Richard Halle deelt zijn drie favoriete value beleggingen

Richard Halle, hoofd van het Value-team van M&G, fondsbeheerder van het M&G (Lux) European Strategic Value Fund

Historisch rendeerde het meer om in goedkoop gewaardeerde aandelen (value) te beleggen dan in groeiaandelen (die hoog gewaardeerd zijn). Maar het voorbije decennium ging dat niet op: onder aanvoering van grote groeiers als Microsoft, Amazon, Facebook en andere Googles deden groeiaandelen het beter dan de goedkope (value) aandelen.

De voorbije maanden lijkt daar een kentering in gekomen. We zijn dan ook heel blij dat value specialist Richard Halle van M&G zijn drie favoriete value beleggingen wilde delen. Onder de goedkope aandelen ook het Belgische UCB, dat Richard Halle enigszins overdreven, maar niet minder charmant omschrijft als ‘een Belgisch familiebedrijf’.

Het M&G (Lux) European Strategic Value Fund streeft ernaar beter te presteren dan de bredere markt door selectief te beleggen in het goedkopere segment van de Europese aandelenmark. Uiteraard is het cruciaal dat de aandelenkoers niet volledig de kansen weergeeft van de individuele bedrijven.
We geven graag het woord aan Richard Halle van M&G, specialist in value aandelen:

1. Hornbach Baumarkt (38,25 euro)

‘Volgens ons is dit een van de meest ondergewaardeerde aandelen die we ooit hebben gezien. Hornbach is een fantastische Duitse doe-het-zelfdetaillist met een uitstekende operationele bedrijfsvoering en een goed doordacht aanbod voor de klant (een echte multichannel retailer), wat blijkt uit hun zeer consistente omzetgroei en stijgend marktaandeel, ondersteund door een van de sterkste balansen die in gelijk welke sector te vinden is. De familie Hornbach heeft een sterke invloed op het bedrijf – en dat is een enorme troef, want wij houden van bedrijven die goed worden geleid door de eigenaars. Covid heeft al deze sterke punten onderstreept en we hebben het bedrijf nog sterker zien worden. En dat alles terwijl beleggers slechts een eencijferige winstmultiple hoeven te betalen.’

2. UCB (77,58 euro)

‘Een Belgisch familiebedrijf. Zij hebben onlangs enkele werkelijk fantastische geneesmiddelen ontwikkeld die de levenskwaliteit van talloze mensen aanzienlijk verbeteren, vooral van mensen die lijden aan psoriasis en osteoporose. De huidige aandelenkoers is geen weerspiegeling van de geneesmiddelen die reeds ontwikkeld en goedgekeurd zijn, maar evenmin van de toekomstige potentiële geneesmiddelen. Vergeleken met sommige van de reuzen in de sector is dit een relatief klein bedrijf, en één of twee geneesmiddelen kunnen een enorme impact hebben op de waardering van de aandelen. De farmaceutische sector is momenteel uit de gratie geraakt, wat er volgens ons toe bijdraagt dat dit aandeel over het hoofd wordt gezien.’

3. FLSmidth (252,40 Deense Kroon)

‘Dit is de nieuwste aanwinst van het fonds en wij zijn zeer enthousiast over zijn potentieel. Het bedrijf is een Deense leverancier van uitrusting voor de mijnbouw en de cementindustrie. Dit zijn sleutelindustrieën in de transitie naar een energieneutrale wereld. Er is veel apparatuur nodig om al het koper, lithium enz. te delven en om de infrastructuur te bouwen voor de transitie van de wereldeconomie en -energiesystemen. Daarnaast zullen de mijnen en cementfabrieken veel moeten investeren om hun eigen, omvangrijke, koolstofvoetafdruk te verkleinen. FLSmidth is uitermate goed geplaatst om dit te doen. Omdat de vraag naar cementuitrusting momenteel laag is, is de aandelenkoers momenteel geen weerspiegeling van het potentieel.

 

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen. Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.be.

35 rating(s), gemiddelde: 4.2.