Florian D’Agostini is portfoliomanager bij Pure Capital, een onafhankelijke vermogensbeheerder die zich onderscheidt van traditioneel Wealth Management door ook gepersonaliseerd advies te geven en te beleggen. Florian is gespecialiseerd in aandelen en selecteert ook aandelenfondsen en gemengde fondsen van derden. Hier deelt hij  zijn drie favoriete aandelen; één uit Japan en ook een Amerikaans en een Frans bedrijf. Hij waarschuwt wel dat drie aandelen niet voldoende zijn voor uw beleggingsportefeuille. ‘Een goede diversificatie is de sleutel tot beleggingssucces.’

Lasertec   (20.635 yen, Tokio)

Van alle bedrijven in de belangrijke halfgeleiderindustrie is Lasertec één van de minst belichte, ook al bezit het een duidelijk grensverleggende technologie waarvan grote spelers zoals Intel, TSMC en Samsung reeds afhankelijk zijn. Deze Japanse onderneming verkoopt inspectiemachines die enkele tientallen miljoenen euro kosten en onder andere dienen om de kwaliteitscontrole van fotomaskers te garanderen (gebruikt bij de productie van halfgeleiders). Het nieuwe productieproces dat TSMC gebruikt op 2 nanometer is grotendeels te danken aan het werk van Lasertec, dat functioneert als het hart van technologische bekwaamheid en kwaliteitscontrole.

Darling Ingredients (82,89 dollar, New York)

Darling Ingredients is gespecialiseerd in de inzameling en verwerking van afvalproducten (dierlijke karkassen en vetten, bakolie, enz.) voor de vervaardiging van voedings- en cosmeticaproducten. Verder heeft het bedrijf ook een bloeiende activiteit op het gebied van hernieuwbare diesel. In samenwerking met Valero gebruikt het de afvalinzameling om meer duurzame energie te produceren. Minder beperkend dan biodiesel – en ook minder vervuilend – kan hernieuwbare diesel worden gebruikt in de motoren van vandaag. Gezien de geopolitieke context en de gevolgen daarvan voor de olievoorziening, is het aanbod van Darling Ingredients meer dan ooit een alternatief. Eén dat ook minder vervuilend is.

Teleperformance (346,3 euro, Parijs)  

Teleperformance, een onderneming waarvan de beurskoers de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd is, blijft positief verrassen. Deze Franse specialist en wereldleider op het gebied van customer experience management verbindt bedrijven met hun klanten. Met recordmarges in 2021 heeft Teleperformance de coronacrisis bijzonder goed doorstaan. Dankzij haar groei behoudt de groep de mogelijkheid om strategische acquisities te doen die haar bedrijfsmodel versterken, een meerwaarde opleveren en de groep een nieuwe dimensie geven. Het aanbod wordt nog sterker gemaakt.

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen.

Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.

Spaarvarkens.be heropent beleggingscursus in april 2022!

Beleggen kan veel meer opbrengen dan sparen. Maar je hebt er kennis voor nodig en ervaring. Met de beleggingscursus ‘Beleggen in tien + tien lessen’ delen we onze ervaring en zorgen we voor begeleiding. De cursist zal niet enkel 10 lessen krijgen van elk 2,5 uur, maar ook 10 ‘terugkeermomenten’ waarbij de docenten ingaan op je opmerkingen en vragen. Aarzel dus niet om u in te schrijven en ook een beleggingsexpert te worden. De cursus gaat van start op 14 april.

13 rating(s), gemiddelde: 4.7.