Als nieuwste lid van het team achter Spaarvarkens.be deel ik graag mijn 3 beleggingstips met jullie. Naast mijn passie voor beleggen zal ik mijn inzichten delen over juridische topics, waaronder successieplanning. Zelf ben ik er steevast van overtuigd dat beleggen er voor iedereen is en dat het helemaal niet complex hoeft te zijn. Ik ben niet eens vijf minuten per maand met mijn portefeuille bezig. U hoeft van beleggen dus zeker niet uw hobby te maken. Beleggen kan dienen als middel om concrete doelen te realiseren en dat is wat voor mij persoonlijk echt het verschil maakt. Met mijn drie tips, heeft u een robuuste portefeuille in handen waar u weinig omkijken naar heeft.

1) iShares Physical Gold ETC (ISIN: IE00B4ND3602)

Met het turbulente beursklimaat is het zeker niet verkeerd om uw portefeuille defensiever te maken. Beleggers bestempelen goud als een veilige haven door zijn historische betekenis en waardevaste karakter. Fysiek goud kopen brengt risico’s mee daarom is het handig dat het niet nodig is om naar de lokale goudhandelaar te gaan. Het volstaat een tracker of ETF te kopen die de goudprijs nabootst. De iShares Physical Gold ETC (Exchange Traded Commodity) kan u net zoals een aandeel gewoon kopen op de beurs. Deze ETC koopt echt goud als tegenwaarde voor het geld dat beleggers betalen.

2) iShares Edge MSCI MSCI World Multifactor (ISIN: IE00BZ0PKT83)

Het is allesbehalve kinderspel om een hoger rendement te halen dan de markt. Ook professionals met tientallen jaren beurservaring op de teller slagen hier vaak niet in. Over een periode van twintig jaar slaagt maar 12,3 procent van de beheerders van globaal gespreide hierin. De schuldige moeten we niet ver zoeken: dure kosten. Daar biedt factorbeleggen een oplossing: een actief beheer tegen een fractie van de prijs. Zo’n factor-ETF maakt zijn beleggingsselectie niet op basis van een index, zoals marktgewogen ETF’s doen, maar op uitgaande van een vooraf bepaald model. Wanneer een aandeel beantwoordt aan de criteria van het model, wordt het opgenomen.

3) Vanguard FTSE All-World ETF (VWCE en ISIN: IE00BK5BQT80)

Het is van belang om een goede basis te hebben in uw portefeuille. Een vertrouwde methode is de portefeuille op te bouwen volgens de ‘core-satellite’-strategie, waarbij een belegger een groot deel van de portefeuille in een breed gespreid fonds of ETF belegt en accenten toevoegt in specifieke thema’s en interesses. Een ideale ETF daarvoor is de Vanguard All World. Voor bijna alle beleggers zijn marktgewogen ETF’s een laagdrempelige manier om vermogen op te bouwen zonder al te veel complexiteit. De tracker heeft een wereldwijde spreiding en bootst de globale economie na.

83 rating(s), gemiddelde: 4.3.