Cursus beleggingsmeesters: leer van de experts
GELD SPAREN EN BETER BELEGGEN! SCHRIJF JE IN VOOR DE UNIEKE BELEGGINGSCURSUS VAN SPAARVARKENS.BE​
Samen met externe docenten willen we de financiën van Vlamingen en Nederlanders met een brede aanpak snel en concreet verbeteren. Daarbij hebben we veel aandacht voor beleggen in aandelen, obligaties, fondsen, ETF’s,…
Maar we bespreken ook vastgoed en de financiële aspecten van je eigen woning, we waarschuwen je voor bedrog, we geven een introductie in crypto, we hebben het over fiscaliteit en geven ook tips hoe je je (klein)kinderen kan helpen om verstandig om te gaan met geld enzoverder. De lessen zijn telkens heel begrijpelijk, maar ook heel concreet. Je krijgt 1.001 tips over hoe je geld kan besparen en verdienen. Alle lessen kan je bekijken op je eigen ritme.
Je hoeft helemaal geen voorkennis te hebben. Iedereen kan de cursus online volgen en zal veel leren. De docenten vertellen elk over hun praktijkervaring, zodat ook beleggers met vele kilometers op de teller hun gading vinden. Je krijgt na inschrijving een vol jaar de tijd om alle lessen, zoveel te bekijken als je wil!
LES 1: WAAROM BELEGGEN IN AANDELEN?
Hoe word je een goede of nog betere belegger? De drie Spaarvarkens geven hun belangrijkste persoonlijke tips op basis van hun samen 75 jaar ervaring.
Lesgevers: JAN REYNS - PASCAL PAEPEN - STEFAN WILLEMS
De drie oprichters van Spaarvarkens.be zijn elke dag bezig met (informatie over) beleggen. Ze hebben samen 75 jaar ervaring. Dat delen met mensen is hun passie.Â
Les 2: Hoe analyseer ik een aandeel?
Wat vertellen de cijfers ons over een onderneming? Kurt Kegels legt je uit hoe je een bedrijf analyseert en waardeert. Wat betekenen termen als EBITDA en ROE? Hij vertelt je met welke cijfers je rekening moet houden, hoe en waarom.Â
LESGEVER: KURT KEGELS
Lector Financieel management aan de Karel de Grote Hogeschool en schrijver van het boek ‘De basis van de balans’.
LES 3: TECHNISCHE ANALYSE​
Kan je beleggen aan de hand van grafieken? Het is een handige hulp en bovendien vrij eenvoudig om te leren. Kristof leert je hoe technische analyse je kan helpen om een beter rendement te behalen. Hij legt je ook uit welke technische analyse geen toegevoegde waarde brengt.
LESGEVER: KRISTOFF DE TURCK
Mede oprichter van Chartmill, een bijzondere aandelenscreener die technische en fundamentele analyse combineert. Kristof is zelf al jong gebeten door beleggen … en heeft geleerd uit zijn eigen fouten. Zijn eigen strategie is periodiek beleggen in specifieke ETF’s, aangevuld met individuele aandelen en thematische ETF’s.Â
LES 4: VASTGOED EIGEN WONING EN INVESTERING ​
Wat is het echte rendement van vastgoed? Wat is het rendement van je eigen woning? Inzichten en tips voor een beter beheer. Aspecten van investeringsvastgoed.
LESGEVER: CHRISTIAN FLORU
Projectontwikkelaar en kent zowel de financiële als technisch kant van vastgoed. Hij verhuurde al op zijn 20ste. Zijn 30 jaar ervaring deelt hij graag met anderen.
LES 5: VAN GOUD TOT CRYPTO: ALLES OVER HET GELDSYSTEEM​
Iederde dag speelt geld een belangrijke rol in ons leven, zelf als we het niet willen. Jan Longeval brengt die wereld op een geweldig boeiende manier tot leven via de rol van goud. Alles wat je moet weten over het geldsysteem van goud tot cryptomunten.
LESGEVER: JAN LONGEVAL
Hij heeft decennia ervaring in de beleggingswereld, is financieel consultant en adjunct professor aan de Vlerick Business school en auteur van twee bestsellers over beleggen.
LES 6: DE VOOR- EN NADELEN VAN BELEGGINGSFONDSEN​
Fondsen zijn misschien wel de interessantste beleggingsinstrumenten voor beleggers, maar helaas is het in België soms vooral de verkoper van fondsen die wint. Geert zal verschillende aandachtspunten voor de argeloze fondsenbelegger behandelen die vaak zijn bank volgt en niet altijd goed weet waarin hij belegt met nadruk op de kosten en de taksen.Â
LESGEVER: GEERT JUNIUS
Geert Junius heeft een lange carrière in de financiële sector achter de rug. Bij de Belgische grootbanken KBC en Belfius werkte hij onder meer op de studiedienst, in de marktenzaal en als private banker. Auteur van het beleggingsboek ‘Risicobeheer voor de goede huisvader’.
LES 7: OPTIES: OOK EEN OPTIE VOOR U!Â
Opties zijn enkel “gevaarlijk” voor zij die opties traden met onvoldoende kennis. Opties kunnen een heel mooie aanvulling bieden op een aandelenportefeuille. Mits ze correct gebruikt worden. Opties kunnen ook perfect gebruikt worden om uw portefeuille te beschermen of om posities op te bouwen met veel minder cash en een veel hogere risk-reward dan aandelen. Daarom legt Piet Vannoppen uit waarom opties een echte must zijn voor elke belegger.Â
LESGEVER: PIET VANNOPPEN
Hij was mede-eigenaar van de broker TradersOnly die door LYNX werd overgenomen in 2019. Piet Vannoppen leerde het vak bij ervaren optiehandelaren uit Chicago en kan als geen ander complexe optietrades op een begrijpelijke manier aan de man brengen.Â
LES 8: PASSIEF BELEGGEN MET ETF’S​
Beleggen is enorm boeiend maar best moeilijk. In de les passief beleggen via ETF’s bekijkt Tim Nijsmans met jou een strategie die goedkoop, eenvoudig en toch mooi renderend is. Vele professionele en particuliere beleggers slagen er na kosten, belastingen en allerlei transacties niet in om de beurs te kloppen. Door gewoon de markt te kopiëren met enorm goedkope indexfondsen op de beurs (ETF) klop je de meeste mensen met je eindresultaat. Volg de les voor een introductie in de wondere wereld van deze beursgenoteerde indexfondsen of ETF’s.
LESGEVER: TIM NIJSMANS
Voormalig analist en vermogensbeheerder. Als zelfstandige helpt hij nu mensen te beleggen zonder bank. Hij doceert Private banking aan de Arteveldehogeschool in Gent en is bestuurder bij de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB)
LES 9: CRYPTO​
Je zal leren welke verschillende soorten cryptocurrency’s er allemaal zijn. Wat de waarde is van de blockchaintechnologie, waar crypto vandaan komt en waar het naartoe gaat. Ook zal hij een puntje van de sluier lichten over belangrijke projecten uit de sector.
LESGEVER: YANNICK LEFEVER
Lesgever over de beginselen van crypto en oprichter van Start 2 Crypto. Hij is al sinds 2017 gebeten door de cryptobug.
LES 10: PAS OP VOOR BEDROG​
Waar moet je voor uitkijken op de financiële markten? Charlatans verkondigen via sociale media de heilige graal van beleggen gevonden te hebben. Hoe komt het dat er tijdens pieken in de markt meer bedrog voorkomt dan anders? Meester Geert Lenssens vertelt ons over de juridische mechanismen rond het hedendaags bedrog.Â
LESGEVER: GEERT LENSSENS
Advocaat, mediator en plaatsvervangend rechter in de Rechtbank van Koophandel in Gent. Geert Lenssens is bovendien gespecialiseerd in fraude dossiers en massaclaims. Tevens bekend van L&H, Fortis en de ArcoClaim.Â
LES 11: KINDEREN EN GELD​
Wil jij sparen voor je kinderen of kleinkinderen? Hoe pak je dat aan? Hoe leer je ze spaarzaam zijn en omgaan met geld? Mag je zomaar een effectenrekening openen voor een minderjarige? In deze les over Kinderen, Geld en beleggen kom je het allemaal te weten.Â
LESGEVER: AN DENEFFE
Beleidsmedewerker gezinsinkomen en fiscaliteit bij de Gezinsbond, waar ze het thema Gezinsinkomen opvolgt. En Ambassadrice van Yongo (Spelenderwijs sparen of beleggen voor kinderen)
LES 12: KUNNEN JONGEREN BELEGGEN?Â
Hoe moet je jongeren motiveren om op een verstandige manier naar de beurs te trekken en hoe kan je op een lange termijn gerichte manier beleggen? Cédric Proost deelt zijn verhaal als belegger en zijn tips & tricks.
LESGEVER: CÉDRIC PROOST
Gekend als auteur van het boek “Je bent jong en je wilt…beleggen” en de podcast “De Beurs van Charlotte en Cédric” en een vaak gevraagde gast in de media.
LES 13: FISCALITEIT & PERSONAL FINANCE​
Hoe vermogen opbouwen en voordelig overbrengen naar de volgende generatie? Kom alles te weten over het beleggen en successieplanning volgens de nieuwste wetten en regelgeving.
LESGEVER: STEFANIE HUYBRECHTS
Voormalig beleggingsadviseur bij ING. Als financieel journalist voelt ze zich vrij om kennis over beleggen, vermogensopbouw en successieplanning zonder nonsens over te brengen.
LES 14: OBLIGATIES (RENTE ETC.)​
Na een lange periode van extreem lage rente valt er nu weer intrest te rapen op de obligatiemarkten. Maar let op de vele valkuilen. Waarom zijn sommige obligaties nu interessant? Op welke valkuilen dien je te letten? Waarom word je een betere aandelenbelegger als je wat afweet van obligaties?
LESGEVER: PASCAL PAEPEN
Professor Bank & Beurs aan de KU Leuven en lector aan de Thomas More Hogeschool. Voordien was hij zakenbankier in de Londense City en presenteerde hij dagelijks een financiële rubriek op Radio1. Oprichter van Spaarvarkens.be.
LES 15: WAAR VIND JE ALS BELEGGER DE BESTE INFO? EN WAAR ZEKER NIET? ​
Hoe ga je als belegger om met de dagelijkse vloed aan informatie? Â Waar vind je de beste info? Valkuilen, praktische raad en gouden tips.
LESGEVER: JAN REYNS
Al bijna 3 decennia actief als financieel journalist en verzorgt de beurs-en beleggingsrubrieken in De Standaard. Hij was hoofdredacteur van het magazine van de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) en bestuurder. Oprichter van Spaarvarkens.be
LES 16: DE BELANGRIJKSTE BELEGGINGSFOUTEN​
In deze les van de beleggingscursus deelt Stefan Willems zijn ervaringen van hoe hij zijn volledige portefeuille verloor in 2014 en zijn meest gemaakte beleggingsfouten. Een focus op psychologie, de meest gemaakte beleggingsfouten bij beginnende beleggers en zijn lessen en regels zodat jij deze fouten niet zult maken.
LESGEVER: STEFAN WILLEMS
Startte zijn carrière bij KBC Securities Bolero waar hij in de marktenzaal van KBC de markten opvolgde. Na een passage als beleggingsadviseur bij ING en als columnist/financieel journalist, werkt hij vandaag als onafhankelijk beursanalist terwijl hij de wereld rond reist als digitale nomade. Sinds juni 2021 heeft hij 22 landen aangedaan. Oprichter van Spaarvarkens.be
LES 17: HOE BEGIN JE ER AAN?​
Je hebt nu zoveel geleerd, maar hoe begin je er aan? In deze les vertelt Jim Stukken hoe je op een veilige manier een order plaatst en je eerste aandeel koopt. Ook geeft hij tips over hoe je als beginner een robuuste basis kan opbouwen voor een portefeuille die tegen een stootje kan.
LESGEVER: jim stukken
Opgegroeid in een familieonderneming wist hij al van jonge leeftijd wat hard werken betekende. Door dat harde werken te combineren met zelfstudie en veel liefde voor de wereld van investeren en aandelen kan hij zich nu dagdagelijks bezig houden met zijn passie voor beleggen.
LES 18: DE VERSCHILLENDE BROKERS. HOE KIEZEN?​
Aandelen kopen of andere beursverrichtingen kan je tegenwoordig voordelig uitvoeren. We helpen je met de keuze van een broker/bank en geven handige tips over de mogelijkheden van orders geven.
