Het M&G (Lux) Diversity and Inclusion Fund is een wereldwijde aandelenfonds. Thembeka Stemele Dagbo belegt in bedrijven die blijk geven van gender- en etnische diversiteiten. Het fonds kijkt ook naar bedrijven die oplossingen bieden voor meer sociale inclusie en gelijkheid. En uiteraard streeft het beheer naar een aantrekkelijk beleggingsrendement op lange termijn. 

Helios Towers (Social Inclusion Holding), GBp 135,50

Helios maakt het mogelijk om belangrijke communicatiediensten te leveren aan miljoenen Afrikanen bezuiden de Sahara, door telecommunicatietorens te leveren aan regio’s met een van de laagste mobiele penetraties op het continent. Het co-locatie bedrijfsmodel van de groep (waarbij tot vier MNO’s een mobiele toren kunnen delen) resulteert ook in lagere kosten voor zijn klanten en vermindert hun ecologische voetafdruk. Helios neemt zijn rol in de samenleving ernstig en investeert in manieren om zijn activiteiten op een duurzamere manier uit te voeren, waarbij klimaatactie, diversiteit en inclusie en betrokkenheid bij de gemeenschap de prioriteiten zijn.

Progyny (Social Inclusion Holding), $33,42 (Nasdaq)

Progyny is een bedrijf voor het beheer van vruchtbaarheidsvoordelen. Onvruchtbaarheid treft 1 op 8 koppels en komt daarmee vaker voor dan diabetes, astma of depressie. Vruchtbaarheidsuitkeringen zijn vooral nuttig voor vrouwen op de werkvloer, die er lang over hebben gedaan om kinderen te krijgen om hun carrièredoelen na te streven. Het draagt ook bij tot de gelijkheid van niet-traditionele gezinseenheden (alleenstaande vrouwen, LGBTQ+ koppels, enz.) die alternatieve opties krijgen op hun weg naar het ouderschap. Progyny is een snelgroeiend bedrijf dat profiteert van de toename van bedrijven die vruchtbaarheidsvoordelen aanbieden om vrouwen en diverse professionals aan te trekken en te behouden, een trend waarvan we verwachten dat hij zich op lange termijn zal doorzetten.

HP Inc (Diversity Holding), $35,10 (New York)

HP is wereldwijd de toonaangevende leverancier van personal computing, toegangsapparatuur en andere aanverwante technologieën, oplossingen en diensten. Terwijl de vraag naar printers zich na de pandemie zal normaliseren, heeft de voortzetting van hybride werken gezorgd voor meer stabiliteit binnen de printactiviteiten. HP Inc heeft een hoge mate van vertegenwoordiging van zowel mannen als vrouwen en etnische minderheden in de raad van bestuur, het management en het personeelsbestand. Het heeft ook een progressief ouderschapsbeleid en maatregelen om kinderen te ondersteunen, wat helpt om talent te behouden. De strategie van HP Inc. is erop gericht de diversiteit onder vrouwen en ondervertegenwoordigde minderheden te blijven verbeteren en het bedrijf legt verantwoording af door middel van transparante diversiteitsrapportage.


banner

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen.

Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

26 rating(s), gemiddelde: 3.8.