De 3 favoriete beleggingen van Peter De Neve

Wie verstandig belegt, bouwt aan een degelijke portefeuille van kwaliteitsaandelen

Peter De Neve blikt in de camera. Kleine belegger opent portefeuille voor SpaarvarkensPeter De Neve is een particuliere belegger met meer dan een kwarteeuw ervaring. Hij startte destijds met beleggen op de beurs na het lezen van ‘Winnen met aandelen’ van Roland Van der Elst. Voor hem was dat toen de aanleiding om te switchen van  kasbons naar aandelen. Het is alsof hij met een virus zit dat niet meer verdwijnt en waartegen geen enkel vaccin ‘helpt’. Dat beursvirus raden we iedereen aan.

Peter kiest systematisch voor kwaliteit en slaapt daardoor op twee oren. Van een correctie zoals we die deze dagen beleven maakt hij gebruik om hier en daar wat extra bij te kopen van de aandelen die hij al in portefeuille heeft. Hij selecteert voor ons drie mooie, Belgische bedrijven waarvan hij nu al aandeelhouder is en waarin hij een extra positie zal kopen bij appelflauwtes op de beurs.

TESSENDERLO (33,20 euro)

De beurskoers van deze specialist in groene chemie is al een tijdje aan het sputteren. Eind november verhoogde de groep haar bedrijfscashflowverwachtingen dankzij de sterke prestaties van de meststoffentak (Kerley). Door de hoge cashflows van de jongste jaren kon de schuld bij Tessenderlo versneld afgebouwd worden. Beleggers die op zoek zijn naar dividend komen van een kale kermis thuis bij serie-ondernemer Luc Tack, die tevens de CEO is van Picanol. Tack geeft sinds 2015, toen hij zijn opwachting maakte bij Tessenderlo, de voorkeur aan modernisering van het productie-apparaat en uitbreidingsinvesteringen. Een dividend betaalt hij liever niet, want, zo zegt hij, “met een naftbak op reserve kan je geen bedrijf besturen”.

De koers van Tessenderlo noteert vandaag lager dan vijf jaar geleden terwijl er wel volop waarde werd gecreëerd. Op termijn zal Tessenderlo overgenomen worden door Picanol. In afwachting hiervan verhoogt Tack zijn positie aan gunstige voorwaarden. U mag ook kopen.

IMMOBEL (71,30 euro)

Met een gemiddeld rendement op eigen vermogen van 15 procent, een beheersbare schuldgraad van 57 procent en minder grilligere winstevolutie is deze vastgoedontwikkelaar een interessant aandeel voor de belegger die op zoek is naar een stabiele dividendbetaler.

Omdat er de voorbije twee jaar vertraging zat bij de oplevering van enkele projecten, wordt er een versnelling verwacht in de winst voor dit jaar en de volgende jaren. Grote beleggers zoals Marc Coucke hebben het potentieel van Immobel vorig jaar reeds opgemerkt en tankten gretig bij aan koersen tussen 65 en 70 euro. Een sterk stijgende rente zou echter voor roet in het eten kunnen zorgen.

AGEAS (41,58 euro)

Beleggers die vrezen voor een stijgende rente en dalende beurzen, kunnen schuilen bij deze Belgische verzekeraar. In vergelijking met haar sectorgenoten heeft Ageas vorig jaar niet deelgenomen aan de beursrally. De vrees voor tegenwind uit China (vastgoedcrisis en overheidsinmenging) tastte het vertrouwen van beleggers aan.

Maar dat is ten onrechte. De jaarcijfers zitten op schema, eigen aandelen worden gretig ingekocht en het dividend zal dit jaar alweer licht verhoogd worden. De kers op de taart zou een overnamebod zijn door BNP Paribas. Maar zelfs zonder dat speculatieve tintje is Ageas interessant. Het wegebben van de overnamespeculatie door de participatie van 6,3 procent die onze overheid deze maand nam zorgde er trouwens voor dat het aandeel wat is gedaald. Daardoor kan je nu goedkoper instappen.

Lees hier meer over Peter De Neve en over de tips die hij ons een jaar geleden aanbood:  De 3 favoriete beleggingen van Peter De Neve – Spaarvarkens.be

 

Reacties

  1. Het Ageas plaatje volg ik volledig, alhoewel ik liever geen inmenging had via de overheid, want zoiets heeft nog nooit tot een positieve bijdrage geleverd !!! ( zie Ethias – Dexia – belfius … postjespakkerij met benoeming van waardeloze zakkenvullers )
    Bij Tessenderlo heb ik sterke twijfels of Dhr.Tack de kleine aandeelhouder zal laten meegenieten van de sterke transformatie van het bedrijf ( sites zijn ondertussen volledig vernieuwd, nieuwe fabrieken in aanbouw ( VS en Frankrijk). Het jarenlange non-dividend beleid heeft hem de nodige cash voorzien om dit allemaal te realiseren. ( aankoop T-power en schuldafbouw). Maar ondanks dit beweegt de koers nauwelijks, af en toe wordt er eerder een negatief tot behoedzaam vooruitzicht gegeven, waardoor de koers negatief reageert en dhr. Tack gulzig aandelen inslaat. In tegenstelling tot Ageas worden deze aandelen niet vernietigd om koersondersteunend te werken. ( Het verhaal Coucke hangt mij nog goed in het geheugen, waarbij in de berenmarkt ” omega pharma was gehalveerd “, er word een deal gesloten met Waterland ” ondertussen waren er waarschijnlijk ook al afspraken met Perigo”, en de kleintjes worden uitgekocht voor een appel en een ei. Achteraf wordt het hele zootje doorverkocht aan Perigo voor het driedubbele van de prijs !!!Zo werkt nu éénmaal de Brusselse beurs, die tot de slechts presterende behoort in Europa !