Het team van Spaarvarkens.be is blij om te kunnen melden dat Spaarvarkens.be vandaag een samenwerking start met de online broker Saxo Bank. Samen trekken we voluit de kaart van financiële educatie in Vlaanderen.

Vanaf 18 juli zal Spaarvarkens.be iedere werkdag de ochtendmail van Saxo Bank verzorgen. Die bevat relevant nieuws over de financiële markten en beursgenoteerde bedrijven. De belangrijkste bewegingen op de Belgische en internationale markten zullen zo iedere ochtend voor de klanten van Saxo Bank verslagen worden.

Team Spaarvarkens.be

Dit initiatief is een nieuwe stap die we zetten om financiële informatie op een correcte, maar ook bevattelijke manier tot bij de mensen te brengen. Via de gratis website bereikt Spaarvarkens.be nu al een groot en trouw publiek.

De Spaarvarkens Beleggingsclub bouwt ondertussen ook verder aan zijn community (via deze link te vervoegen) waar ondertussen al een jaar beleggingsportefeuilles en analyses gedeeld worden. Verder zijn er wekelijks webinars waarbij de financiële actualiteit uitgebreid toegelicht wordt en is er een afgesloten forum, waar clubleden met elkaar communiceren en elkaar helpen. Na ruim een jaar clubwerking zijn de Spaarvarkens ook in de fysieke wereld een hechte groep geworden, met ontmoetingen en sociale initiatieven. Wie ons volgt, zal op regelmatige basis geïnformeerd worden over nog meer nieuwe initiatieven.

Stefan Willems, beursanalist en mede-oprichter van Spaarvarkens.be:

We willen graag Saxo Bank bedanken voor de kans om verder financiële kennis te verspreiden in Vlaanderen en Nederland. We zijn iedere dag op zoek naar de beste partners om onze missie van financiële educatie te realiseren. We zijn dan ook blij dat we met Saxo Bank deze win-winovereenkomst kunnen sluiten.

Jan Reyns, financieel journalist en mede-oprichter van Spaarvarkens.be:

De nood aan financiële kennis is enorm. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat zelf. Maar ervaring krijg je niet zomaar. Via de info en begeleiding in de Spaarvarkens community kunnen mensen zich beschermen in een warm financieel bad. Zo vermijden ze de koude douche die het spaargeld van zoveel mensen al te beurt viel.

Pascal Paepen, docent en mede-oprichter van Spaarvarkens.be:

Dit doet me denken aan de opstart van een dagelijks marktcommentaar, ook om 8:30u, op Radio 1, nu 22 jaar geleden. Ik ben trots dat Stefan, Jan, Stefanie, Jim en ikzelf deze rubriek mogen verzorgen. We doen ons best om iedere dag zoveel mogelijk relevante financieel-economische informatie te delen met zoveel mogelijk mensen.

Wat is Spaarvarkens.be?

Spaarvarkens.be is een project dat in maart 2020 werd opgestart door Pascal Paepen (professor Bank & Beurs aan de KU Leuven en Thomas More Hogeschool), Stefan Willems (onafhankelijk beursanalist) en Jan Reyns (financieel journalist De Standaard). Het doel? Mensen financieel zelfredzaam maken. Kennis en ervaring delen om slim te consumeren en verstandig te sparen en te beleggen. Dit doen we door honderden gratis artikels die je kan lezen op de website, maar ook via een online beleggingsclub met meer dan 1.000 leden en een beleggingscursus van 10+10 lessen, waarmee ook beginners een stevige basis krijgen om sterk te staan en een beter rendement te halen op hun spaargeld.

Spaarvarkens.be werkt samen met vele enthousiaste vrijwilligers, auteurs en beleggingsspecialisten, zoals Geert Junius, die na een carrière in de financiële sector zijn ervaring en kennis deelt. Sinds mei 2022 kreeg Spaarvarkens.be versterking van twee jonge financiële professionals; Stefanie Huybrechts en Jim Stukken. Stefanie was al actief als beleggingsadviseur en haalde diverse diploma’s in financiële richtingen. Ze legt zich bij Spaarvarkens.be toe op onder meer financiële planning en vastgoed. Jim Stukken heeft een jarenlange ervaring in investeren en focust op beginnende beleggers die nood hebben aan basisinformatie om op een eenvoudige en effectieve manier te beleggen.

Hoe kan ik de nieuwsbrief lezen?

In principe krijgen alle klanten van Saxo Bank België iets na 8:30u de nieuwsbrief in de mailbox. Ben je klant en ontvang je de Beurswekker niet? Meld dit dan hier even aan Saxo Bank en je zal de nieuwsbrief voortaan wél ontvangen.

30 rating(s), gemiddelde: 4.7.