Paul D’Hoore is één van de bekendste beleggingsexperts die ons land kent en bekend om zijn talloze aandelentips over de voorbije jaren. Een dik jaar geleden deelde Paul D’Hoore reeds zijn favoriete aandelen voor het volgende jaar. Ook dit jaar hebben we Paul D’Hoore gevraagd om zijn selectie. Zoals steeds loopt hij de populaire beleggingshypes van het moment niet achterna, maar kiest hij voor degelijkheid en kwaliteit.

Aandelentip Paul D’Hoore: Lotus Bakeries

Lotus Bakeries Speculoos Paul D'Hoore aandelentip Spaarvarkens.be‘Lotus Bakeries is het schoolvoorbeeld van een aandeel voor de goede huismoeder/vader, opent Paul D’Hoore. ‘Winstgevend in economisch goede én slechte tijden. Stijgende dividenden. Innovatief met zijn traditionele activiteiten (speculoos en gebak) en met nieuwe activiteiten (gezonde tussendoortjes).

‘Er is maar één probleem: volgens alle klassieke maatstaven is het aandeel veel te duur. Je betaalt vandaag al voor de verwachte groei van de komende jaren. Het is niet zeker of het aandeel op korte termijn fors kan stijgen. Maar iedereen die ooit Lotus Bakeries verkocht heeft omdat het té duur was, heeft daar achteraf dik spijt van gehad’, weet Paul D’Hoore.

Aandelentip Paul D’Hoore: Amazon.com

‘Ik ken nog een aandeel dat velen te duur vinden’, vervolgt de financieel journalist. ‘Ook Amazon is naar alle klassieke maatstaven veel te duur. Altijd al geweest. Maar de potentiële groei is nog altijd zeer groot’, oordeelt Paul D’Hoore.

Amazon aandelentip Paul D'Hoore Spaarvarkens.be‘Amazon is bij ons het bekendst als webwinkel. Amazon verdient ook almaar méér geld met advertenties, waarmee de onderneming volop de strijd aangaat met Google en Facebook. Met Amazon Prime bindt de onderneming de klanten aan zich. Ze betalen abonnementsgeld voor gratis verzending van pakjes, waardoor ze natuurlijk nergens anders nog gaan webshoppen. Als aanbieder van streaming video is Amazon Prime ook een concurrent van Netflix.’

Met Amazon Web Services (AWS) beschikt Amazon over bijna de helft van de wereldwijd beschikbare infrastructuur voor clouddiensten.

Aandelentip Paul D’Hoore : MarineMax

Met dit aandeel geeft Paul D’Hoore een opmerkelijke tip. Het is vreemd genoeg erg goedkoop en de zaken gaan goed. De man die voor VTM vaak duiding geeft bij het financiële nieuws: ‘De Amerikaanse onderneming MarineMax  (New York: HZO – US5679081084) is de grootste verkoper van boten en jachten ter wereld. Voor het lopende boekjaar heeft MarineMax aandelentip Paul D'Hoore Spaarvarkens.beMarineMax recent andermaal de verwachtingen verhoogd. De vraag naar boten blijft groot. Het grootste risico bestaat erin dat de bestelde boten niet tijdig geleverd worden. Langere leveringstermijnen zouden ook kandidaat-kopers met weinig geduld kunnen afschrikken. Voor de meest gegeerde modellen moet je nu al een wachtperiode van twee jaar incalculeren.’

‘MarineMax legt sinds enkele jaren de klemtoon op activiteiten met een hogere winstmarge. De onderneming zal ook overnames blijven doen die onmiddellijk tot de winst bijdragen” aldus Paul D’Hoore.

De afgelopen twee jaar vestigde MarineMax telkens een nieuw omzet- én winstrecord. Beide records zullen in 2022 zéker scherper gesteld worden.

Het aandeel is goedkoop. Je betaalt ongeveer 1,6 keer de boekwaarde en de verwachte koers/winst-verhouding (K/W) ligt in de buurt van 6. Een dividend heeft MarineMax nog nooit uitgekeerd. De onderneming verkiest al haar middelen te investeren in bijkomende groei.’

LEES OOK:

Geert Pelsemaker deelt zijn favoriete beleggingen
De favoriete beleggingen van Maria Municchi

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be die dit keer door Paul D’Hoore ingevuld werd. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen. Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.

52 rating(s), gemiddelde: 4.4.