De Drie Favorieten van Xavier Boussemaere

Xavier Boussemaere gaat bij het onafhankelijke Belgische fondsenhuis Aphilion op zoek naar zowel onder- als overgewaardeerde aandelen. Onderstaande aandelen horen vandaag bij de brede selectie van bijna 100 aandelen van Aphilion Q² – Equities, een wereldaandelenfonds dat via kwantitatieve technieken aandelen uit de hele wereld screent. De aandelen die het beste scoren uit de diverse regio’s worden opgenomen in het fonds. Met name veranderende winstvooruitzichten vormen een belangrijke factor in het model van Aphilion. De scores kunnen snel veranderen en dus ook de opname in de portefeuille. Een aandeel blijft gemiddeld 4 tot 6 maanden in de selectie.

De drie favorieten van Xavier Boussemaere uit 2023 kan je hier nalezen. Ga je liever nog wat verder terug in het verleden, dan kan je zijn selectie uit 2021 hier bekijken.

Henry Schein

Henry Schein Inc. is een distributeur van producten en diensten voor professionals in de gezondheidszorg, vooral (tand)artsen, chirurgen, dierenartsen en medische laboratoria. Het kan de volledige inrichting voor medische praktijken, zoals bv. stethoscopen, bloeddrukmeters, diagnostische apparatuur, maar ook technologische oplossingen en praktijkbeheersoftware leveren.

De apotheker Henry Schein richtte dit bedrijf in 1932 op. Intussen maakt het aandeel deel uit van de S&P 500, en bedraagt de huidige marktkapitalisatie bijna 10 miljard USD. De omzet wordt momenteel nog steeds grotendeels in de VS (75%) en Europa (16%) behaald, maar dankzij de sterke balans kan een actieve overnamestrategie gevolgd worden. Zo waren er in het afgelopen jaar acquisities in sterk groeiende markten als Australië en Brazilië. Positieve marktevoluties wereldwijd, zoals de niet aflatende consolidatiegolf van praktijken van artsen, de vergrijzende populatie en een steeds grotere focus op preventieve zorg, zorgen voor extra langetermijngroeipotentieel voor het aandeel.

Brunello Cuccinell

De Italiaanse modeontwerper Brunello Cuccinelli richtte zijn merknaam in 1978 op, en kwam in 2012 op de beurs. Door de jaren heen is het merk bekend geworden dankzij klassieke, tijdloze ontwerpen en het gebruik van uitzonderlijke materialen met een “Made in Italy” filosofie. Het aandeel Brunello Cucinelli weerspiegelt niet alleen het succes op het gebied van mode, maar ook de erkenning van beleggers voor de consistente groei en duurzaamheid van het merk. Jaar na jaar stijgt de omzet (en de marktkapitalisatie) sterk, en kan Brunello Cucinelli de prognoses voor omzet- en winstgroei verhogen. Ook voor 2024 verwacht dit modehuis in het absolute topsegment van de luxesector een “fijne, gracieuze en evenwichtige” groei van ruim 10%.

D’Ieteren Group

D’Ieteren is momenteel één van de weinige Belgische aandelen in de portefeuille van Aphilion Q² – Equities.  Deze holding heeft verschillende activiteiten en participaties in (voornamelijk) de automobielsector, met Belron (bekend als Carglass), de verdeler van auto-onderdelen PHE, de traditionele activiteit van D’Ieteren Automotive en TVH Parts als belangrijkste takken. Alle analisten hanteren koopadviezen voor het aandeel, omdat de verbeterde vooruitzichten voor de meeste bedrijven en participaties in de holdingportefeuille nog niet (voldoende) ingeprijsd zijn.

Wegens de ruime cashpositie, besloot D’Ieteren onlangs bovendien om een inkoopprogramma eigen aandelen op te zetten. Naast het opschroeven van de winstprognoses, kan ook dit opkopen (en vernietigen) van eigen aandelen voor een additionele rugwind voor het aandeel zorgen in de komende maanden.

Dit artikel verscheen eerder in De Standaard.

Reacties