De Drie Favorieten van KBCS Life Sciences

De 3 favorieten van KBCS

De drie favoriete beleggingen van Thomas Vranken en Jeroen Van den Bossche, analisten Life Sciences van KBC Securities

Thomas Vranken en Jeroen Van den Bossche vormen samen het Life Sciences-team van KBC Securities. Als aandelenanalisten volgen ze een hele reeks belangrijke farma- en biotechaandelen op. Dit zijn hun favorieten uit de sector: 

UCB

Als eerste naam schuiven we het Belgische farmabedrijf UCB naar voor. Beleggers waren in 2022 begrijpelijkerwijze geschokt door het oranje licht (Complete Response Letter) van de Amerikaanse FDA voor het goedkeuringsdossier van bimekizumab voor de behandeling van psoriasis. Bovendien zorgden de aankomende vervaldata van patenten in 2022 en 2024 van sterproducten Vimpat en Cimzia voor bijkomende nervositeit over de toekomstige omzet en marges.

We menen dat de terugval van de koers in 2022 een uitgelezen kans is om UCB op te pikken en dit om een aantal redenen:

  • Wat de marktexclusiviteit van Cimzia betreft, verwachten dat de eerste generische biosimilars pas ten vroegste in 2026 op de markt zullen komen. Hierdoor kan een deel van het verwachte omzetverlies met minstens twee jaar uitgesteld worden, aangezien Cimzia tot dusver het enige product in zijn klasse (TNFα-inhibitoren) blijft met een bewezen veiligheidsprofiel bij vrouwen van vruchtbare leeftijd.
  • Wat bimekizumab betreft denken wij dat UCB de CRL-opmerkingen zal kunnen oplossen, aangezien het in dit geval ging om een productiekwestie, maar er geen bezorgdheden waren omtrent de veiligheid van het product in se. Bovendien toont de klinische data tot dusver aan dat IL17A/F-remmers superieur blijken te werken en opzichte van drie concurrerende geneesmiddelen. Qua doeltreffendheid presteert bimekizumab ruwweg in lijn met AbbVie’s IL23-remmer Skyrizi, waardoor deze twee geneesmiddelen de grootste kanshebbers kunnen worden in een psoriasismarkt die zal groeien tot naar schatting 30 miljard dollar tegen 2026. De huidige geschatte piekverkoop door analisten voor bimekizumab (2,8 miljard euro, waarvan 1,5 miljard euro voor psoriasis) lijkt ons eerder conservatief, en legt de lat voor succes laag voor UCB’s opvolger van Cimzia. Bimekizumab is intussen wel al goedgekeurd voor matige tot ernstige psoriasis in de EU, het VK, Japan en Canada. 
  • Wij denken daarnaast dat bimekizumab ook in andere aandoeningen een superieure behandeling kan zijn, zoals voor artritis psoriatica bij mensen die niet op TNFα-remmers reageren. Recente gegevens over axiale spondyloartritis en hidradenitis suppurativa wijzen erop dat het geneesmiddel ook hier een sterke mededinger kan zijn. 
  • Ten slotte heeft UCB Zogenix overgenomen, waardoor Fintepla een UCB-product is geworden. Fintepla is een geneesmiddel dat zal worden gebruikt voor zeldzame epilepsie-indicaties zoals het syndroom van Dravet en Lennox-Gastaut. Volgens ons kwam de overname op het juiste moment en past ze strategisch uitstekend bij UCB. 

Wij menen dat de huidige waardering van UCB het potentieel van de pijplijn niet correct weerspiegelt. Om die reden beschouwen we dit voor beleggers als een aantrekkelijk instapmoment met significant opwaarts potentieel op lange termijn. Daarnaast werkt het bedrijf ook aan enkele hoog-risico productkandidaten die we op dit moment nog niet in onze waarderingsmodellen hebben opgenomen, waaronder complexe ziektes als Alzheimer, Lupus en Parkinson en andere.

Argenx

Het biotechbedrijf argenx legde in 2022 reeds een mooi traject af, gezien de commerciële opstart van argenx’ eerste product Vyvgart (efgartigimod) voor de behandeling van myasthenia gravis goed verloopt met een verkoop van $ 402 miljoen in het eerste jaar. Wij verwachten dat het bedrijf dit traject in de komende kwartalen zal kunnen voortzetten naarmate bijkomende regio’s geleidelijk worden toegevoegd, zoals China, Canada, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Bovendien anticiperen wij nu al op de commerciële uitrol van een subcutane variant van het geneesmiddel na de verwachte goedkeuring door de Amerikaanse FDA (streefdatum: 20 juni 2023). Het bedrijf zal binnenkort ook belangrijke fase 3-resultaten voorleggen voor efgartigimod in een tweede neurologische aandoening, chronische inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie.

Op langere termijn is het bedrijf van plan efgartigimod te ontwikkelen voor 15 indicaties tegen 2025. Bijkomende productkandidaten ARGX-117 en ARGX-119 worden bovendien geleidelijk aan verder ontwikkeld in de pijplijn. Hierdoor zien we ook op de lange termijn heel wat mogelijkheden tot waardecreatie voor het bedrijf.

Fagron

Wij beschouwen Fagron momenteel als sterk ondergewaardeerd gezien hun positionering als cash-genererend bedrijf in een groeiende wereldwijde markt voor magistrale bereidingen. Deze groei is te verklaren door o.a. de vergrijzing (geriatrische patiënten hebben meer nood aan magistrale bereidingen) alsook door de push naar gepersonaliseerde geneeskunde. We verwachten dat de omzet jaarlijks 9,4% zal groeien in de komende 5 jaar, met EBITDA-marges die over deze periode boven de 20% zullen uitkomen. Deze groei zal gedeeltelijk ook aangedreven worden door acquisities, waaraan Fagron op regelmatige basis actief is dankzij een gezonde balans. De belangrijkste investeringsfocus moet blijven op de regio Noord-Amerika, waar de sites in Wichita kan doorgroeien naar een omzet van 300 miljoen dollar in 2027. De recente acquisities (Letco en Boston), zien we als slimme zetten van het management om zichzelf te versterken in de groeiende markt van de Amerikaanse magistrale bereidingen. Bovendien zagen we in 2022 opnieuw groei in de EMEA-thuismarkt, waar het bedrijf een stabiele voetafdruk heeft. Hier zal het bedrijf vooral mikken op groei door strategische acquisities. Tot slot weten we dat de markt voor magistrale bereidingen recessiebestendig is, wat onze nominatie tot de selectie versterkt.

Deze selectie verscheen ook in De Standaard

Reacties