Beleggingscursus groot succes! Laatste inschrijvingsdagen

Is Spaarvarkens.be uitgegroeid tot een van de grootste online beleggingsinstituten van België? Daar bestaat geen twijfel meer over. Met meer dan 1000 cursisten die we al hebben opgeleid in de periode 2021-2022, hebben we ons ook in 2023 ingezet om de meest democratische beleggingsopleiding in Vlaanderen en Nederland te organiseren. Met meer dan 16 docenten is de Spaarvarkens Beleggingsuniversiteit geboren. We geven er les over 18 verschillende onderwerpen. Voor iedere belegger wat wils, dus.

De introductieles is ondertussen gepasseerd. Heeft u deze gemist? Geen nood; u kan deze op uw eigen tempo herbekijken wanneer u maar wilt. Hieronder kunt u ook al enkele stukjes uit onze nieuwe cursus herbekijken.

https://vimeo.com/787212511
Introductieles beleggingscursus 2023

Door het grote succes hebben we besloten om de eindejaarsactie nog door te zetten tot eind volgende week. Op 15 januari om middernacht zal onze promotie stoppen. Wilt u nog inschrijven? Niet twijfelen! Wilt u meer info? Dan kan u die hier vinden:

Twijfelt u nog om mee te doen? Lees dan even mee wat onze leden zoal zeggen. Hun getuigenissen en tevredenheid zijn onze beste reclame. Daar gaan we voor!


Stijn verheyen spaarvarkens.be

“Je studeert wiskunde wetenschappen en behaalt een master in de toegepaste biowetenschappen. Daardoor behoor je met dat diploma zogezegd tot de “meer geletterde van deze wereld”. Tot … het over financiële kennis gaat. Dan moet je jammer genoeg aan de lijve zelf ondervinden dat je nog niets kent.

Bij een grootbank gaan bespreken hoe je je spaargeld toch wat rendement kan geven en thuiskomen met 1 of ander dakfonds waar vooral zij meestal beter van worden. Of een mooi verhaal over obligaties in een vreemde munt waar je zelf amper de verschillende risico’s van kan inschatten. En dat ondanks de bijgevoegde prospectussen en vragenlijsten die ze meegeven. Ik vrees dat voor velen dit jammer genoeg bekent in de oren klinkt.

Na 6 jaar toch niet de verwachte rendementen te behalen (integendeel zelfs) wou ik zelf het heft in handen nemen en meer over dat financiële wereldje te weten komen. Gevolgd door wat online opzoekwerk en door zelf voorzichtig de eerste stapjes op de beurs te zetten, kom ik de spaarvarkens tegen op het internet. 

Na wat rond te kijken tussen de artikels heb ik me toen bijna onmiddellijk ingeschreven voor de beleggingscursus begin 2022. 

1) hij was betaalbaar 

2) die artikels waren zo verstaanbaar voor een leek. 

Ik heb de cursus dan ook met veel aandacht gevolgd. Jammer genoeg moest ik het vaak uitgesteld volgen, maar alsnog heb ik uit die opgenomen lessen meer geleerd dan al die jaren op de schoolbanken.

Ik zou zeggen: Maak dit onderdeel van het leerplan secundair onderwijs! 

Soit uiteindelijk wil ik nog zeggen dat het verdomd goed voelde om na die cursus langs mijn bankadviseur te kunnen gaan en hen ook een beetje kennis bij te brengen over hun producten ;)”

Stijn Verheyen


Een jaar geleden was ik op zoek naar een cursus om mijn financiële geletterdheid te verbeteren. Na enig zoekwerk kwam ik bij de beleggingscursus van de Spaarvarkens uit. De cursus bood mij in een tiental online lessen een introductie aan op de geld- en aandelenmarkt. Na enige aarzeling omwille van het inschrijvingsgeld heb ik mij  ingeschreven en daar heb ik achteraf geen spijt van gehad. In deze cursus heb ik heel wat tips en informatie gekregen. Ook het feit dat de lessen achteraf opnieuw te bekijken waren was een groot pluspunt.Na de cursus heb ik mij ook aangesloten bij de beleggingsclub. Waarom? Als lid krijgt men onbeperkt toegang in de tijd tot de gegeven lessen en vele artikels, in de chat van de leden is er heel wat interessante informatie te vinden en in de wekelijkse spammalot wordt de actualiteit besproken. Nieuwe initiatieven zoals de obligatiecursus zijn gratis of aan een zeer democratische prijs zoals de nieuwe beleggingscursus.De  spaarvarkens proberen geen geldproducten te verkopen zoals commerciële organisaties, maar objectieve informatie te geven zodat men in alle onafhankelijkheid zelf een keuze kan maken.

— Danny Mas, Spaarvarkenslid

Reacties

 1. Toch pràààààààààààchtig al die getuigenissen. Daarvoor doen we het, elke dag weer die beestenboel entertainen en op weg helpen naar verstandig geld beleggen.
  Heerlijk om telkens weer die stallucht in te ademen van tevreden spaarvarkens!

 2. Ook ik ben een gelukkig lid van de spaarvarkensclub.
  In 2021 gestart met de beleggingscursus, en aansluitend lid geworden van de club.
  Heel veel van genoten, heel veel bijgeleerd op een leuke, ontspannende en vrijblijvende manier.
  Een bron van informatie en geen vraag blijft onbeantwoordt.
  Meevolgen in real time, of uitgesteld (her)bekijken, het kan allemaal.
  Ook nu terug met veel zin ingeschreven voor de nieuwe cursus.

  Voor wie een goeie investering zoekt, schrijf je in!