De 3 favoriete beleggingen van Stefaan Casteleyn

Stefaan Casteleyn is een belegger in hart en nieren die in de afgelopen jaren een schat aan ervaring heeft opgedaan. Nadat hij de positie van directeur vermogensbeheer bij Bank Corluy bekleedde, was hij langdurig directeur bij UBS België. Vandaag is Stefaan bij 1Vermogensbeheer verantwoordelijk voor investeringen op de Brusselse beurs en neemt zitting in het team dat de internationale effecten selecteert. Stefaan Casteleyn gaf ook al een paar gesmaakte webinars voor de leden van de Spaarvarkens Beleggingsclub.

  1. GBL

De holding GBL uit het imperium van wijlen Albert Frère slaagt er veel minder in dan de andere belangrijke Belgische holdings om het “discount-juk” van zich af te gooien. GBL noteert nog steeds met een korting van 30 % ten opzichte van haar intrinsieke waarde. Als reden voor deze onderwaardering wordt vaak verwezen naar het feit dat de samenstelling met beursgenoteerde bedrijven als Adidas, Pernod Ricard, SGS, Umicore, etc. makkelijk te imiteren is en er dus weinig toegevoegde waarde van de holding uitgaat. Als reactie hierop heeft de huidige CEO Ian Gallienne reeds enkele jaren de participatie in Private Equity verhoogd. Deze is momenteel 27 % en het is de doelstelling dit op termijn te verhogen tot 40 %. GBL gaat een dividend van 2,75 € bruto uitkeren.Het aandeel GBL biedt hiermee de mogelijkheid om in een goed gespreide portefeuille van beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde aandelen te beleggen met 30 % korting en 3 % dividendrendement.

  1. Prosus

Prosus is een Nederlandse holding die werd afgesplitst van het Zuid-Afrikaanse Naspers. De voornaamste participatie van de holding omvat het Chinese Tencent. Het techbedrijf is met een marktwaarde van bijna $500 miljard het grootste beursbedrijf van China en qua waarde vergelijkbaar met Facebook. Dat terwijl Tencent er een erg slechte periode op heeft zitten wegens o.a. een verwachte boete van de Chinese overheid omdat de app WeChat Pay mogelijk niet alle regels heeft gerespecteerd. Tencent moet dus door het stof, maar biedt in onze ogen een koopkans. Met name wanneer je investeert via Prosus. Prosus bezit een belang van 29% in Tencent. Omgerekend was de korting op dat belang nog nooit zo groot als nu: bijna 60%.

Prosus heeft naast Tencent nog andere toekomstgerichte participaties zoals Delivery Hero en heel aantal niet-beurgenoteerde tech-bedrijven. Ook al is er op dit gebied ook een blootstelling aan Rusland met Mail.ru. Er zijn voor Prosus dus wel wat negatieve zaken samengekomen maar aan de huidige waardering kan een mooie groep technologieaandelen aan ongekende discountprijzen opgepikt worden.

  1. Flow Traders

Flow Traders is een Nederlandse ‘market maker’ in ETF’s (trackers) wereldwijd. De markt van ETF’s kende het afgelopen decennium een enorme groei en die groei is nog altijd niet ten einde. Flow Traders faciliteert ETF-beleggers door bied- en laatprijzen af te geven en verdient een kleine marge op iedere transactie. Deze activiteit is het meest succesvol als er veel beweging (volatiliteit) op de beurs is. De marges zijn dan groter en de volumes hoog.
In die zin is het aandeel een natuurlijke bescherming binnen iedere aandelenportefeuille. Flow Traders haalt namelijk vooral goede resultaten als beurzen dalen en wispelturig zijn. In het volatiele coronajaar 2020 haalde het bedrijf een winst per aandeel van maar liefst 10,30 €. Uitzonderlijk! Naar de toekomst rekenen wij met een winst van €2,25-3,00 die 10% per jaar groeit. Het bedrijf heeft een traditie om meer dan 75 % van de winst uit te keren als dividend. Wat het te verwachten dividendrendement op 5 % of meer plaatst. Binnen onze portefeuille doet Flow Traders dienst als “natural hedge”.

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen.

Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.

Spaarvarkens.be heropent beleggingscursus in april 2022!

Beleggen kan veel meer opbrengen dan sparen. Maar je hebt er kennis voor nodig en ervaring. Met de beleggingscursus ‘Beleggen in tien + tien lessen’ delen we onze ervaring en zorgen we voor begeleiding. De cursist zal niet enkel 10 lessen krijgen van elk 2,5 uur, maar ook 10 ‘terugkeermomenten’ waarbij de docenten ingaan op je opmerkingen en vragen. Aarzel dus niet om u in te schrijven en ook een beleggingsexpert te worden. De cursus gaat van start op 14 april.

Reacties