Thomas Laermans deelt zijn favorieten

Thomas Laermans, Advisory Portfolio Manager bij Leo Stevens Private Banking: “De groeivertraging waar vele beleggers vorig jaar op anticipeerden kwam er niet, integendeel. In de huidige selectie zoek ik namen die een aanvaardbare waardering hebben én eventuele handelsoorlogen kunnen overleven.”

Aedifica

Een vergrijzende bevolking, een schaarste aan rusthuisbedden en een korting op de netto actiefwaarde die intussen is opgelopen tot zo’n 30 procent. “What’s not to like?”, schreven we enkele maanden geleden over dit vastgoedaandeel. Ondertussen kun je als extra pluspunt de lagere langetermijnrentes aan toevoegen. De Belgische tienjaarsrente noteert op zijn laagste dit jaar. Toch zijn GVV’s nog steeds niet geliefd, maar duidelijkheid in het rentepad van de ECB kan hier verandering in brengen. Deze GVV is geografisch gediversifieerd en groeit, terwijl het aandeel een dividendrendement biedt van 6,5 procent en een schuldgraad heeft die onder controle is.

ASML

De vraag naar AI-chips blijft groot, en er is geen productie van AI-chips zonder machines van ASML. De toekomst ziet er dus rooskleurig voor de Nederlandse monopolist in ‘extreme ultraviolet’ machines. De koers kreeg recent een stevige deuk omdat de traditionele eindmarkten voor chips zoals auto’s, computers en smartphones het moeilijk hebben. Er wordt echter verwacht dat de vraag vanuit deze cyclische eindmarkten opnieuw zal aantrekken in de loop van 2025. Dat moet het orderboek van ASML volgend jaar aanvuren. Het orderboek zit trouwens nog steeds aardig vol, aan ruim 1,5 keer de jaaromzet.

Polar Capital HealthcareOpportunities fund

De technologische evolutie in de gezondheidssector gaat razendsnel en creëert kansen. Aangezien investeren in gezondheidszorg, farma en ‘med-tech’ erg gespecialiseerde kennis vereist, doen we dat het liefst via fondsen en ETF’s. Het Polar-team switcht constant tussen klassieke farmanamen en speculatievere biotech picks. Op dit moment zien we in de top vijf van dit fonds UCB, Argenx en Novo Nordisk. Het fonds is iets meer dan 2 miljard dollar groot en slaagt er op lange termijn in de farma-indices te kloppen.

Dit artikel verscheen eerder in De Standaard.

Reacties