Wim Lewi is vandaag hoofdanalist bij KBC Securities. Na omzwervingen als analist in Londen, bij onder andere Fortis en Robeco, en ook bij zijn eigen onderneming ValueScan, keerde Wim in augustus 2021 terug naar de KBC-stal. Toen ik hoofdredacteur was van De Beste Belegger van VFB, vroeg ik Wim Lewi om regelmatig een aandeel uit te benen volgens een discounted cashflow model. De bedoeling was om dit moeilijkogende model uit te leggen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Wim zorgde voor mooie stukken, zoals deze grondige analyse van Umicore.

Ik ken Wim waarschijnlijk al langer dan hij denkt. Toen ik einde de jaren negentig bij Cash!Trends werkte, schreef hij voor dat blad over buitenlandse aandelen. Dat was nog in zijn Londense periode. Soms was Wim op reis. Dan stuurde hij soms met de hand geschreven teksten per post. Alles beter dan een Cash! overslaan zonder bijdrage van hem. Groot gelijk!
Dit zijn vandaag zijn drie favorieten:

Care Property Invest, koersdoel €38

GVV’s in de gezondheidszorg zijn niet alleen een goede bescherming tegen inflatie, maar in elk scenario essentieel voor de samenleving. Demografische ontwikkelingen stuwen de vraag naar deze activaklasse. De betaalbaarheid van de ouderenzorg staat onder druk bij de zorgaanbieders. Maar er is geen reden om te vrezen voor wanbetaling of een lagere bezettingsgraad. De huurlast is typisch 25% van de kost. Pensioenen zijn ook geïndexeerd en vastgoedeigendom is aanzienlijk opgewaardeerd. De huidige koers weerspiegelt een duidelijke korting ten opzichte van de naaste collega Aedifica. CPI ondervindt geen impact van de in diskrediet geraakte zorgaanbieder Orpea.

Bpost, koersdoel €11

Bpost rapporteerde recent nog sterke resultaten, met een opvallend sterke prestatie van Radial, ooit nog het Amerikaanse probleemdossier van bpost. Bovendien beantwoordden de vooruitzichten ook aan de verwachtingen van de markt. De pakketvolumes van bpost zullen in 2022 stabiliseren na een periode van sterke groei. Dat komt door de extreme stijging in 2021 en de impact van Amazon, die zijn additionele volumes zal verdelen via zijn eigen netwerk. Hoewel dit een risico inhoudt voor bpost, zijn we van mening dat bpost te conservatief wordt gewaardeerd, met een korting van 50% ten opzichte van vergelijkbare bedrijven. Het betaalt bovendien een aantrekkelijke coupon met een dividendrendement van momenteel 8%.

AB InBev, koersdoel €80

De inflatie vormt een tegenwind op korte termijn, maar AB InBev heeft al bewezen dat het zijn prijzen kan verhogen om dit te compenseren. De opbrengst per hectoliter versnelde al met 8,1% in 2021 en de vooruitzichten voor het hele jaar 2022 wijzen op een winstgroei van 4 tot 8%. Het bedrijf bekleedt een leidende positie op de biermarkt door een combinatie van premiummerken met een hogere brutowinst dan reguliere bieren en een aanzienlijk marktaandeel in opkomende markten. De schuldgraad is in 2021 verder gedaald tot een beheersbaar niveau. Het aandeel handelt momenteel goedkoop tegenover zijn historische waardering en tegenover de brede dranksector.

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen.

Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.

37 rating(s), gemiddelde: 4.2.