Het goedkoopste e-commerceaandeel op de financiële markten!

5 favoriete aandelen van Rik Dhoest in DE TIJD

In de krant De Tijd gaf Rik Dhoest, fondsbeheerder bij Nagelmackers, afgelopen weekend zijn top 5 van interessante aandelen.

ASM International (ASMI), een toeleverancier aan de halfgeleidersector, staat in zijn lijstje. Rik Dhoest noemde deze favoriet ook al in de selectie die hij maakte voor Spaarvarkens.be op 28 september vorig jaar. Een aandeel van ASMI kostte toen 120 euro. Gisteren bedroeg de slotkoers al 263,60 euro. Lezers van Spaarvarkens.be die de tip van Dhoest vorig jaar opvolgden hebben dus al een winst van meer dan 119 procent. Het dividend van bruto 2 euro per aandeel dat ASMI vorige maand betaalde tellen we dan nog niet eens mee.

Ondanks de mooie winst blijft Rik Dhoest geloven in het (koers)potentieel voor ASMI, een toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie. Er zal immers almaar meer behoefte zijn aan almaar kleinere chips.

In dezelfde sector kiest Dhoest ook voor het eveneens Nederlandse BESI.

Met TKH, een toeleverancier aan onder andere telecombedrijven, sluit hij zijn selectie van Nederlandse toppers af.

De fondsbeheerder van Nagelmackers neemt daarnaast ook twee Belgische bedrijven op in zijn selectie.

Bier & e-commerce

Net als Spaarvarkens.be (lees onze bijdrage) gelooft hij in hogere koersen voor brouwer AB InBev.

Daarnaast heeft Dhoest veel lof voor Smartphoto. Het bedrijf brengt jaarlijks een dertigtal nieuwe producten op de markt en scoort daarmee in de online verkoop. De omzet van Smartphoto zou de komende jaren nog 10 procent per jaar kunnen stijgen.

Het aandeel van Smartphoto legde al een opmerkelijk parcours af. Sinds Giani De Pauw Smartphoto aanraadde in zijn bijdrage op Spaarvarkens.be op 18 december 2020 kon het aandeel nog eens ruim 21% stijgen. In mei werd er ook nog een dividend betaald van 0,6 euro bruto. Het jongste Spaarvarken uit de stal zal zijn aandelen Smartphoto, die trouwens ook in de portefeuille van Marc Coucke zitten, nog lang niet verkopen. Giani kocht de effecten immers met de bedoeling die 10 jaar bij te houden, tot zijn dertigste verjaardag.

ASMI, AB InBev, Smartphoto, … Zeg nu niet dat er geen aandelen zijn met potentieel. Spaarvarkens.be zal u met regelmaat informeren over interessante beursgenoteerde bedrijven.

Naast Rik Dhoest lieten we op 21 december 2020 ook al zijn collega Pascale Nachtergaele van Nagelmaeckers aan het woord. Zij tipte toen voor ons onder andere VGP, dat sindsdien 40 procent meer waard werd en twee weken geleden ook nog een dividend uitkeerde van 3,65 euro per aandeel.

Hamish Maertens van Option Generator tipte het aandeel VGP voor ons ook al na zijn uitgebreide analyse.

Wij van Spaarvarkens.be adviseren Spaarvarkens.be

Spaarvarkens.be lezen kan uw pensioenreserve ten goede komen. We blijven ons inzetten om u wekelijks een ruime portie suggesties aan te bieden. Gratis bovendien én zonder storende reclameboodschappen voor producten waarin we zelf niet geloven. Doe dus uw vrienden, buren, collega’s én Spaarvarkens.be een plezier. Raad je vrienden aan ons te lezen. Goeie feedback geeft ons de beste energie om door te zetten en om van zoveel mogelijk mensen verstandige beleggers te maken! Zie het als onze bescheiden bijdrage om iets te doen aan het gigantische pensioenprobleem.

Lees de favoriete aandelen van anderen op Spaarvarkens.be.

Reacties