Rudy De Groodt deelt zijn 3 favoriete aandelen

Rudy de Groodt

Rudy De Groodt is bijna 30 jaar werkzaam in de beleggingssector. Op dit moment is Rudy Senior Equity Specialist bij BNP Paribas Fortis Private Banking. Gezien de woelige beurstijden gaat zijn voorkeur op dit moment uit naar defensieve aandelen.

ACKERMANS & VAN HAAREN

Bij investeringsmaatschappij AvH zien we de sterke trackrecord op het gebied van waardecreatie verder aanhouden. Dochter CFE zit met DEME in pole position bij een nieuwe opwaartse cyclus binnen zowel traditioneel baggeren als Offshore windparken. De nakende beursnotering van DEME kan bovendien verdoken waarde naar boven halen. De Private Banking tak (Delen en Bank J. Van Breda) blijft zeer winstgevend, zit op een berg overtollig kapitaal en wordt door de markt nog steeds ondergewaardeerd. Ook voor de andere activiteiten van de groep (met o.a. vastgoed en Sipef) zijn de vooruitzichten goed, terwijl de private equity belangen binnen Growth Capital flinke meerwaarden kunnen opleveren.

AIR LIQUIDE

Het Franse Air Liquide is één van de grootste producenten van industriële en medische gassen. Het bedrijf koppelt een structurele groei met een sterke prijszettingsmacht aan een defensief profiel. Was 2021 het jaar van sectorgenoot Linde, dan wordt 2022 mogelijk dat van Air Liquide. Niet alleen presteert deze Franse waarde traditioneel beter tijdens moeilijke beurstijden. Ook het nieuwe strategische plan voor de komende jaren zet in op een versnelling van de organische omzetgroei met hogere winstmarges. Bovendien is dit aandeel een cruciale speler binnen de energietransitie dankzij heel wat waterstofprojecten. Zelfs na de recente koersstijging blijft de waardering aantrekkelijk.

NESTLE

Nestlé is het grootste voedingsmiddelenconcern in de wereld met een uberdefensief profiel en goede groeivooruitzichten. Dit dankt de Zwitserse groep aan haar ijzersterke balans, de ruime omzetspreiding en de focus op beloftevolle groeisegmenten. Hierdoor is Nestlé “best-in-class” binnen de sector op gebied van duurzame omzetgroei, operationele efficiëntie en hoge winstmarges. Bovendien geniet deze waarde van een sterke pricing power. Tenslotte is het resterend belang van 20% in schoonheidsgroep L’Oréal een bron van verdere waardecreatie. Dat het aandeel met een premie tegenover de sector noteert, vinden we meer dan verdiend.

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen.

Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.

Spaarvarkens.be heropent beleggingscursus in april 2022!

Beleggen kan veel meer opbrengen dan sparen. Maar je hebt er kennis voor nodig en ervaring. Donderdag start onze laatste live beleggingscursus. In 10 + 10 lessen bezorgen we je een heel grondige basis. Een stevig fundament waar je een heel leven verder op kan bouwen!  Niet aarzelen: doen!

Reacties