De 3 favoriete beleggingen van Guy Sips

Guy Sips KBC Securities Spaarvarkens.be

Guy Sips is al sinds jaar en dag de topanalist van KBC Securities wanneer het aankomt op Belgische small-& midcaps. Naar aanleiding van zijn vorige selectie van juli vorig jaar, vroegen we de analist om opnieuw zijn selectie te maken. Hij koos voor 2 nieuwe aandelen die minder Covid gevoelig zijn en een oude bekende.

Agfa-Gevaert (4,05 euro)

We blijven bij ons “Kopen”-advies en koersdoel van 4,75 euro, omdat de verbetering  in de divisies HealthCare IT en Digital Print & Chemicals zich naar verwachting zal blijven doorzetten. Hoewel ook voor Offset Solutions een verbetering wordt verwacht, zal die divisie blijven lijden onder de inflatoire druk en de structurele achteruitgang van de offset-industrie.

We verwelkomen de recente aankondiging dat Agfa de prijzen van zijn offsetplaten – opnieuw – wereldwijd zal verhogen. Het management gaf aan dat de voortdurende stijging van de grondstofkosten, vooral van aluminium, energie en verpakkingsmateriaal, in combinatie met hoge vrachttarieven, prijsaanpassingen onvermijdelijk maakte.

Materialise (19,35 dollar)

De kapitaalverhoging midden juni 2021 aan 24 dollar per aandeel kwam niet als een verrassing. Dit nadat Materialise een optie had verworven om het in Colorado gevestigde Link3D over te nemen, een bedrijf dat zich bezighoudt met additieve workflow en Manufacturing Execution Systems (MES). Die overname zal Materialise nog beter in staat stellen om bedrijven te helpen met controle te krijgen over hun productie.

Bovendien zal de overname het plan versnellen om cloudgebaseerde toegang te geven tot het geïntegreerde softwareplatform van Materialise. De overname van Link3D past in het ambitieuze stappenplan van Materialise om zijn volledige software te laten evolueren naar een SaaS-model (Software as a Service) en zijn klanten cloudgebaseerde toegang te bieden tot een volledig platform van softwaretools om het 3D-printproces efficiënter te beheren en te controleren. Materialise verwacht de optie vóór het jaareinde uit te oefenen. Op basis van een peer group-analyse en onze Discounted Cash Flow-gebaseerde waardering herhalen wij ons koersdoel van 40 dollar.

Resilux (176,50 euro)

Het Belgische Resilux investeerde de afgelopen jaren in een recyclagefabriek in Zwitserland en profiteert van de nieuwe, strenge Europese recyclagerichtlijnen. De timing kon niet beter. De vraag komt plots van overal.  Zo verwerkt Resilux gebruikte petflessen tot plastic korrels. Om de doelstellingen te halen moet massaal geïnvesteerd worden in inzamelingssystemen en fabrieken zoals die in Bilten.

Resilux gaat de komende jaren mogelijk ook bioplastic verwerken in zijn petflessen. Het bedrijf heeft daarvoor een akkoord gesloten met het Nederlandse Avantium. Avantium is van plan tegen 2023 in Nederland een fabriek te bouwen om PEF, een nieuwe kunststof, te produceren op basis van suiker. Dat materiaal is niet alleen milieuvriendelijk, maar heeft ook eigenschappen die ideaal zijn voor verpakkingen. Het laat minder CO2 en minder zuurstof door dan PET bijvoorbeeld. Dat betekent dat frisdranken hun bubbels langer bewaren en dat bier of fruitsap minder snel bederft.

De terugblik van Guy Sips

Jan De Witte Barco Spaarvarkens.beBarco kondigde op 16 juli 2021 aan dat Jan De Witte eerder onverwacht ontslag neemt als CEO. De man zal vanaf 1 september 2021 vervangen worden door referentieaandeelhouder en huidig voorzitter Charles Beauduin, die als co-CEO geflankeerd zal worden door huidig bestuurslid An Steegen (die ook chief technology officer is bij Umicore en een achtergrond heeft  bij IBM en Imec).

