De drie favorieten van Stefaan Casteleyn
Het Nederlands-Belgische 1Vermogensbeheer is een specialist in lokale aandelen. De selectie van partner Stefaan Casteleyn bestaat uit het beste wat de Lage Landen te bieden hebben.
D’Ieteren
D’Ieteren is uitgegroeid tot een holding met vijf belangrijke onderdelen: de oorspronkelijke import van de VW-groep in België (auto), Belron (Carglass), TVH (verdeling van onderdelen voor zware machines), PHE Holding (voertuigonderdelen) en Moleskine (luxe schriftjes). Het kroonjuweel van D’Ieteren is zonder twijfel Belron, waar de vroegere ceo van AB Inbev, Carlos Brito, werd aangesteld als ceo. Brito brengt veel ervaring mee. Het meest waarschijnlijke scenario is dat hij zich in 2024 nog concentreert op het verhogen van de marge om dan in 2025 in de VS de beursintroductie van het moederbedrijf boven Carglass te organiseren.
ASML
ASML is een van de weinige echte wereldtoppers van de Lage Landen. De huidige EUV-machines (Extreme Ultra Violet) van ASML, met een verkoopprijs van 200 miljoen euro per stuk, maken het mogelijk om op silicium patronen aan te brengen van elektrische circuits (transistoren). Hoe kleiner de lijntjes, hoe compacter de chips. ASML staat in poleposition om de komende jaren te profiteren van de groei in EUV- bestellingen. Minstens zo belangrijk: dankzij enorme investeringen in R&D heeft het al een opvolger klaarstaan. De unieke rol van ASML kan nog belangrijker worden door de technologische revolutie van artificiële intelligentie.
Tubize
Tubize is de mono-holding van de familie Janssen boven het biofarmaciebedrijf UCB. Recent heeft Tubize van een koerszwakte van UCB gebruikgemaakt om haar belang nog te verhogen tot 36,2 procent. Op basis van deze participatie noteert Tubize met een korting van liefst 50 procent ten opzichte van de koers van UCB. De eerdere koerszwakte van UCB had te maken met de vrees dat het psoriasismiddel Bimzelx niet zou goedgekeurd worden in de VS, ondanks sterke onderzoeksresultaten. Uiteindelijk werd Bimzelx goedgekeurd met een vervelende bijsluiter, maar desondanks zijn de gegevens over het voorschrijfgedrag tot nader order bemoedigend.
Dit artikel verscheen eerder in De Standaard.
Reacties