Danny Reweghs is directeur bij de adviesbrief Inside Beleggen en de vaste beurscommentator bij Kanaal Z. Hij is hiermee gepokt en gemazeld in de financiële markten. Voor zijn 3 favoriete aandelen voor 2022 kiest hij voor aandelen uit België en Nederland die het in 2021 moeilijk hebben gehad en aan de vooravond kunnen staan van een stevig herstel.

Barco (19,9 euro; Euronext Brussel)

In tegenstelling tot andere Belgische waarden heeft het Barco-aandeel niet kunnen schitteren in 2021. Barco blijft een van de weinige Belgische technologieparels. Vorig najaar het trad een nieuw topmanagement aan.  Referentie-aandeelhouder Charles Beauduin is  co-CEO is geworden. Hij wil mee aan de touwtjes trekken om Barco sterker te maken. Beauduin koopt met de regelmaat van de klok Barco-aandelen bij. Zoals nog vorige week, toen de beurzen zwaar zakten door de oorlog in Oekraïne.

Barco staat financieel sterk en kan dus geld vrij maken voor innovaties. De jaarcijfers waren niet denderend omdat er maar een beperkte omzetgroei was tegenover een stevige toename van het aantal bestellingen. Maar de markt werd aangenaam verrast door de prognose dat de omzet in eerste jaarhelft met 20 procent zou toenemen. Daarop lijkt de herstelbeweging op gang gekomen. Maar het potentieel is lang niet opgebruikt.

Just Eat Takeaway (35,1 euro; Euronext Amsterdam)

Just Eat Takeaway is absoluut een van de grootste ontgoochelingen van de voorbije 12 maanden op Euronext Amsterdam. Het aandeel werd zwaar afgestraft omdat de markt vraagtekens heeft bij de enorme expansiedrang en vooral bij de overname van het Amerikaanse Grubhub. Die acquisitie kwam er snel na Just Eat (VK) en activisten willen dat Grubhub terug wordt verkocht of er een partnerschap komt. De communicatie rond Grubhub is verwarrend vanwege de bedrijfsleiding en er is ruimte voor verbetering. Maar Just Eat Takeaway heeft al bewezen overnames te kunnen integreren en rendabiliseren. Daarnaast is er de moeilijkere vergelijking tussen 2021 en het ‘coronajaar’ 2020 toen vele gezinnen het online laten leveren van voedsel ontdekten. Toch denken we dat deze tendens om regelmatig online te bestellen en het eten te laten leveren, een vaste gewoonte is geworden. Los van de covid-19 pandemie. Het aandeel noteert met een extreme korting ten opzichte van de sectorgenoten en dat biedt herstelpotentieel.

Prosus (54,1 euro; Euronext Amsterdam)

Het basisargument om het grootse internetbedrijf van Europa, Prosus tot de favorieten voor de rest van 2022 te rekenen is de recordhoge korting op de intrinsieke waarde van 45 procent. Dat is extreem voor het grootste internetbedrijf van Europa. Het toont aan dat het pessimisme met betrekking tot China enorm groot is.  Een  betere waardering krijgen was het doel. Daarom bracht de Nederlandse topman Bob Van Dijk  de internationale internetbelangen van de Zuid-Afrikaanse groep Naspers via de creatie van Prosus naar Euronext Amsterdam. Dat is voorlopig dus volledig mislukt.

Maar Prosus heeft net de ambitie meer te zijn dan een monoholding en wil het gedeelte e-commerce (vooral private equity) verdubbelen tegen 2025 van afgerond 50 miljard dollar nu naar 100 miljard dollar. Een min of meer normalisering van de toestand in China en een afbouw van de extreme onderwaardering geven het Prosus-aandeel het nodige koerspotentieel.

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen.

Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.

 

38 rating(s), gemiddelde: 4.2.