De 3 favoriete aandelen van Jim Tehupuring
“Bij 1Vermogensbeheer investeren we in bedrijven voor de lange termijn, maar zijn we wel actief met de aandelenpositie”, zegt Jim Tehupuring, eigenaar van 1Vermogensbeheer. “Ik selecteerde telkens een aandeel uit onze drie segmenten: BeNe (België-Nederland), Holdings en Internationaal.”
Besi
Chips worden almaar krachtiger, sneller en compacter. De Nederlandse chipmachinefabrikant ASML is een voor de hand liggende belegging. Het veel kleinere Besi levert backend-machines: technologie om chips te bevestigen of te verpakken met zo dun mogelijke verbindingen, waarbij ze onder extreme omstandigheden toch blijven functioneren. De hybrid bonding-techniek van Besi geeft het bedrijf een voorsprong op de concurrentie, maar de techniek is duurder en nog geen industriestandaard. De recent koersdaling biedt kansen, al lijkt het aandeel geen koopje. De verwachte omzetgroei en winstontwikkeling zijn echter indrukwekkend.
Investor AB
Een recente interne studie onderschreef opnieuw de toegevoegde waarde van holdings, met een koersrendement van 9,5% voor onze selectie over de afgelopen tien jaar. Daarmee presteren de holdings duidelijk beter dan de beursindices. Het Zweedse Investor AB behoort al jaren tot de kernselectie. Het bedrijf is opgericht in 1915 met de invloedrijke familie Wallenberg aan het roer en met belangen in beursgenoteerde en niet-genoteerde bedrijven. Het zijn veelal internationale bedrijven met een sterke marktpositie in de gezondheidszorg, engineering en tech. Investor is vaak de bepalende aandeelhouder die strategisch mee stuurt.
Microsoft
Een van de allergrootste bedrijven in beurswaarde. Het bedrijf noteert al dertig jaar lang bij de grootste beurskapitalisaties. Microsoft deed zo’n tweehonderd overnames, maar investeerde ook fors in innovatie en voegde relevante producten toe. Zo levert het steeds meer diensten aan dezelfde klant. Dankzij zijn monopoliepositie heeft het bedrijf enorme pricing power. Met een breed productassortiment zoals besturingssystemen, Office, cloud computing, gaming en zakelijke oplossingen, is Microsoft zowel actief in de retail als het zakelijke segment. In de afgelopen tien jaar verdrievoudigde de omzet. Maar minstens zo belangrijk: de operationele marge verdubbelde.
Dit artikel verscheen eerder in De Standaard.
Reacties