De Drie Favorieten van Danny Reweghs

Danny Reweghs

Danny Reweghs is directeur bij Inside Beleggen en de vaste gast bij Kanaal Z. Hij heeft heel wat ervaring in de financiële markten. Zijn 3 favoriete aandelen van 2022 kan je hier terugvinden. Voor zijn 3 favoriete aandelen voor 2023 kiest hij …

Kinepolis

Kinepolis Group is aan het bewijzen dat je nooit een crisis mag verprutsen. Tijdens de coronacrisis een plan gemaakt om post-corona met 25 procent minder bezoekers nog dezelfde winst te maken. Dit laat de groep toe versterkt uit deze zware crisis te komen omdat de rendabiliteit flink is opgekrikt en de grootste bioscoopuitbater van ons land over de knowhow beschikt om buitenlandse, vaak familiale bioscoopgroepen over te nemen en naar datzelfde niveau van winstgevendheid te tillen. De jaarcijfers 2022 en vooruitzichten 2023 vielen niet zo goed bij analisten en beleggers. De negatieve koersreactie biedt dus een nieuwe koopkans.  

Newmont 

De grootste goudmijngroep Newmont heeft een ruilbod gelanceerd op de Australische goud- en koperproducent Newcrest Mining. Newmont biedt 0,38 eigen aandelen per aandeel Newcrest.  Aandeelhouders en mededingingsautoriteiten moeten nog hun zeg doen over de transactie.  Newmont is op het vlak van output de grootste goudproducent ter wereld met 6 miljoen troy ounce per jaar.  Newmont maakte er geen geheim van dat het wil groeien om de reserves uit te breiden en ging voor grote vis want Newcrest is de zevende grootste aanbieder. Newmont lonkt ook naar de koperactiva want het basismetaal speelt een steeds grotere rol in de groene economie. Het aandeel Newmont kreeg een flinke tik, wat als overnemer gebruikelijk is. Die (onterechte) daling biedt een extra koopkans.

Cameco

De stijgende uraniumprijs was het grootste deel van 2022 goed nieuws voor de aandelen uit de sector. Maar wat Cameco, de tweede grootste speler in de uraniummarkt, betreft, kreeg het optimisme in oktober een knauw toen de transactie met Westinghouse werd aangekondigd. Intussen is de markt wat meer overtuigd van de voordelen van deze transactie en noteert het aandeel bijna weer op het niveau van voor de deal. Westinghouse bouwt en onderhoudt kerncentrales en levert ook allerlei aanvullende diensten zoals de bevoorrading van brandstof. Cameco is uitstekend geplaatst om te profiteren van de gunstige evoluties op de uraniummarkt. Omwille van de goede vooruitzichten van uranium en de unieke marktpositie van Cameco, blijven we positief voor het aandeel.

Deze selectie verscheen ook in De Standaard

Recommend0 recommendationsPublished in De Drie Favorieten van ...

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *