De 3 favoriete beleggingen van Werner Wuyts

De tips van dit moment (Werner Wuyts, Dierickx Leys private bank)

Werner Wuyts is verantwoordelijk voor de studie en analyses bij Dierickx Leys. Dat is een van de weinige effectenbanken die zich als onafhankelijke vennootschap heeft doorgezet en zich sinds een tijdje private bank laat noemen. Werner Wuyts kennen we bij Spaarvarkens al heel lang als een toegewijd analist die een scherp oog heeft voor risico’s.

Hieronder presenteert hij zijn drie favoriete beleggingen van dit moment. Wuyts geeft tevens aan dat eens het virus onder controle is, de grootste winsten te halen zijn met heel andere bedrijven. Wanneer dit moment er is, belooft hij opnieuw met een nieuwe selectie te komen op Spaarvarkens.be. Stay tuned! Binnenkort starten we met meldingen per e-mail, zodat je geen belangrijke berichten of update mist. Geïnteresseerd? Vul onderdaan deze pagina je mailadres in!

Het woord is aan Werner Wuyts:

‘Een top-3 geven is altijd tegen de spreidingsregels van het beleggen. Dit omdat het individuele risico van één aandeel pas rond 15 aandelen voldoende is weggedifferentieerd”, aldus Werner Wuyts.

En vandaag heeft het zelfs iets van Russische roulette volgens de analist. “Gelukkig kan je er niet van dood gaan. Maar serieus: ‘het Virus’ heeft de economische omstandigheden sterk door elkaar geschud. De economie in zijn geheel kon maar herstellen tot ongeveer 90 % van het niveau van vorig jaar. Alles rond horeca en events gaat door een verschrikkelijke periode. Velen zullen daardoor deze tweede golf van de pandemie niet overleven. Maar eens het Sars-COV-2 op welke wijze dan ook onder controle zal zijn, is het zaak om snel te schakelen naar die bedrijven die de crisis overleefden én het grootste winstherstel kunnen boeken. Daar zijn we voorlopig echter nog ver van af. Daarom leg ik de klemtoon in deze selectie op bedrijven die op de een of andere manier garen spinnen bij de huidige situatie. Zoals beloofd kom ik met een nieuwe selectie aandelen wanneer het tij keert voor het virus en andere aandelen aan het feest zullen zijn”.

1. Prosus 87,80 euro, (beurs Amsterdam)

Prosus is een Nederlandse holding waarvan de intrinsieke waarde nagenoeg volledig bestaat uit aandelen van het Chinese Tencent. De korting op de intrinsieke waarde is opgelopen tot ongeveer 35%. De gigant Tencent Holdings is de Chinese investeringsmaatschappij, genoteerd in Hongkong, boven een hele reeks dochterbedrijven die media-, entertainment- (games), internet- en mobiele diensten aanbieden. De gamingtak is een van de sterkhouders. De draaischijf van Tencent is WeChat, een alomvattende app die uitgegroeid is tot een soort ‘Chinees Facebook’, maar met meer uitgebreide functies zoals betalen.

2. Check Point Software 113,30 dollar (beurs New York)

Dit bedrijf is een specialist in de beveiliging van IT-infrastructuur van bedrijven met netwerkbeveiliging, databeveiliging en mobiele beveiligingsdiensten. Ook kreeg men een stevige boost dankzij de hoge vlucht van het thuiswerken. De digitalisering bij overheden en bedrijven werkt ook mee aan de positieve dynamiek. De blijvende noodzaak om te investeren in cyberveiligheid zou het bedrijf nog lang moeten ondersteunen. De huidige beurskoers waardeert het bedrijf tegen ongeveer 20,6 keer de verwachte winst of 14,2 keer de verwachte bedrijfs-kasstroom, wat met de gunstige langetermijnvooruitzichten en de consistente operationele prestaties van het bedrijf een redelijke waardering is.

3. Newmont Mining 64,89 dollar (beurs New York)

Dit Amerikaanse goudbedrijf heeft mijnen in de VS, Canada, Mexico, Argentinië, Australië, Peru, Ghana, Suriname en de Dominicaanse Republiek. Het bedrijf ontgint naast goud ook zink, zilver, koper en lood. Newmont is het grootste goudmijnbedrijf ter wereld en is het enige goudbedrijf in de S&P 500. In 2019 nam Newmont het Canadese Goldcorp over voor 10 miljard dollar.

De aanwezigheid van een goudmijn in de selectie heeft alles te maken met de hoge snelheid waartegen in zowat de hele wereld geld wordt bijgedrukt. Al dat ‘verse’ geld zoekt zich een weg naar de markt. Een deel blijft cash, maar er worden ook massaal obligaties, aandelen, vastgoed én goud mee gekocht. De wereldwijde goudhoeveelheid neemt slechts toe met de ontgonnen hoeveelheden die jaar na jaar afnemen. Alleszins neemt het aantal dollars en euro’s sneller toe dan de goudhoeveelheid, wat de prijs van het goud over de langere termijn opwaarts beïnvloedt.

Nota redactie Spaarvarkens : Zowel Newmont als Barrick Gold worden de grootste goudmijn van de wereld genoemd. Begin november was de beurskapitalisatie van Newmont 52 miljard dollar en die van Barrick Gold 47,7 miljard dollar. Zij hebben een grote voorsprong op de anderen. Barrick Gold is de goudmijn waarin ‘goudhater’ Warren Buffett investeerde (lees hier waarom) en bijna gelijktijdig ook Roland Van der Elst. Zie zijn favoriete beleggingen hier. Andere mogelijkheden om met een hefboom in goud te beleggen: zie de favoriete beleggingen van Boris Cukon. Tenslotte: wat advies voor de goede huisvader/moeder over beleggen in goud van spaarvarken Pascal Paepen.

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen. Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.

Reacties