De Drie Favorieten van Paul D’Hoore

PAUL D'hoore

Paul D’Hoore is een van de bekendste beleggingsexperts in ons land. In 1983 ging hij aan de slag bij de toenmalige BRT. Eind 2007 verkaste hij naar VTM en begon hij met zijn eigen beleggingsblad Beurssucces. Paul D’Hoore deelt al enkele jaren zijn favoriete aandelen voor het volgende jaar met Spaarvarkens.be.  Ook dit jaar hebben we Paul D’Hoore gevraagd om zijn selectie. Zoals steeds loopt hij de populaire beleggingshypes van het moment niet achterna, maar kiest hij vooral kwaliteit en sterke trends, gekruid met af en toe een tactische beweging. Paul D’Hoore blijft koekjes eten in een knusse bioscoop, verwarmd met kernenergie.

Lotus Bakeries

Dit steraandeel is al langer een favoriet van Paul D’Hoore. Is Lotus Bakeries dan een goedkoop aandeel? Zeker niet!

Is het aandeel koopwaardig met het oog op een snelle winst? Zeker niet!

De koekjesbakker uit het Meetjesland is wél een interessant groeibedrijf voor de langere termijn. De jaarresultaten 2022 waren weer subliem. Zowel de speculoosproducten onder de merknaam Biscoff als de gezonde tussendoortjes Nākd, Trek, BEAR, Kiddylicious en Peter’s Yard blijven hard groeien.

Biscoff is sterk gegroeid in grotere landen zoals China, Duitsland, Italië en Spanje. Toch kopen daar nog maar enkele procenten van de gezinnen al Biscoff in de winkel. In België en het Verenigd Koninkrijk is dat meer dan één gezin op vijf.

Barco

De Vlaamse beeldvormingsgroep Barco heeft een nieuw elan gevonden. Hoofdaandeelhouder Charles Beauduin nam zelf de teugels in handen, samen met An Steegen.

Het duo boort nieuwe markten aan, naast projectoren voor bioscopen, videowalls voor evenementen en beeldschermen voor operatiekwartieren en controlekamers. Barco biedt immersive experiences aan, waarbij het publiek als het ware wordt ondergedompeld in een beleving, zoals bijvoorbeeld een lichtfestival.

Barco doet nu ook installaties in pretparken en musea. In China en India wordt de technologie gebruikt voor ‘city beautification’: grijze gebouwen of tempels worden versierd met behulp van projecties.

Dit jaar zal China de groei van Barco aanzwengelen. Barco heeft er al twee eigen fabrieken en de derde is in aanbouw. Die is gespecialiseerd in laserprojectoren voor bioscopen. Van de 200.000 bioscopen in de wereld, zijn er 70.000 in China.

Yellow Cake

Kernenergie heeft grote voorstanders en rabiate tegenstanders. Voor de voorstanders leveren kerncentrales ‘groene energie’, zonder uitstoot van broeikasgassen die verantwoordelijk zijn voor de klimaatverandering.

Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk gaan nieuwe kerncentrales bouwen. België gaat minstens twee kerncentrales langer open houden. Ook elders in de wereld zal de vraag toenemen naar uranium, de ‘brandstof’ voor kernenergie.

Yellow Cake is opgericht door Britse financiers om een voorraad uranium aan te leggen, met de bedoeling die op termijn met winst te verkopen. Daarvoor heeft Yellow Cake een leveringsovereenkomst met Kazatomprom, de grootste uraniumproducent ter wereld.

Via de aankoop van het aandeel Yellow Cake, kan je als belegger dus zélf je eigen kleine voorraadje uranium opslaan, om er je voordeel mee te doen met de verwachte prijsstijging.

Deze selectie verscheen ook in De Standaard

Recommend0 recommendationsPublished in De Drie Favorieten van ..., Nieuws

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *