Spaarvarkens.be start nieuwsbrief voor Saxo Bank

Het team van Spaarvarkens.be is blij om te kunnen melden dat Spaarvarkens.be vandaag een samenwerking start met de online broker Saxo Bank. Samen trekken we voluit de kaart van financiële educatie in Vlaanderen.

Vanaf 18 juli zal Spaarvarkens.be iedere werkdag de ochtendmail van Saxo Bank verzorgen. Die bevat relevant nieuws over de financiële markten en beursgenoteerde bedrijven. De belangrijkste bewegingen op de Belgische en internationale markten zullen zo iedere ochtend voor de klanten van Saxo Bank verslagen worden.

Team Spaarvarkens.be

Dit initiatief is een nieuwe stap die we zetten om financiële informatie op een correcte, maar ook bevattelijke manier tot bij de mensen te brengen. Via de gratis website bereikt Spaarvarkens.be nu al een groot en trouw publiek.

De Spaarvarkens Beleggingsclub bouwt ondertussen ook verder aan zijn community (via deze link te vervoegen) waar ondertussen al een jaar beleggingsportefeuilles en analyses gedeeld worden. Verder zijn er wekelijks webinars waarbij de financiële actualiteit uitgebreid toegelicht wordt en is er een afgesloten forum, waar clubleden met elkaar communiceren en elkaar helpen. Na ruim een jaar clubwerking zijn de Spaarvarkens ook in de fysieke wereld een hechte groep geworden, met ontmoetingen en sociale initiatieven. Wie ons volgt, zal op regelmatige basis geïnformeerd worden over nog meer nieuwe initiatieven.

Stefan Willems, beursanalist en mede-oprichter van Spaarvarkens.be:

We willen graag Saxo Bank bedanken voor de kans om verder financiële kennis te verspreiden in Vlaanderen en Nederland. We zijn iedere dag op zoek naar de beste partners om onze missie van financiële educatie te realiseren. We zijn dan ook blij dat we met Saxo Bank deze win-winovereenkomst kunnen sluiten.

Jan Reyns, financieel journalist en mede-oprichter van Spaarvarkens.be:

De nood aan financiële kennis is enorm. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat zelf. Maar ervaring krijg je niet zomaar. Via de info en begeleiding in de Spaarvarkens community kunnen mensen zich beschermen in een warm financieel bad. Zo vermijden ze de koude douche die het spaargeld van zoveel mensen al te beurt viel.

Pascal Paepen, docent en mede-oprichter van Spaarvarkens.be:

Dit doet me denken aan de opstart van een dagelijks marktcommentaar, ook om 8:30u, op Radio 1, nu 22 jaar geleden. Ik ben trots dat Stefan, Jan, Stefanie, Jim en ikzelf deze rubriek mogen verzorgen. We doen ons best om iedere dag zoveel mogelijk relevante financieel-economische informatie te delen met zoveel mogelijk mensen.

Wat is Spaarvarkens.be?

Spaarvarkens.be is een project dat in maart 2020 werd opgestart door Pascal Paepen (professor Bank & Beurs aan de KU Leuven en Thomas More Hogeschool), Stefan Willems (onafhankelijk beursanalist) en Jan Reyns (financieel journalist De Standaard). Het doel? Mensen financieel zelfredzaam maken. Kennis en ervaring delen om slim te consumeren en verstandig te sparen en te beleggen. Dit doen we door honderden gratis artikels die je kan lezen op de website, maar ook via een online beleggingsclub met meer dan 1.000 leden en een beleggingscursus van 10+10 lessen, waarmee ook beginners een stevige basis krijgen om sterk te staan en een beter rendement te halen op hun spaargeld.

Spaarvarkens.be werkt samen met vele enthousiaste vrijwilligers, auteurs en beleggingsspecialisten, zoals Geert Junius, die na een carrière in de financiële sector zijn ervaring en kennis deelt. Sinds mei 2022 kreeg Spaarvarkens.be versterking van twee jonge financiële professionals; Stefanie Huybrechts en Jim Stukken. Stefanie was al actief als beleggingsadviseur en haalde diverse diploma’s in financiële richtingen. Ze legt zich bij Spaarvarkens.be toe op onder meer financiële planning en vastgoed. Jim Stukken heeft een jarenlange ervaring in investeren en focust op beginnende beleggers die nood hebben aan basisinformatie om op een eenvoudige en effectieve manier te beleggen.

