Rudy De Groodt van BNPP Fortis deelt zijn drie favoriete beleggingen

In het woelige beursjaar 2022 koos de ervaren analist van BNPP Fortis in deze rubriek op Spaarvarkens.be voor 3 sterke defensieve waarden die zonder al te veel kleerscheuren de beursstorm hebben doorstaan.

Deze keer kiest Rudy De Groodt voor AB InBev als een specifiek investeringsverhaal (afbouw van schulden + groei) en voor 2 aandelen uit de technologiesector.

Barco is een prachtig groeiverhaal van Belgische technologie” vindt Rudy De Groodt. Het Franse Soitec is mogelijk iets minder bekend, maar het is een achterblijver die in de sector van de chips aan een inhaalbeweging is begonnen. Rudy De Groodt: “dat ik voor 2 van de 3 aandelen voor technologie ga, wordt ondersteund door 2 belangrijke factoren. Ten eerste: dedigitale transformatie die dankzij AI in een nieuwe versnelling is gekomen en de sector op sleeptouw neemt. En ten tweede: met piekrentes in zicht of mogelijk al bereikt, zou deze sector moeten kunnen profiteren als de rente terugzakt. Er is dan een positieve impact van een lagere rekenrente in de waarderingsmodellen. De technologiewaarden zijn daar al op aan het anticiperen”, meldt Rudy.

Hier geeft Rudy De Groodt zijn volledige motivering voor zijn 3 favoriete waarden:

AB InBev

Bij AB InBev, ’s werelds grootste bierbrouwer, zien we stilaan opnieuw een mooi schuimlaagje verschijnen. Nu de schuldproblematiek en het gebrek aan voldoende groei van de baan zijn, kan de marktperceptie rond het aandeel veranderen van “een grote schuldenberg” naar een duurzame, zeer winstgevende groeiwaarde zonder het schuldjuk van weleer. Een herwaardering in de positieve zin dus. Voegen we hier nog de sterke pricing power, de toenemende duurzaamheidsfocus, de aantrekkelijke waardering en het uitzicht op verder stijgende dividenden aan toe, dan hebben we alle nodige ingrediënten voor een sterk brouwsel.

BARCO

Barco is een Belgische grootmacht op het gebied van beeldvormingstechnologie, actief in Entertainment (projectoren voor cinema’s en immersive experiences), Enterprise (vooral presenteersysteem ClickShare) en Healthcare (beeldmonitoren voor operatiekwartieren/diagnose). Onder de co-ceo’s waait er een frisse wind doorheen het bedrijf met een sterkere focus op klanten en innovatie die de sterke groei- en margevooruitzichten voor de komende jaren kracht moeten bijzetten. Samen met de sterke balans, cashflowgeneratie en solide jaarstart zien we dan ook geen enkele reden waarom de koers lager zou moeten noteren tegenover deze van de pre-covid periode.

SOITEC

De Franse technologiegroep Soitec kunnen we het best omschrijven als de “ASML” van de geavanceerde halfgeleidermaterialen met een dominante marktpositie, leading-edge technologie en een sterk groeiverhaal voor de komende jaren. Als gevolg van de huidige zwakke smartphonemarkt wordt 2023 eerder een stabiel overgangsjaar om de jaren erna telkens met meer dan 30% te groeien. Door corporate governance problemen die ondertussen zijn opgelost en de huidige marktzwakte is de sterke hausse van de chips aandelen dit jaar aan de groep voorbijgegaan. Na een recente management reset en met sterke groei voor de deur, tijd dus om deze achterstand in te lopen.

Verscheen ook in De Standaard

Reacties