De 3 favoriete beleggingen van Adrien Bommelaer
Loont Frans chauvinisme?
La Financière de L’Echiquier is een van de vele vermogensbeheerders uit Parijs met een sterke focus op beleggen in aandelen. Het fonds Echiquier Growth Europe belegt vooral in aandelen van relatief grote bedrijven. Dat zijn meestal marktleiders. Het Franse huis schaamt zich niet om veel meer te beleggen in Franse aandelen dan er in de referentie-index zitten. Ook nu is net geen 30% belegd in Franse bedrijven, terwijl ze maar 17,3% wegen in de Europese MSCI index. Maar fondsbeheerder Adrien Bommelaer slaagt er wel in om beter te presteren dan diezelfde index. Sinds de start in 2012 behaalde het fonds een jaarlijkse return van 10,7% versus 7,3% voor de index.
Vooral de voorbije jaren was de outperformance opvallend, ondanks de hoge jaarlijkse kosten voor het beheer (2,7% over 2019). In 2019 was er een rendement van 42,4% terwijl de MSCI Europe NR het jaar 26,1% hoger afsloot. Over 2020 boekte het fonds een resultaat van +7,9% versus een verlies van 3,3% voor de MSCI Europe NR. De verklaring? Adrien Bommelaer belegt weinig in banken en veel in technologie. Mede daardoor is de waardering van de aandelen in de portefeuille tegen 27 keer de verwachte winst behoorlijk hoog. Bommelaer focust op een beperkt aantal aandelen. Eind december waren het er 32. Deze drie behoren tot zijn favorieten:
1. Alstom, 44,98 euro, beurskapitalisatie 13,27 miljard euro
Alstom profiteert van het Europese herstelplan dat de spoorwegen voorrang geeft, ten koste van de luchtvaart. Dankzij de fusie met de treindivisie van de Canadese groep Bombardier kon de Franse fabrikant zijn product- en landenaanbod vervolledigen en bijdragen aan de consolidatie van de sector. De marges stijgen, dankzij synergiën en de voortdurende verbetering van het bedrijfskapitaal en zouden het bedrijf in staat moeten stellen de vrije cashflowmarges te vergroten. Alstom voerde een kapitaalverhoging door. Dat drukte een tijd op de koersontwikkeling. Maar de groep beschikt daardoor over een balans die voldoende sterk is. Het aandeel noteert tegen 27 keer de verwachte winst.
2. Infineon, 33,67 euro, beurskapitalisatie 43,97 miljard euro
De Duitse groep Infineon profiteert volgens Adrien Bommelaer het meest van twee trends die door de politiek gepropageerd worden: de groei van elektrische auto’s en de overgang naar duurzame energie. Deze halfgeleiderproducent is marktleider in chip (IGBT-)modules die dankzij deze twee trends een enorme versnelling van de vraag beleven. De koers van Infineon is recent teruggevallen. De verklaring daarvoor is een overname die Infineon deed. Het bedrijf nam het Amerikaanse Cypress over. De markt twijfelde aan de zin van de overname en de overnameprijs. Maar volgens Bommelaer is het een zinvolle stap voor de groep.
3. London Stock Exchange, 9.134 pence, beurskapitalisatie 32,11 miljard pond
De London Stock Exchange Group is een van de grootste effectenbeurzen ter wereld. Naast de beurzen in Londen en Milaan ontwikkelt en commercialiseert de groep ook de Russell- en FTSE-indices. Daar worden heel veel financiële producten op gebouwd die veel inkomsten opleveren. De groep heeft recent de toestemming gekregen voor de overname van het databedrijf Refinitiv. Die transactie kan het rendement met ruim 30% verhogen volgens Adrien Bommelaer. Bovendien zal dit de steeds terugkerende inkomsten uit activiteiten zoals clearing en de verkoop van financiële informatie fors doen groeien.
Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be
‘De 3 favoriete beleggingen van’, hier met de ideeën van Adrien Bommelaer, is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen. Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.
Reacties