De 3 favoriete beleggingen van Bart Goemaere

uranium spaarvarkens.be
Bart Goemaere aandelen Spaarvarkens.be
Bart Goemaere Beurstips

Bart Goemaere is de hoofdredacteur van het beleggingsblad BeursTips. Voor Spaarvarkens.be speelt hij hier open kaart met zijn drie favoriete aandelen. De vorige bijdrage was van Patrick Casselman, Senior Equity Specialist bij BNP Paribas Fortis.

Cameco (11,98 dollar) Met dank aan corona

Er zijn niet zoveel sectoren die een voordeel halen uit de coronapandemie. De uraniumsector hoort tot de grootste winnaars. De twee grootste uraniumproducenten ter wereld (Kazatomprom en Cameco) moesten door corona-infecties een deel van hun mijnbouwactiviteiten stilleggen waardoor er opwaartse druk ontstond op de uraniumspotprijs (32,95 dollar per pond; prijs voor levering binnen de twee jaar). Daardoor kwam de uraniumvraag-aanbodverhouding volledig paraplu te staan waardoor de voorraden fors begonnen af te nemen. Vroeg of laat zorgt dit voor een stormloop op het gele poeder (zo ziet uranium eruit), wat uitbaters van kerncentrales zal aanzetten tot het sluiten van langetermijncontracten (tegen veel hogere prijzen). Het Canadese Cameco (12,07 dollar) is de op een na grootste producent van deze aardbol en zal in zo’n scenario zijn koers zien verveelvoudigen. Ik adviseer om het aandeel te kopen, liefst aan iets lagere koersen.

Kinepolis (32,40 euro): mikken op post-corona

De opflakkering van het aantal coronabesmettingen doet de vrees toenemen dat de Belgische bioscoopgroep Kinepolis (31,25 euro) weer de deuren zal moeten sluiten of de activiteiten tot een minimum zal moeten beperken. Voor een geduldige langetermijnbelegger met focus op een post-coronatijdperk ligt hier een enorme opportuniteit. Vroeg of laat krijgen we corona onder controle en zal de rentabiliteit van de bioscoopgroep normaliseren. Dat moet dan leiden tot een fors herstel van de beurskoers. Het gewicht in portefeuille beperk je volgens mij best tot een halve positie. De twee grootste bioscoopgroepen (AMC en Cineworld) ter wereld zitten immers in moeilijk vaarwater waarbij Kinepolis wel eens onderdelen van één van beide zou kunnen kopen. Een (beperkte?) kapitaalverhoging bij Kinepolis is dan nodig. Als je wat geld opzijlegde, kan je dan intekenen op de kapitaalverhoging met een mogelijke korting. De faire waarde van het aandeel Kinepolis schat ik op 62 euro.

Nota Spaarvarkens.be: Over Kinepolis schreven we onlangs nog een uitgebreide analyse.

OCI (10,04 euro) Insider-aankopen bij de vleet

Aan de koersevolutie van het Nederlands-Egyptische stikstofmeststoffenbedrijven OCI n.v. (10,18 euro) hebben beleggers voorlopig weinig plezier beleefd. De oorzaak van de forse koersdaling de voorbije maanden was de combinatie van een hoge schuldgraad bij OCI met lagere prijzen voor stikstofmeststoffen en methanol. De forse koersdaling van het aandeel is volgens mij overdreven omdat de prijs van de grondstof (aardgas) mee de dieperik inging en omdat de schulden op korte termijn geen probleem vormen. De voorbije jaren werden die schulden, die een gevolg zijn van het zware investeringsprogramma van de voorbije 10 jaar, overigens volledig geherfinancierd. De komende jaren moet de oogst volgen. Een verkoop van de methanolafdeling staat trouwens in de sterren geschreven. Ondertussen kopen de referentieaandeelhouder bij dat het een lieve lust is.

Meer lezen van Bart Goemaere? Lees dan www.beurstips.com

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen. Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.

Reacties