Zondag kreeg Spaarvarkens.be een uitnodiging in de bus van RTV. Dat is de lokale omroep in de regio’s Kempen en Mechelen. Of we wat commentaar wilden geven op de actualiteit, zoals de hoge inflatie die aanleiding geeft tot de automatische indexering van de lonen. Het Planbureau verwacht dat er op korte tijd 2x 2 procent bijkomt bij de lonen.

Jawel. We gingen graag in op die uitnodiging. En het Spaarvarken van dienst kon zich even niet inhouden toen de man van de vakbond beweerde dat aandeelhouders wel miljarden aan dividenden krijgen, maar dat de werknemers vaak maar een (symbolisch) pak frieten krijgen als compensatie voor de corona-ellende. Daar waren we het dus niet eens en dat merkt u al in deze samenvatting van onze interventie:

Dan was er nog de brexit. Die zorgt bij heel wat Belgische exporteurs voor extra kosten en problemen. Sommige Britse consumenten haken ook af door de te lange levertijden, al vertelt Brent Luyckx, CEO van de vennootschap boven 4Gold, dat de problemen nu al lang niet meer zo erg zijn als die van begin dit jaar.

Het deed deugd om ook met een jonge ondernemer te kunnen spreken. Van die jonge gasten hangt onze toekomstige welvaart af. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘Vijf minuten ambitie’ zegt econoom Peter De Keyzer: “Ik zie vandaag heel veel knappe ondernemers, ambitieuze jongeren, … Ze zijn optimistisch en willen vooruit. Zij geloven niet dat het via de politiek nog kan, maar willen zich niet laten tegenhouden door de stilstand. Dat stemt mij hoopvol.” Het project 4Gold van Brent Luyckx, Mathieu van der Poel en Axel Roelants illustreert die ambitie bij jonge ondernemers. De jongens werken aan een nieuwe kapitaaloperatie. Als dat een nieuwe aandeelhouder oplevert wensen wij van Spaarvarkens.be die alvast veel succes! Let’s keep up the good work. We need it!

De hele aflevering van het actua-magazine “Standpunt” van RTV kan u hier bekijken:

24 rating(s), gemiddelde: 4.4.