LESGEVER: HET SPAARVARKENS TEAM
De drie oprichters van Spaarvarkens.be zijn elke dag bezig met (informatie over) beleggen. Ze hebben samen 75 jaar ervaring. Dat delen met mensen is hun passie.Â
Â
Een heel democratische prijs
De missie van Spaarvarkens.be is om financiële kennis zo breed mogelijk te verspreiden. Daarom hanteren we ook een heel democratisch prijs. Het bijzonder complete programma van de Spaarvarkens Beleggingscursus krijg je aan ongeveer 20 euro per les. Dat is heel weinig geld, gezien de uitstekende tips van experts, waarmee je meteen al je cursus ruim zou moeten kunnen terugverdienen. En je kan de prijs nog verder verlagen! (Lees verder)
WORD JE KLANT BIJ LYNX? DAN KRIJG JE 100 EURO EXTRA KORTING OP ONZE CURSUS!​
Lynx, een handelsplatform waar je kan beleggen, schenkt veel aandacht aan informatie en opleiding en biedt cursisten die ook klant worden bij Lynx een cashkorting van maar liefst 100 euro. Bestaande klanten van Lynx die de cursus volgen krijgen van de broker 100 euro transactietegoed! Op die manier betaal je geen 390 euro voor de cursus, maar slechts 290 euro voor 18 boeiende en waardevolle lessen van top-experts! Wil je profiteren van dit aanbod?
Word je klant bij Saxo Bank? Dan krijg je 100 euro transactievergoeding als je onze cursus volgt.
Ook Saxo Bank vindt ons initiatief top en wil cursisten graag verwelkomen met een transactievergoeding van 100 euro. Deze is enkel voor cursisten die ook klant worden bij Saxo Bank. Cursisten die hiervan willen profiteren dienen hiervoor na hun inschrijving een mailtje te sturen naar [email protected]. Op die manier betaal je geen 390 euro voor de cursus, maar slechts 290 euro voor 18 boeiende en waardevolle lessen van top-experts! Wil je profiteren van dit aanbod?
Meer informatie:
Sinds de lente van 2021 hebben al meer dan 1500 mensen de beleggingscursus gevolgd van Spaarvarkens.be. De cursisten gaven bijzonder hoge scores voor de bevattelijke en leerrijke uitleg die ze daarbij kregen. Heel wat cursisten vroegen of we hen ook permanent zouden kunnen begeleiden. Zo ontstond de Spaarvarkens Beleggingsclub, waar je 365/365 terecht kan voor advies, tips, updates en duiding bij de financiële actualiteit.Â
Â
Wat krijg je?:
- 18 lessen van Goud tot Obligaties
- Twaalf maanden toegang tot de school en de lessen via onze community
De lessen duren in principe twee uur, met een pauze van 5 minuten na het eerste uur. Je kan de opnames bekijken en herbekijken wanneer en zo vaak je wil. Je krijgt onmiddellijk toegang zodra je je inschrijft.
Â
De drie oprichters van Spaarvarkens.be zijn ook jouw docent:
Pascal Paepen, Jan Reyns en Stefan Willems zijn de drie oprichters van Spaarvarkens.be en zijn ook drie van de achttien docenten van de cursus. Ook in hun job zijn ze iedere dag bezig met het overbrengen van informatie, duidelijk, begrijpelijk en verstaanbaar, over beleggen en de financiële markten. Hun publiek bestaat uit studenten, collega-beleggers bij de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB), klanten van het persagentschap ABM Financial News, De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Het Belang van Limburg en vele andere media.
Â
Samengevat:
- 12 maanden toegang tot onze school met 18 lessen in de vorm van een webinar van telkens ongeveer twee uur en de mogelijkheid om direct of via je toegang tot de Spaarvarkens community vragen te stellen tot 12 maanden na aankoop! De lessen kan je in die periode zo vaak en wanneer je maar wil herbekijken.
- Prijs voor het geheel is 390 euro. Bij alle bedragen is 21% BTW inbegrepen. Geef de naam van je zaak en je btw nr op als je een factuur wenst op naam van de zaak.
- TWIJFEL NIET: mochten de lessen toch niets voor jou zijn? Dan mag je nog tot 14 dagen na je inschrijving je cursusgeld terugvragen en dan betalen we je het lesgeld onmiddellijk met de glimlach terug, zonder discussie.
- Verzeker je beste voornemen voor het nieuwe jaar hier zodat je voortaan mee bent in geldzaken!
- Vind je dat je zelf al meer dan voldoende afweet van geldzaken? Doe dan deze cursus cadeau aan je partner, zoon, dochter, kleinkind, petekind,… Zo geef je hen een duwtje in de rug met kennis die hen echt vooruit zal helpen.