Nu de coronacrisis het gat in de begroting heeft vergroot tot meer dan 50 miljard euro, groeit de roep om “het geld te halen waar het zit, bij de rijken”. Echter zijn vermogens al sterk belast in België zegt Anton van Zantbeek, advocaat en tevens specialist in beleggingsfiscaliteit. De advocaat die ook doceert aan de Fiscale Hogeschool is ondermeer bekend doordat hij voor het Grondwettelijk Hof ijverde om de effectentaks te vernietigen.

“Wat veel mensen vergeten, is dat de belastingdruk op dividenden in België al veel hoger ligt dan in andere landen” begint van Zantbeek. “In andere landen zie je tenminste dat men een afweging maakt tussen de vennootschapsbelasting en dividenden. Is het ene tarief hoog, dan zal het andere vaak lager zijn. In België is dit veel minder het geval” aldus de advocaat waardoor je met een gecumuleerde belastingdruk zit van meer dan 50 procent op dividenden. “Reken je er dan nog buitenlandse voorheffing op buitenlandse dividenden bij, dan loopt de rekening nog verder op tot meer dan 60 procent”.

Onze artikels zijn gratis

Wel vragen we je om eerst even aan te melden. Dat kan via sociale media of e-mail.

Aanmelden via sociale media:

Hiermee verklaar je je akkoord met het delen van persoonsgegevens zoals je profielgegevens en voorkeuren. Wij posten niets op jouw profiel. Ook verkopen wij jouw data niet door.

Registreren of aanmelden via e-mail:

Wat vond je van dit artikel?
57 rating(s) met een gemiddelde van 4.9.