Enthousiasme. Dat is de rode draad tijdens het interview met CEO Mike Bolinder, CFO Gary Gemignani en chief medical officer Gabriel Fox van Acacia Pharma. Het biotechbedrijf is onlangs begonnen in de Verenigde Staten met de commercialisatie van zijn geneesmiddel Barhemsys. Een geneesmiddel dat in de VS beschikbaar is voor de behandeling van postoperatieve misselijkheid en braken. Het middel staat bekend als het paradepaardje van het bedrijf en moet in de toekomst zorgen voor de meerderheid van de omzet.

Ook het geneesmiddel Byfavo dat gebruikt wordt voor procedurele sedatie (bij volwassenen die een medische ingreep ondergaan die 30 minuten of minder duurt), is sinds kort op de Amerikaanse markt beschikbaar. Spaarvarkens.be sprak daarom af met het management om zicht te krijgen op de nabije toekomst van het biotechbedrijf.

Onze artikels zijn gratis

Wel vragen we je om eerst even aan te melden. Dat kan via sociale media of e-mail.

Hiermee verklaar je je akkoord met het delen van persoonsgegevens zoals je profielgegevens en voorkeuren. Wij posten niets op jouw profiel. Ook verkopen wij jouw data niet door.

Registreren of aanmelden via e-mail: