De Drie Favorieten: Maria Municchi kiest voor duurzame bedrijven

Maria Municchi

In het M&G Sustainable Allocation Fund past Maria Municchi duurzaamheidscriteria toe. De kernportefeuille bestaat uit aandelen van bedrijven die geacht worden een positieve maatschappelijke impact te hebben. Bekijk haar drie favorieten hier!

Enphase Energy

Enphase maakt zonnepanelen voor residentiële en commerciële toepassingen in de VS en Canada. Het bedrijf, dat op Nasdaq noteert, investeerde in een omvormertechnologie die de efficiëntie van zijn zonnepanelen verbetert. Dat maakt een bredere toepassing van zonne-energie mogelijk. De gebruikskosten zijn dan lager, wat het bedrijf een voordeel geeft ten opzichte van zijn concurrenten. Zonnepanelen zijn een cruciaal onderdeel in de overgang van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen, en in het koolstofvrij maken van de economie.

EDP Renovaveis

EDPR noteert in Lissabon en is het op drie na grootste hernieuwbare elektriciteitsbedrijf ter wereld. Het wekt 100 procent van zijn elektriciteit op uit hernieuwbare bronnen, voornamelijk windenergie. Het bedrijf geniet dus van de groeiende vraag naar hernieuwbare energie. De jongste VN-klimaatconferentie heeft de toekomstige groei van de capaciteit voor hernieuwbare energie gewaarborgd, met de toezegging om de capaciteit voor hernieuwbare energie tegen 2030 te verdrievoudigen. Ook de afnemende kostendruk en het vooruitzicht van lagere rentetarieven in 2024 kan de activiteiten ondersteunen.

AIA Group

AIA is de grootste pan-Aziatische verzekeringsgroep, met vestigingen in 18 markten in de regio. Het bedrijf speelt in op de dringende behoefte aan levens- en ziekteverzekeringen in Azië en draagt zo bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstelling voor een betere gezondheid. De brede aanwezigheid van het bedrijf in Azië en de schaalgrootte en productiviteit zorgen voor hoge marges en groei. Bovendien heeft het bedrijf het voordeel van een sterke concurrentiepositie: er is weinig concurrentie op de markt voor levens-verzekeringen in Azië.

Dit artikel verscheen eerder in De Standaard.

Reacties