Jan Reyns

Jan Reyns is financieel journalist. Hij werkte onder meer voor Trends, Knack en beleggingsbladen. Sinds 2005 doet hij verslag over beurs en beleggen voor De Standaard. Hij was ook hoofdredacteur bij de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) en is auteur en bestuurder.

Jan Reyns

Webinar Sioen hier te bekijken!

Hieronder vindt u de details van wat verteld werd op het webinar: U kon het webinar over het uitkoopbod op

Jan Reyns

Waarom Argenx minder risicovol is dan Galapagos

Argenx won vorig jaar 6 miljard euro, Galapagos verloor 6 miljard. En dit jaar gaat het verder. Is er een reden waarom het bedrijf van Tim Van Hauwermeiren dat van Onno van de Stolpe zo overvleugelt ? Geluk voor de ene, pech voor de andere? Neen, Argenx is een bedrijf met minder risico dan Galapagos.

Jan Reyns

Wat doen met het uitkoopbod op Sioen?

In een interview in De Tijd (2016) verklapte ceo Michèle Sioen waarom de familie het zelf dom zou vinden om te verkopen: ‘Geld kost niets, maar het brengt ook niets op. Met Sioen ¬halen we een rendement van 15% op het eigen vermogen. We kunnen ons ¬kapitaal ¬(eigen vermogen) dus best in het bedrijf laten.’
Is het dan niet verstandiger dat ook de kleine beleggers niet verkopen, zeker nu de koers laag is?

Jan Reyns

Beginnen met beleggen: kapitale fouten, aflevering 2

Beginners kiezen vaak voor wat al veel te populair is, overgewaardeerd en beladen met te hoge verwachtingen. Goed beleggen in aandelen is vooral ook investeren in bedrijven, waarvan de producten en diensten de volgende jaren meer in trek gaan zijn dan vandaag. Of beter: meer dan men vandaag verwacht. Maar ook goede en vooral veelbelovende bedrijven kunnen valstrikken zijn.

Jan Reyns

De 3 favoriete beleggingen van Peter De Neve

In Vlaanderen is er een harde kern van beleggers. Zij behalen soms rendementen waar professionals jaloers op zijn. Peter De Neve vertelt wat hij van hen leerde en laat ons meekijken in zijn portefeuille.