om de opnames toch live te zetten zodat je vandaag nog de cursus kunt volgen. Je kan dus nog steeds inpikken en alle lessen op je eigen tempo bekijken. Bekijk hieronder het volledige programma.

youtube

LES 1: INTRODUCTIE

De start is het belangrijkste

Waarom moet je eigenlijk beleggen en investeren? Hoe word je een goede of nog betere belegger? Wat is geld? Wat is het belang van de rente? Eet jij je marshmellow nu op, of krijg je op een later tijdstip een veel grotere beloning?

Lesgevers: JAN REYNS - PASCAL PAEPEN - STEFAN WILLEMS - Jim Stukken

De spaarvarkens zijn elke dag bezig met (informatie over) beleggen. Ze hebben samen bijna 100 jaar ervaring. Dat delen met mensen is hun passie. 

Jan Reyns

LES 2: Ga voor aandelen!

over de kracht van aandelen

Wil je ook graag beleggen in bedrijven? Jan neemt je mee in de wondere wereld van aandelen. Hij laat je zien welke aandelen er allemaal zijn en legt je uit wat het verschil is tussen de lange en korte termijn. Wat is een hoog risico nu precies? En hoe moet je ermee om gaan.

Al bijna 3 decennia actief als financieel journalist en verzorgt de beurs-en beleggingsrubrieken in De Standaard. Hij was hoofdredacteur van het magazine van de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) en bestuurder. Oprichter van Spaarvarkens.be

Stefan Willems

LES 3: DE PSYCHOLOGIE VAN HET BELEGGEN

waarom je meester moet zijn over je emoties

In 2014 verloor Stefan zijn volledige portefeuille, maar dat hield hem niet tegen te blijven beleggen. Hij leerde er uit en het maakte hem een betere belegger. In deze les deelt hij zijn fouten en de 70 belangrijkste beginnersfouten. Hij wijst je er op hoe je deze fouten kan herkennen en vermijden.

Startte zijn carrière bij KBC Securities Bolero waar hij in de marktenzaal van KBC de markten opvolgde. Na een passage als beleggingsadviseur bij ING en als columnist/financieel journalist, werkt hij vandaag als onafhankelijk beursanalist terwijl hij de wereld rond reist als digitale nomade. Sinds juni 2021 heeft hij 22 landen aangedaan. Oprichter van Spaarvarkens.be

Jim Stukken

LES 4: PASSIEF BELEGGEN

het genot van passief beleggen

Je hebt een veeleisende job maar wil toch beleggen? Dan is passief beleggen op jouw lijf geschreven. In deze les vertelt Jim je hoe je met ETF’s gemakkelijk, toch gespreid kan beleggen. Hij laat je zien welke soorten ETF’s er allemaal zijn en welke je het beste kiest voor jouw portefeuille! 

Opgegroeid in een familieonderneming wist hij al van jonge leeftijd wat hard werken betekende. Door dat harde werken te combineren met zelfstudie en veel liefde voor de wereld van investeren en aandelen kan hij zich nu dagdagelijks bezig houden met zijn passie voor beleggen.

Pascal Paepen

LES 5: beleggen in OBLIGATIES 

zijn obligaties nog interessant anno 2O24

De rente staat voor het eerst in jaren weer op een normaal niveau. Nu valt er weer interest te rapen op de obligatiemarkten. Pascal toont je de vele valkuilen van het obligatiebeleggen en legt je uit waarom obligaties nu interessant zijn. Hij vertelt waarom je een betere aandelenbelegger wordt als je wat afweet van obligaties.

Professor Bank & Beurs aan de KU Leuven en lector aan de Thomas More Hogeschool. Voordien was hij zakenbankier in de Londense City en presenteerde hij dagelijks een financiële rubriek op Radio1. Oprichter van Spaarvarkens.be.

Jan Reyns

LES 6: Beleggen in fondsen

gediversifieerd beleggen met minimaal risico

Fondsen zijn misschien wel de interessantste beleggingsinstrumenten voor beleggers, maar helaas is het in België soms vooral de verkoper van fondsen die wint. In deze les legt Jan je uit welke soorten fondsen er zijn. Wat je kan leren uit de samenstelling van fondsen. En hij geeft je een aantal fondsentips!

Stefan Willems

LES 7: WAAR INFORMATIE VINDEN ALS BELEGGER?

hoe vinden professionals de juiste informatie

Zie je als belegger de bomen door het bos niet meer? Stefan legt je uit hoe je als belegger omgaat met de dagelijkse vloed aan informatie. Waar vind je de beste info? Hij deelt websites, valkuilen, praktische raad en gouden tips.

Pascal Paepen

LES 8: HOE KIES JE NU

Over selectie en valkuilen

Er zijn verschillende manieren om een aandeel uit te kiezen. Pascal neemt je in deze les mee in de wondere wereld van het analyseren. Hij toont je welke verschillende vormen er zijn en vertelt over ratio’s, vergelijkende analyse, fundamentele analyse en technische analyse. 