Recommended1 recommendationPublished in Nieuws

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Zeer trots, de kop is er af! En dat met een zeer mooie mail … zeer enthousiast dat ik bij dit team mag horen! Ik ben er van overtuigd dat we samen de financiële geletterdheid in België een fikse boost zullen geven !

  1. Dag Realist, ik begrijp het … ik ben ook al jaren klant. Eerst bij Binck en erna bij SAXO. Ik werk nu al even met het SAXO platform en in het begin waren er idd wat mankementen. Ik moet zeggen dat veel is opgelost en dat het team erachter toch erg goed zijn best doet om alles op te lossen, de klantendienst heeft het werk ook weer bijgebeend en is aldus weer beschikbaar.

   Als je van het ene platform naar het andere gaat, kan je niet anders dan boze klanten verwachten. Mensen zijn nu eenmaal wezens die niet van verandering houden, en tijd nodig hebben om aan iets gewend te worden. Ik begrijp vandaar ook al die reacties die gepaard zijn gegaan met een grote verhuis, kinderziektes bij een platform en oude bomen die je soms beter niet verplaatst.

   Wie al ooit verhuisd heeft, weet dat dit altijd een onverwachte enorme stress met zich meebrengt. Sommigen gaan zelfs tot lang na de verhuis ongewild een verkeerde ruimte binnen in hun nieuwe woning, of gaan maanden later nog op zoek naar het lichtknopje aan de andere kant van de deur als waar het nu zit.

   Al bij al, is alles bij Saxo toch op zijn pootjes aan het belanden. Althans dat is mijn persoonlijke opinie als klant. Bij Spaarvarkens.be zullen we ons zeker niet vastpinnen aan één broker … we willen, net als Test Aankoop, het beste voor de consument/belegger. Maar we willen tevens ook zo veel mogelijk mensen iets bijbrengen, en dan moeten we dat via alle kanalen doen. Omnichannel, zoals ze dat met een mooi woord noemen.

 2. Beste Jim,

  Laten we elkaar geen sprookjes wijsmaken.
  Al die uitvluchten van Saxo zijn op Trustpilot doorprikt.

  De slechte wil ligt er dik op. Raad de varkentjes aan die blogs door te nemen.
  Het is niet niks wanneer men je levenslang opgespaarde geld weigert vrij te geven. Had ei zo na een maagzweer. Het heeft maanden geduurd vooraleer Saxo mijn geld gaf, en zelfs dan uitvluchten tot het laatste ogenblik.

  En de B en NL toezichthouders gaven niet thuis !
  Zal Test Aankoop eeuwig dankbaar zijn.

  Het is een regelrechte schande dat Spaarvarkens Saxo nog helpt.
  De beleggers hebben Saxo massaal verlaten.
  Nu: een kat in het nauw maakt rare sprongen.
  En professor Paepen van Spaarvarkens verkoopt zijn ziel voor … het slijk der aarde ?
  Dacht dat hij meer klasse had …
  Een illusie armer.

  1. Als ik op Trustpilot kijk zie ik wel een verbetering in de recensies … nu ik heb totaal niet meegemaakt wat jij hebt meegemaakt Realist, dus ik kan er wel ergens inkomen dat het geen pleziertje was.

   Ik kan je wel verzekeren dat Pascal geen kat in het nauw is en dat er allemaal goed over nagedacht is dus je hoeft je geen zorgen te maken !

 3. Saxo sucks !
  Van de ene op de andere dag werd alle handel in turbo’s stopgezet..
  Zogezegd voor een vragenlijst ..dit duurt nu al maanden !
  Daar sta je dan als turbobelegger opeens in je bloot gat !
  Shame on you Saxo !!!

  1. Bij Spaarvarkens.be zijn we niet bepaald fan van turbo’s, Guido. Als je er toch in wil beleggen, vind je ongetwijfeld een broker waar je die wel nog kan verhandelen.

 4. Ik was op zoek naar een goedkope broker.Kosten maken het beleggen duur of goedkoop.
  De Giro of Flatex is mijn broker