Beursrally begint vandaag!

Doet u dit jaar mee aan het beursspel van De Tijd? Proficiat! Dan maakt u kans op een prijs van 10.000 euro indien u kunt bewijzen dat u de beste belegger bent van België in de komende 10 weken. Ook al ligt de focus vooral op speculeren op de korte termijn en niet op beleggen op de lange termijn, toch kiezen we ervoor om dit jaar mee te doen. Dit om mensen te begeleiden met hun eerste stappen op de beurs en ook te benadrukken dat beleggen iets is wat u doet op minstens 10 jaar en niet 10 weken. Al moedigen we aan dat De Tijd via dit spel mensen in een veilige omgeving in contact brengt met de financiële markten en zo financieel onafhankelijk helpt te maken.

Weet u al welke aandelen u moet kopen?

Aangezien we van veel lezers de vraag kregen welke aandelen men het best zou moeten kopen tijdens de rally, willen we toch al 1 tip geven voor de komende week. Om jullie op weg te helpen, raden we jullie aan om te kijken naar het Belgische Sipef. Sinds de vorige analyse over Sipef (die u hier kan lezen), is het aandeel in een stijgende trend geraakt . Hierdoor flirt het aandeel nu met een technische weerstandzone (een koers waar een aandeel moeite mee heeft om te overschrijden) die zeer belangrijk is op de korte termijn.

Breekt het door de grens van 48 euro, dan ligt de weg open voor verdere winsten. Het aandeel kon de afgelopen maanden (nog) niet door deze koers breken. Maar doordat de palmolieprijs de afgelopen twee weken sterk gestegen is en nu flirt met het hoogste punt in 7 jaar, verwachten we dat beleggers hier oog voor beginnen te krijgen.

Sipef palmolieprijs Spaarvarkens.be

Het aandeel Sipef kon in juni niet stijgen boven de koers van 48 euro. Lukt het dit keer wel?

Rally in palmolie is al begonnen

Dit was ook vrijdag te zien aan de handel in het aandeel Sipef. Er werd veel meer in het aandeel gehandeld dan normaal. Indien deze trend zich deze week doorzet, kan dit u enkele procenten winst opleveren. Sipef is normaliter een zeer stabiel aandeel dat we niet zouden opnemen in een beursspel op de korte termijn wegens te saai. Maar wat de massamedia in België voorlopig nog niet hebben opgepikt, is dat de stijgende palmolieprijs op enkele dollars na op zijn hoogst staat sinds 2014. We zitten immers al op enkele dollars sinds het hoogste punt in 2014.  Het duidelijke momentum op de korte termijn, de hogere handelsvolumes en de rally in palmolie zorgen er dan ook voor dat we een positie zullen innemen in Sipef en het aandeel opnemen in onze basisportefeuille.

Palmolieprijs Sipef Spaarvarkens.be

De palmolieprijs staat nu op 865 dollar, enkele dollars onder de niveaus van 2014.

Doet u ook mee aan Beursrally?

Wil je ook meedoen aan Beursrally? Dan kan je je inschrijven via deze link. Doe je dit, dan kan je je ook via het tabblad Teams aansluiten bij het Spaarvarkensteam en uw eigen prestaties vergelijken met andere lezers. Het doel? Bijleren en praktische ervaring opdoen. En tegelijkertijd spelenderwijs proberen om 50.000 euro te beleggen en misschien 10.000 euro of een van de andere prijzen te winnen. Veel succes!

Beursrally 2020 De Tijd Stefan Willems Hassan Al Hilou Leen Moortgat Stefanie Huybrechts Spaarvarkens.be

19 rating(s), gemiddelde: 4.7.