Pascal Paepen deelt zijn favoriete beleggingen

PASCAL Paepen

Pascal doceert aan de KU Leuven campus Brussel en aan de Thomas More Hogeschool. Voor ons is hij natuurlijk een van de drijvende krachten achter en voor de schermen van Spaarvarkens.be, de ondertussen niet meer onbekende online community om de Vlaming en jawel, ook de Nederlanders zijn meer dan welkom, te helpen bij het sparen en beleggen.  We mochten ondertussen al Noorderburen verwelkomen in onze cursussen en ook de Spaarvarkens Beleggingsclub werd al versterkt met Nederlanders. De bekendste is ongetwijfeld Luc Kroeze, de auteur van het boek ‘beleggen in kwaliteit. Hij publiceerde ook al heel wat artikels op Spaarvarkens.

Normaal is een inkijk in de portefeuille van Pascal Papen en de andere Spaarvarkens een voorrecht voor de clubleden in de ‘open portefeuilles’ van de Spaarvarkens Beleggingsclub. Met deze favorieten geeft Pascal een inkijk aan een groter publiek. Wie meer artikels van en over Pascal wil lezen op de open site van Spaarvarkens: vul zijn naam in de zoekfunctie bovenaan in. De functie is sterk verbeterd.

TESSENDERLO GROUP

Vorig jaar was alweer top voor Tessenderlo. De omzet steeg van 2,08 tot 2,59 miljard euro. De winst per aandeel klom van 4,36 euro tot 5,26 euro. Vandaag koop je het aandeel voor minder dan 30 euro. De koers/winstverhouding bedraagt bijgevolg niet eens 6. Dat is erg goedkoop. De winst per aandeel zal dit jaar wellicht minder hoog zijn door de opslorping van weefmachinebouwer Picanol, een lagere dollar en mogelijk ook een moeilijker economisch klimaat, maar dan nog is Tessenderlo een pareltje waar je op termijn alleen maar aan kan verdienen. Voor het eerst in tien jaar betaalde Tessenderlo trouwens weer een dividend. Bovendien koopt het bedrijf iedere dag eigen aandelen in. U mag ook kopen. 

X-FAB

Deze chipproducent werkt nauw samen met zusterbedrijf Melexis en voorziet de komende jaren een sterke stijging van de vraag naar zijn producten. Des te slimmer onze auto’s, des te meer werk voor deze chipproducent. Woensdag organiseerde X-FAB zijn ‘investor day’ en daarbij stelde men een omzet van 1,5 miljard dollar in het vooruitzicht voor 2026. Dat is ambitieus, want vorig jaar boekte de groep een omzet van ‘amper’ 739,5 miljoen dollar. In dezelfde periode zou de operationele winstmarge moeten groeien van 23,4% tot 30 à 35%. We twijfelen er niet aan dat het bedrijf uit de stal van Roland Duchâtelet alles uit de kast zal halen om deze doelstelling te behalen.

Alibaba

Stop niet alleen Europese en Amerikaanse aandelen in portefeuille, kijk ook naar het Oosten. Denk dan aan China, Japan en India. Wij kiezen voor Alibaba, bij ons bekend van AliExpress. Het aandeel werd zwaar afgestraft door Chinese regulering en bange westerse beleggers die zich niet durven te wagen aan Chinese aandelen. Die angst zal afnemen. Je kan Alibaba nu kopen aan minder dan 9 keer de vrije kasstroom. Dat is te goedkoop. Het bedrijf werkt aan de verzelfstandiging van zijn onderdelen, waardoor sommige afdelingen op termijn een aparte beursnotering zullen krijgen. Dat moet helpen om beleggers te doen inzien dat de waarde van de groep veel hoger is dan de huidige beurskoers.

Deze aflevering verscheen eerder op De Standaard

Reacties