Op 19 juli 2021 publiceerde Barco ook weinig inspirerende cijfers, die een gevolg zijn van de combinatie van een ongelijkmatig herstel van de economische activiteit en beperkingen in de toeleveringsketen, wat maakt dat de omzetevolutie nog steeds achterblijft op de genoteerde bestellingen. Die omzetting werd gehinderd door aanhoudende beperkingen als gevolg van een pandemie (in “Entertainment” en “Enterprise”) en, in mindere mate, door een tekort aan onderdelen (in “Entertainment” en “Healthcare”).

Wat dan ook, beleggers kunnen één en ander maar weinig smaken. Uitgaande van een verder herstel van de economische activiteit en een snellere omzetting van orders in omzet tegen het  einde van 2021, verwacht Barco dat de omzet dit jaar “duidelijk” zal stijgen ten opzichte van 2020 en dat de marge van de bedrijfskasstroom (EBITDA) hoger zal liggen dan de 7,5 procent die in 2020 werd opgetekend. Maar ook dat kon beleggers duidelijk niet bekoren. We handhaafden na deze resultaten het koersdoel van 22 euro, maar het advies daalde wel van “Opbouwen” naar “Houden”.

Ook voor Kinepolis zijn we iets voorzichtiger geworden na de recentelijk sterk gestegen koers sinds nieuwjaar. We zien wel nog herstelpotentieel post Covid-19. Het filmaanbod is bijzonder sterk de komende tijd. Er zullen deze zomer dubbel zoveel blockbusters te zien zijn als in normale zomers. We kijken ook uit naar de hervatting van Kinepolis’ overnamepad.

Wil je meer tips met advies van Stefan Willems, Pascal Paepen en Jan Reyns? Schrijf je dan in op de Spaarvarkens Beleggingsclub!

Meer info over de Spaarvarkens Beleggingsclub lees je hier!

U kan hieronder ook de vorige bijdrage van Guy Sips vinden. Zo gaf Guy Sips op 5 juli 2020 met Agfa-Gevaert, Barco en Kinepolis zijn 3 tips van dat moment.  Agfa zag sindsdien een koersstijgingen van 10,4%, terwijl Barco 11,2% procent verloor en Kinepolis 9,3% procent won.

1. Agfa-Gevaert

Wie zilver zegt, denkt aan Agfa, al is vandaag aluminium belangrijker in Mortsel. Recent verkocht Agfa een deel van zijn HealthCare IT-afdeling voor 975 miljoen euro. De nieuwe Franse topman Pascal Juéry bouwt daarmee volop aan een nieuw Agfa. Hij pakt de pensioenlasten aan, hield alvast de krimpende drukplatenpoot tegen het licht (door twee drukplatenfabrieken te sluiten) en investeert in innovaties. We verwachten later dit jaar, onder druk van hoofdaandeelhouder Active Ownership, ook nieuws over een vorm van verloning van de aandeelhouders. Een groot inkoopprogramma van eigen aandelen lijkt het meest realistisch.

2. Barco

Elke wolk heeft wel een zilveren randje zegt Guy Sips! Hoewel covid-19 Barco zwaar treft in het segment van projectoren voor cinema’s en evenementen, gaat de groep profiteren van het vele thuiswerken via haar nieuwe product Clickshare Conference. Een zilveren randje aan covid-19 is ook weConnect, een oplossing om virtuele leslokalen te organiseren. De afdeling gezondheidszorg zou in 2020 weleens de sterkhouder kunnen worden. Zowel de vraag naar beeldvorming voor diagnoses als die naar radiologie vanop afstand is sterk toegenomen. Ziekenhuizen gaan investeringen in – digitalisering niet langer kunnen uitstellen.

3. Kinepolis

Onze grootouders gingen niet naar de bioscoop: zij gingen naar ‘het zilveren scherm’. Vandaag gaat de jeugd naar ‘De Kinepolis’, alsof het een kwaliteitslabel is (wat het trouwens ook is). En gelukkig voor Kinepolis is de doelgroep na de lockdown niet oma en opa, maar de jeugd die staat te feesten op het Flageyplein en wil uitgaan. De programmatie zal daar zeker aan aangepast worden. Kinepolis zal covid-19 overleven. Bijna 80% van de kosten tussen omzet en ebitda is variabel. Ook heeft Kinepolis, in tegenstelling tot de concurrenten, het merendeel van zijn vastgoed in eigendom en is de looptijd van de schulden erg lang.
Dit artikel verscheen ook in De Standaard en op Bolero.

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen. Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.

Reacties