Nóg meer belastingen voor beleggers …

Een boeiend debat op het Trefpunt Kempen!

Gisterenavond mocht Spaarvarkens.be minister van Financiën Vincent Van Peteghem ontvangen. Hij ontmoette de leden van de Spaarvarkens.be Beleggingsclub en de ‘MOL’ Beleggingsclubs in het kader van een financiële lezing van het VFB Trefpunt Kempen én naar aanleiding van de start van het 10de academiejaar van de opleiding ‘Beleggen voor iedereen’ aan de Thomas More Hogeschool in Geel.

In de lezing had de minister het over zijn blauwdruk voor een bredere fiscale hervorming. Die zou moeten zorgen voor een rechtvaardigere fiscaliteit. Maar als puntje bij paaltje komt, kan die vooral leiden tot meer belastingen voor particuliere beleggers en investeerders. De aanwezigen kregen dan ook te horen welke nieuwe belastingen beleggers en verhuurders mogen verwachten. De volledige blauwdruk leest u hier.

Na de lezing volgde er een debat, met panelleden Ben Granjé – de ceo van de Vlaamse Federatie voor Beleggers (VFB), Johan De Mol – zelfstandig bedrijfsrevisor en Geert Junius van Spaarvarkens.be. In het debat werden de voor- en nadelen afgewogen en werden ook bedenkingen geuit en alternatieven voorgesteld.

In zijn slotwoord bedankte de minister de aanwezigen voor de constructieve voorstellen.

Clubleden kunnen via deze knop de lezing bekijken!

Nog geen lid? Klik hier!

Geert Junius schreef voor Spaarvarkens.be eerder al een artikel over de blauwdruk van minister Van Peteghem. Je leest het hier. Ook Jan Reyns schreef al eens een open brief aan de minister als voorwoord in de Beste Belegger, editie februari 2020. Die brief in het magazine van het VFB kan je hier lezen.

Recommend0 recommendationsPublished in Nieuws

gerelateerde artikelen