Kunnen Redditbeleggers ook de zilverprijs de hoogte injagen?

In principe ben ik een langetermijnbelegger. Af en toe zondig ik al eens tegen mijn principes. Maar dat zijn niet meer dan uitzonderingen die de regel bevestigen. Bij het beleggen zijn principes niet heilig en al zeker geen wet. Je moet afwijken van een gewoonte als daar een goede reden voor is. Een aandeel bijhouden omdat je in principe een langetermijnbelegger bent is dan ook onzin. Morgen kan de wereld veranderen. Morgen kan blijken dat er serieuze vragen worden gesteld bij het topproduct van een bedrijf. Of er kan fraude ontdekt worden. Dan ben je gek als je in zo’n onderneming blijft geloven.

Beleggen op lange termijn

Waarom ik langetermijnbelegger ben? Omdat ik probeer mijn huiswerk goed te maken. Ik koop meestal geen fenomenaal goedkope aandelen. Vaak koop ik zelfs relatief dure aandelen. Voor kwaliteit moet je kunnen betalen. Met de glimlach. En als iets te goedkoop is, is daar meestal een goede reden voor. Ik ga er ook vanuit dat de hypothese van de efficiënte markt doorgaans wel klopt. En dat de prijs van een financieel instrument ‘correct’ is omdat die prijs gevormd wordt op basis van alle informatie die gekend is. Hier speelt ook het principe van the wisdom of the crowd. Wat ik dan zelf nog kan doen om een zo goed mogelijk belegger te zijn is inschatten waar we over vijf of tien jaar zullen staan. Ik probeer dan ook aandelen te kopen van bedrijven waarvan ik verwacht dat ze het de komende jaren goed zullen doen. Zo goed zelfs dat ze allicht beter presteren dan verwacht.

Zilver

Wie de laatste dagen of weken aandelen kocht van GameStop heeft wellicht niet de intentie om die aandelen tien jaar bij te houden. Dat hoeft ook niet. De Reddit- en Robinhoodbeleggers gaan anders te werk dan ikzelf. Maar daarom zijn ze zeker niet slechter, al durven ze wel al eens veel grotere risico’s te nemen. ‘Greed is good’, zei Gordon Gekko destijds in de film Wall Street. Het is wat het is. Ik koop geen GameStop, nu. Maar een ander thema op de website Reddit boeit me daarentegen wel. Het gaat over een alternatieve belegging die ik vandaag zelf ga kopen. In de video geef ik meer uitleg. Het is niet eens een aandeel. Of toch, maar dan van een tracker. Een tracker op fysiek zilver.

Wees niet te hebzuchtig

Let op: dit is geen beleggingsadvies. U dient eerst altijd zelf uw huiswerk te maken. Of dit product interessant is voor uw portefeuille hangt af van uw risicoprofiel, uw beleggingshorizon etc.

Een belegging in een grondstof is een atypische, alternatieve belegging. Een grondstof betaalt je immers intrest noch dividend. Verwacht ook niet dat de prijs van dit product snel zal verveelvoudigen. Alles kan, maar dat lijkt me hoogst onwaarschijnlijk. De markt in het product is namelijk veel meer liquide dan de markt in, bijvoorbeeld aandelen van GameStop. En misschien vinden de Redditbeleggers dit thema uiteindelijk toch niet zo interessant en zakt de zilverprijs op korte termijn zelfs. Dat is heel goed mogelijk. Maar Reddit is dan ook niet de reden waarom ik koop. Ik ben namelijk een langetermijnbelegger. Maar dat wist u al.

Wie of wat zijn Redditbeleggers? Wat is GameStop? Dat leggen we uit in deze video.

Luister ook naar de second opinion die Stefan Willems geeft over de beleggingstip van Pascal Paepen. Zo bent u in 2 minuten en 40 seconden weer helemaal mee:

Recommend0 recommendationsPublished in Beleggen, Nieuws

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Waarschijnlijk slecht nieuws voor Agfa? De lieveling van Jan Reyns en eeuwige belofte.

  2. Bolero biedt een hele resem EFT’s aan op zilver.
    Maar welke kies je dan om een graantje mee te pikken?

  3. Normaal geen slecht nieuws voor Agfa omdat zilververbruik veel kleiner is geworden en prijzen contractueel meer aangepast worden dan vroeger. Kan zelfs goed nieuws zijn : goed excuus om prijzen verhogen.