De 3 favoriete beleggingen van Danny Reweghs

Zoek het niet te ver

Wat zijn de favoriete beleggingen van een man die al drie decennia professioneel bezig is met vooral beleggen in aandelen? Danny Reweghs is de grote beleggingsspecialist van Roularta en vandaag kan je hem vooral lezen in Trends Inside Beleggen. Hij is de langst dienstdoende beurscommentator bij Kanaal Z: hij was er bij vanaf de eerste uitzending op 1 april 1999 en verschijnt vandaag nog altijd in het Kanaal Z-beurspraatje. Het zal weinig mensen verbazen dat Danny Reweghs voor zijn 3 favoriete beleggingen voor drie aandelen kiest. Wat zijn belangrijkste algemene advies is, verneemt u hier rechtstreeks van hem:

3 favoriete beleggingen van Danny Reweghs België Spaarvarkens.be
3 favoriete beleggingen spaarvarkens.be

‘Het zijn verwarrende tijden in volle COVID-19-pandemie. In verhouding tot de omvang van de economische crisis valt de beursschade internationaal bekeken nog wel mee. Met dank aan de forse ingrepen van de centrale banken en aan de sterke prestatie het afgelopen half jaar van de Amerikaanse techgiganten.’

‘Ik sta vaak versteld met welke aandelen particuliere investeerders allemaal af komen. Namen waar ikzelf nog nooit van gehoord heb. Het is cruciaal dat wie in individuele aandelen wil beleggen, weet waarin hij belegt. De kans dat je een onderneming min of meer kan doorgronden is zoveel groter als het eentje van bij ons is. Vandaar dat de basis van de aandelenportefeuille best mee bestaat uit aandelen van eigen bodem. We mogen best wat trotser zijn op onze eigen (beursgenoteerde) bedrijven. Er zitten heus wel een aantal parels bij. Het moet niet allemaal Amerikaans of exotisch zijn.’

‘Uiteraard geen verhaal van Belgisch omdat het Belgisch zou moeten zijn. Er moet voldoende koerspotentieel aanwezig zijn voor de eerstvolgende jaren. Bij volgende drie waarden lijkt ons dat voldoende aanwezig (in alfabetische volgorde; geen onderlinge ranking):’

1. Barco (16,2 euro, Euronext Brussel)

Het West-Vlaamse bedrijf is een van de weinige technologieparels op de Brusselse beurs. Vooral vorig jaar maakte het aandeel furore op de beursvloer, maar sinds de uitbraak van de coronacrisis is er sprake van zowat een halvering van de koers. Dat biedt perspectief voor de komende jaren.

Twee van de drie divisies gaan gebukt onder de coronacrisis. De derde (‘Healthcare’) heeft dan weer absoluut baat bij de toegenomen aandacht voor de gezondheidszorg. Maar de afdelingen ‘entertainment’ (digitale cinema; LED-walls) en ‘enterprise’ (vergadertool ClickShare; controlekamers) hebben het moeilijk en ook in de tweede jaarhelft zullen hun resultaten nog onder druk staan.

Het bedrijf is echter financieel erg gezond (nettokaspositie) en kan dus moeiteloos deze nare periode doorkomen. Eens de coronazorgen achter ons liggen, kan het aandeel een stevige comeback maken.

2. Ontex (11,3 euro, Euronext Brussel)

De Oost-Vlaamse producent van persoonlijke hygiënemateriaal voor baby’s, vrouwen en senioren kende rond de eeuwwisseling een glorieuze periode op de beurs en werd er dan vanaf gehaald. Een vijftal jaren geleden kwam de herlancering op de beurs, maar deze keer is het koersverloop van een heel andere orde. De koers bevindt zich dicht bij het dieptepunt sinds de ‘tweede’ beursnotering.

De winstmarges bleven de voorbije jaren onder de verwachtingen en de expansie buiten Europa in Latijns-Amerika leverde in Brazilië een fraudeschandaal op, dat het vertrouwen in het management aantastte. Dat ging helemaal richting het nulpunt toen vorig jaar het transformatieplan om aan het margeprobleem een oplossing te geven een ruim onvoldoende kreeg van de aandeelhouders. Die begonnen zich dan ook te roeren wat deze zomer dan toch leidde tot het wegsturen van topman Charles Bouaziz.

Momenteel zoekt de raad van bestuur onder leiding Hans Van Bylen (ex-CEO Henkel) naar een nieuwe CEO en wordt intussen ook diezelfde raad vernieuwd. De jongste kwartalen was er ondanks de COVID-19-pandemie nochtans al sprake van margeverbetering. We denken dan ook dat onder de leiding van een nieuwe topman Ontex een van de sterkste herstelkandidaten is op Euronext Brussel.

3. Recticel (8,7 euro, Euronext Brussel)

De voorbije jaren – of zeg maar het afgelopen decennium – was de schuimrubberproducent niet bepaald een uitblinker op de Brusselse beurs. Ambities werden zelden waargemaakt of een wankele economische omgeving in Europa stond sterke cijfers in de weg.

Een belofte die lange tijd niet kon worden waargemaakt, was de verkoop van de afdeling Automotive Interiors. Toen eigenlijk niemand het nog verwachtte – namelijk in volle coronacrisis – lukte het wel. Bovendien werd ook het belang (50%) in de joint-venture Eurofoam (soepelschuim) verkocht aan een hoger dan verwachte prijs.

Recticel is daarmee zowat schuldenvrij en kan eindelijk volop inzetten op de strategische heroriëntatie richting isolatie. Precies op het moment dat de Europese Unie zijn ambitieuze doelstellingen op tafel legt in de EU Green Deal. Daarin is een vooraanstaande plaats voor renovatie van woningen weggelegd. Dat moet kunnen leiden tot een herwaardering van het aandeel in de volgende jaren.

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen. Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.

Recommend0 recommendationsPublished in Beleggen, De Drie Favorieten van ..., Nieuws

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *