1. Prospectus sioen webinar spaarvarkens.be Neem deel aan het eerste webinar (Sioen) van Spaarvarkens.be!

Donderdag 11 februari 20.00 uur tot 21.30 uur

In een eerdere bijdrage schreef Spaarvarkens al over het bod op Sioen en wat onze mening is. Het bod is ondertussen door de hoofdaandeelhouder uitgebreid toegelicht via al dan niet betaalde kanalen waar ook wij van de partij waren.

Na geluisterd te hebben naar de argumenten en de prospectus gelezen te hebben, hebben we besloten om onafhankelijk onze mening te geven over het bod en een webinar te organiseren samen met hoofdredacteur van BeursTips Bart Goemaere. Spaarvarkens kiest hierbij ondubbelzinnig de kant van de kleine belegger en wil tijdens dit webinar ook de argumenten om niet in te gaan op het bod bespreken. Tevens willen we met deze actie de kleine belegger die voor een voldongen feit gezet wordt een stem geven en de kans geven om zich te verenigen.

Wat kan u doen?  We zetten uiteen wat uw opties zijn.

Bart Goemaere, hoofdredacteur van het Beleggingsblad BeursTips, nam het voordien in een aantal beursdossiers ook al op voor de kleine aandeelhouder. Hij doet dit nu opnieuw. Hij zal argumenteren waarom hij het uitkoopbod van 23,00 euro per aandeel te laag vindt en waarom hij adviseert om er niet op in te gaan.   

Moderator:

Financieel journalist Stefan Willems

Panelleden:

Bart Goemaere: Hoofdredacteur en eigenaar BeursTips

Pascal Paepen: Professor Bank & Beurs aan de KU Leuven en Thomas More Hogeschool

Jan Reyns: Financieel journalist De Standaard

Inhoud van het Sioen webinar:

  1. Welke bedrijven zijn Sioen voorgegaan?
  2. Belangenconflict banken ( analisten/waarderingen/brokers/fondsbeheerders)
  3. Technische kant /opties kleine beleggers (tweede ronde, voorwaarden om aandeel te schrappen)
  4. Uitspraken familie Sioen
  5. Waardering en advies (BeursTips, Bart Goemaere) 
  6. Uw vragen 

Het bod van 23,00 euro per aandeel loopt ‘initieel’ van 28 januari tot 18 februari 2021 om 16.00 uur. Al kan u best op voorhand al uw keuze doorgeven omdat sommige brokers of banken  u automatisch doen ingaan op het bod. Wilt u dit niet? Dan kan u best nu al uw keuze doorgeven. Zeker omdat de meeste brokers al enkele dagen voor de officiële sluiting van het bod geen aanpassingen zullen doorvoeren.

U kan het Sioen webinar gratis volgen door aanstaande donderdag 11 februari om 20 uur ons Youtube kanaal te bezoeken die u vindt via deze link. Vergeet u niet te subscriben op het kanaal zodat u op de hoogte blijft van nieuwe video’s en het webinar zelf dat later zichtbaar zal worden.

Let op: in deze materie bestaan geen zekerheden. De toekomst is sowieso ook onvoorspelbaar. Spaarvarkens.be kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de informatie of besluiten die u als belegger neemt. Wij delen onze mening en kennis, maar zonder enige verbintenis.

24 rating(s), gemiddelde: 4.7.