Kris Kippers is een vlotte analist die we sterk waarderen om zijn bereikbaarheid. Hij is altijd bereid om snel en vakkundig een vraag over een beursgenoteerd bedrijf te beantwoorden. Je hebt hem misschien al opgemerkt op Kanaal Z, waar hij regelmatig te gast is om commentaar te geven bij het beursnieuws.

Kris Kippers heeft ook aan ‘de andere kant’ gestaan, als Investor Relations Manager bij Greenyard. Tevoren was hij ook nog institutional equity sales bij KBC Securities en sell-side analist bij Petercam. Vandaag  is hij dus teruggekeerd naar zijn oude stal. Kris begon zijn loopbaan als extern auditor bij KPMG Belgium. Hij behaalde een Master in Economie aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (nu KU Leuven) en een MBA aan de Vlerick Management School.

Hoe situeer je deze selectie voor Spaarvarkens?

Kris Kippers: ‘Bij Degroof Petercam Research werken we bottom-up (kiezen voor specifieke bedrijven met de beste kansen en niet vanuit een voorkeur voor een bepaalde regio of sector, red).  In de huidige context komen we dan uit bij bedrijven met sterke marktposities die voldoende pricing power hebben om bijvoorbeeld de sterk gestegen grondstoffen en salarissen door te rekenen. Bovendien kiezen we ook veelal voor bedrijven met een gezonde balans en solide kasstromen die dus én tegen een stootje kunnen én versneld kunnen groeien door overnames.’

Twee van de de drie favoriete aandelen van Kris Kippers vinden ook de Spaarvarkens interessant. Zowel D’Ieteren als  AB InBev werden al regelmatig besproken in de Spaarvarkens Beleggingsclub. Beleggen doe je niet alleen. Word lid van de Spaarvarkens Beleggingsclub! –

Maar hier volgt de argumentatie van Kris Kippers:

D’IETEREN – De resultaten van Belron, D’Ieterens grootste actief, lagen onder de (agressieve) consensusverwachting, wat resulteerde in een overdreven negatieve koersreactie. Hierdoor bedraagt de discount ten opzichte van de netto-actiefwaarde (NAW) meer dan 40 procent. In de toekomst zullen Belron (70% NAW) en TVH (8% NAW) de drivers zijn voor sterke EBIT-groei, gedreven door marktaandeelgroei, operationele ‘leverage’ die marges verhoogt en het “transformation plan” bij Belron. Auto (11% NAW) en PHE (11% NAW) zullen ondertussen sterk aan de cashflow bijdragen. Aan ongeveer 10 procent kasstroomrendement is D’Ieteren vandaag een koopje. Koersdoel is EUR207 op basis van 10 procent korting ten opzichte van NAW.

FAGRON – Na een moeilijkere periode (Covid/concurrentie) staat Fagron klaar om weer aan te knopen met EBITDA-groei. Hierbij ondersteund door een makkelijke vergelijkingsbasis, het doorgeven van prijsstijgingen, alsook de gefaseerde opstart van de fabriek in Wichita (US) naar USD125m omzet. Ondertussen is Brazilië aan het herstellen en is er een actieplan voor het terugnemen van verloren terrein in Europa. De balans is kerngezond, waardoor overnames ook mogelijk blijven met een oorlogskas van meer dan EUR200m. Koersdoel is EUR23, gebaseerd op som-der-delen model.

AB INBEV – Meer dan 80 procent van de kasstromen komen uit n°1 of n°2 posities waar het bedrijf sterke prijszetting heeft om ook de huidige grondstofprijzen te kunnen doorrekenen. De portefeuille is herschikt, met meer premiummerken, die ook meer pricing power geven. De lange periode van marktaandeelverlies in de US is ook eindelijk voorbij. Ondertussen knoopt ABI weer aan met volumegroei die de totale groei stuwt (naast pricing), waardoor de schuldgraad eindelijk naar 3x zal gaan in 2023. Dit opent mogelijkheden voor nieuwe aandeelhouders om te investeren, wat vandaag door de hoge schuldgraad niet kan. EUR68 is het koersdoel.

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen.

Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.

Spaarvarkens.be heropent beleggingscursus in april 2022!

Beleggen kan veel meer opbrengen dan sparen. Maar je hebt er kennis voor nodig en ervaring. Met de beleggingscursus ‘Beleggen in tien + tien lessen’ delen we onze ervaring en zorgen we voor begeleiding. De cursist zal niet enkel 10 lessen krijgen van elk 2,5 uur, maar ook 10 ‘terugkeermomenten’ waarbij de docenten ingaan op je opmerkingen en vragen. Aarzel dus niet om u in te schrijven en ook een beleggingsexpert te worden. De cursus gaat van start op 14 april.

10 rating(s), gemiddelde: 4.3.