De 3 favoriete beleggingen van Pascal Paepen

Pascal Paepen is van bij de opstart actief bij Spaarvarkens.be, waar hij onder andere docent is van de obligatiecursus en mede-docent van de beleggingscursus.

“Een gediversifieerde portefeuille van individuele aandelen bestaat volgens mij toch uit een twintigtal aandelen”, stelt Paepen. “Iedere selectie van drie is dan ook beperkt. Maar het is uiteraard de bedoeling om een aantal suggesties te bieden, waarna de belegger zelf aan het werk kan en zijn huiswerk kan maken. In die zin hoop ik dat de rubriek met ‘favoriete aandelen’ op Spaarvarkens.be een goede hulp is voor de belegger.

PICANOL (71,20 euro) of TESSENDERLO GROUP (30,20 euro)

Picanol en Tessenderlo kondigden ein-de-lijk aan te zullen fuseren. In het najaar ontstaat zo een nieuwe mooie industriële holding. Die zal actief zijn in vijf sectoren: agro (meststoffen), bio-valorisatie (gelatine), industriële toepassingen (buizen van DYKA), machines (Picanol) en elektriciteit.

Het aandeel is bijzonder goedkoop en na de fusie zal het management nog meer kunnen focussen op opportuniteiten. Aandeelhouders mogen ook uitkijken naar dividenden. Afhankelijk van de dagkoers koopt u best Tessenderlo of Picanol. Voor ieder aandeel Picanol zal u bij de fusie 2,43 aandelen van Tessenderlo Group krijgen. Vandaag betaal je amper 71,20 euro voor Picanol. Je zal er in principe 2,43 aandelen Tessenderlo voor krijgen die vandaag 73,39 euro (2,43 x 30,20 euro) waard zijn. Vandaag koop je dus beter Picanol dan Tessenderlo.

AHOLD DELHAIZE (26,45 euro)

Crisis of geen crisis, een mens moet altijd eten. Dus of er nu een recessie aankomt of een nieuwe lockdown door het virus, we blijven naar de supermarkt gaan. De sector staat weliswaar onder druk door lage marges en keiharde concurrentie. Een Colruyt heeft het bijvoorbeeld heel moeilijk.

Maar Ahold Delhaize profiteert van het feit dat het sterk heeft ingezet op innovatie. Denk maar aan Bol.com en selfscan-kassa’s. Ook de sterke aanwezigheid in de VS, goed voor ruim 64% van de omzet, is positief dankzij de hogere marges daar en de mooie stijging van de dollar.

PROSUS (68,59 euro)

“De Chinese economie valt stil”, las ik onlangs. Onzin, natuurlijk. In China zijn er uitdagingen, zoals overal. Maar op termijn zal de Chinese economie sterker groeien dan elders. Een beetje China in je portefeuille – 5% of 10% – is interessant, ook al omdat die aandelen nu goedkoop zijn.

Prosus noteert met een grote korting ten opzichte van zijn intrinsieke waarde en is vooral belegd in Tencent, een onmisbaar technologiebedrijf. Prosus kondigde onlangs aan een groot pakket eigen aandelen in te kopen. Daarnaast profiteert de holding van de daling van de aandelenkoersen van technologiebedrijven om goedkoop bij te tanken.

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen.

Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Published in De Drie Favorieten van ..., Nieuws