Jim Stukken

LES 9: EEN PORTEFEUILLE SAMENSTELLEN​

het gaat om de mix

Je hebt nu zoveel geleerd, maar hoe begin je er aan? In deze les vertelt Jim welke verschillende strategieën er zijn. Ook geeft hij tips over hoe je als beginner een robuuste basis kan opbouwen voor een portefeuille die tegen een stootje kan.

youtube

LES 10: WELKE BROKER KIES JE?

iedere broker heeft zijn sterkte en zwakte

Aandelen kopen of andere beursverrichtingen kan je tegenwoordig voordelig uitvoeren. We helpen je met de keuze van een broker/bank en geven handige tips over de mogelijkheden van orders geven. Tot slot vertellen we je ook hoe je veilig je eerste order plaatst!

LESGEVER: HET SPAARVARKENS TEAM

Een heel democratische prijs

De missie van Spaarvarkens.be is om financiële kennis zo breed mogelijk te verspreiden. Daarom hanteren we ook een heel democratisch prijs. Gezien de uitstekende tips van experts, waarmee je meteen je cursus ruim zou moeten kunnen terugverdienen. En je kan de prijs nog verder verlagen! (Lees verder)

WORD JE KLANT BIJ LYNX? DAN KRIJG JE 100 EURO EXTRA KORTING OP ONZE CURSUS!​

Lynx, een handelsplatform waar je kan beleggen, schenkt veel aandacht aan informatie en opleiding en biedt cursisten die ook klant worden bij Lynx een cashkorting van maar liefst 100 euro. Bestaande klanten van Lynx die de cursus volgen krijgen van de broker 100 euro transactietegoed! 

Word je klant bij Saxo Bank? Dan krijg je 100 euro transactievergoeding als je onze cursus volgt.

Ook Saxo Bank vindt ons initiatief top en wil cursisten graag verwelkomen met een transactievergoeding van 100 euro. Deze is enkel voor cursisten die ook klant worden bij Saxo Bank. Cursisten die hiervan willen profiteren dienen hiervoor het formulier in te vullen dat je kan terugvinden op de pagina met voordelen en kortingen voor onze clubleden en cursisten. Wil je profiteren van dit aanbod?

Meer informatie:

Sinds de lente van 2021 hebben al meer dan 1500 mensen de beleggingscursus gevolgd van Spaarvarkens.be. De cursisten gaven bijzonder hoge scores voor de bevattelijke en leerrijke uitleg die ze daarbij kregen. Heel wat cursisten vroegen of we hen ook permanent zouden kunnen begeleiden. Zo ontstond de Spaarvarkens Beleggingsclub, waar je 365/365 terechtkan voor advies, tips, updates en duiding bij de financiële actualiteit. Lees zeker onze vele reviews op Trustpilot!

 

Wat krijg je?:

  • 10 lessen van in totaal 20 uur van 4 verschillende experts
  • Twaalf maanden toegang tot de school en de lessen via onze community

De lessen duren in principe twee uur, met een pauze van 5 minuten na het eerste uur. Je kan de opnames bekijken en herbekijken wanneer en zo vaak je wil.

 

De drie oprichters van Spaarvarkens.be zijn ook jouw docent:

Pascal Paepen, Jan Reyns en Stefan Willems zijn de drie oprichters van Spaarvarkens.be Ook in hun job zijn ze iedere dag bezig met het overbrengen van informatie, duidelijk, begrijpelijk en verstaanbaar, over beleggen en de financiële markten. Hun publiek bestaat uit studenten, collega-beleggers bij de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB), klanten van het persagentschap ABM Financial News, De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Het Belang van Limburg en vele andere media.

 

Samengevat:

  • 12 maanden toegang tot onze school met 10 lessen in de vorm van een webinar van telkens ongeveer twee uur en de mogelijkheid om direct vragen te stellen tot 12 maanden na aankoop! De lessen kan je in die periode zo vaak en wanneer je maar wil herbekijken.
  • Prijs voor het geheel is 390 euro. Bij alle bedragen is 21% BTW inbegrepen. Geef de naam van je zaak en je btw nr op als je een factuur wenst op naam van de zaak.
  • TWIJFEL NIET: mochten de lessen toch niets voor jou zijn? Dan mag je nog tot 14 dagen na je inschrijving je cursusgeld terugvragen en dan betalen we je het lesgeld onmiddellijk met de glimlach terug, zonder discussie.
  • Verzeker je beste voornemen voor het nieuwe jaar hier zodat je voortaan mee bent in geldzaken!
  • Vind je dat je zelf al meer dan voldoende afweet van geldzaken? Doe dan deze cursus cadeau aan je partner, zoon, dochter, kleinkind, petekind,… Zo geef je hen een duwtje in de rug met kennis die hen echt vooruit zal helpen.