De drie favoriete aandelen van Tom Simonts

De3Favorietenvan_TomSimonts

Een jaar geleden raadde Tom Simonts, financieel econoom bij KBC, u drie aandelen aan, waarmee hij een globaal rendement van 26,4 procent behaalde. Welk van de drie houdt hij, welk niet?

IBA

“Vorig jaar selecteerde ik het Waalse medtechbedrijf IBA vanwege de vooruitzichten op langere termijn. 2024 is een overgangsjaar voor IBA. Het deed forse investeringen en kreeg te maken met een afzwakkende markt voor de bestralingstechniek protontherapie, een van de technologieën die het levert. Maar de weg ligt open voor een aanzienlijke margestijging (van 5,9% naar 9,8%) vanaf 2025. KBC Securities mikt voor 2025 op 33% omzetgroei en een verdubbeling van de ebitda.”

Advanced Micro Devices

“Als een van ’s werelds grootste chipontwerpers van microprocessoren voor pc’s en servers biedt AMD met zijn MI300X het enige serieuze alternatief voor de AI-chips van Nvidia. Terwijl het bedrijf marktaandeel blijft winnen van Intel in de markt voor central processing units (CPU), zal de AI-gerelateerde omzet fors aantrekken door de groei van de markt voor graphics processing units. Om nog beter te concurreren met Nvidia kocht AMD recent de Amerikaanse serverbouwer ZT Systems voor 5 miljard dollar. Daar komt nog bij dat de omzetverwachting voor AI-chips voor 2024 recent verhoogd werd met 500 miljoen dollar.”

Deceuninck

“Ook ramen- en deurenproducent Deceuninck nam ik op in mijn vorige lijstje. Het bedrijf heeft al een tijdje rugwind, en die zal niet minderen. De divisie pvc-raamprofielen kon haar ebitda in de eerste jaarhelft met 10% verhogen, ruim boven de lat. Omdat de marktomstandigheden in de bouw­sector niet optimaal zijn, ligt de focus nog steeds op optimalisatie van de kosten. Voor 2025 mikt KBC Securities op een kasstroom van 15,4% (14,7% in 2024) en 70% meer nettowinst. We verwachten ook nog steeds dat Deceuninck steun krijgt van de Europese Green Deal, en denken dat zijn recyclage-activiteiten hun groeipotentieel zullen waarmaken.”

Dit artikel verscheen eerder in De Standaard.

Reacties