Quirien Lemey stelt zijn drie favoriete techno-aandelen voor

Quirien Lemey

Zoek nu waarde bij de midcaps

2022 was een bijzonder kwakkeljaar voor de beurzen, maar dit jaar deden de grote indices het heel goed. De Nasdaq staat sinds het begin van het jaar op een winst van meer dan 35% en de S&P 500 klokt momenteel af op 18% winst. ‘Maar onderliggend is het minder rooskleurig, zegt Quirien die voor het Zwitserse Decalia themafondsen beheert. Zoals al bekend werden deze prestaties van de beursindexen vooral gestuwd dankzij een select groepje big tech aandelen, gedoopt als “the magnificent seven”.’  Lemey preciseert: ‘samen zijn die zeven aandelen goed voor bijna 30% van de marktwaarde van de 500 aandelen uit de S&P 500. En liefst 70% van de koerswinst sinds het begin van het jaar is aan dezelfde zeven aandelen te danken!’ De andere kant van de medaille is een extreem zwakke prestatie van midcaps (middelgrote aandelen) ten opzichte van large caps (aandelen met grote beurskapialisatie). We moeten al terug naar 1998, dus 25 jaar om een dergelijke onderprestatie van small & midcaps tegenover large caps te zien. Een bredere participatie is wat we nodig hebben voor een gezonde en duurzame rally. En dat lijken we sinds begin november eindelijk te zien. Quirien: ‘Wij proberen onze allocatie naar Kleine en aandelen met een middelgrote beurskapitalisaties geleidelijk maar zeker te verhogen. Deze drie aandelen zijn een kleine selectie:

Bytes Technology Group

Het Britse bedrijf is een VAR (Value-Added-Reseller) van software licenties voor Britse KMOs. Ongeveer de helft van de winst komt van Microsoft gerelateerde producten en ook cybersecurity heeft een belangrijk aandeel. Microsoft wordt op dit moment gezien als de AI leader en via Bytes kan men goedkoper (bijna 6% FCF yield) hierop inspelen. Microsofts 365 copilot kost op dit moment $ 30 per gebruiker en zal Bytes dus ook profiteren indien dit succesvol blijkt.

Nexon

Minder bekend in onze regio, maar het in Japan beursgenoteerde Koreaanse bedrijf heeft wel degelijk een grote (Aziatische) aanhang voor hun videospelletjes. Met Maple Story, Kartrider en Dungeon & Fighter heeft het drie games in top 20 aller tijden met meeste spelers en sommige zijn al meer dan 20 jaar oud. Met The Finals lanceert het binnenkort een videospel dat ook in Westerse landen hoge ogen gooit. Bovendien noteert het bedrijf, tevens ook de verdeler van het laatste voetbalspel EA Sports FC in Korea, aan een FCF yield van boven de 5%. Op de Japanse beurs noteert het aandeel aan 3.177 yen, omgerekend naar euro komt dat op dit moment op 19,62 euro per aandeel.

Onto Innovation

Onto Innovation Inc. is een Amerikaans semiconductorbedrijf dat in 2019 is ontstaan uit de fusie van Rudolph Technologies en Nanometrics. Het bedrijf is gespecialiseerd in procescontrole binnen de semiconductor waardeketen. Naarmate chips complexer worden en de industrie zich richt op chiplets, neemt de vraag naar hun machines toe. Chiplets zijn een innovatieve benadering in de halfgeleiderindustrie waarbij een grotere chip wordt opgebouwd uit meerdere kleinere, gespecialiseerde modules. AI is de eerste grote toepassing waar men chiplets gebruikt.

Dit artikel verscheen eerder in de Standaard.

Reacties

  1. Zou fijn zijn als we tijdens een spamelot Byte technology group nader kunnen bekijken. Het aandeel is duur, maar de roic en de roe zijn ronduit indrukwekkend, tussen de 60 en 70%!!!!!! Om hun business te beoordelen heb ik echter te weinig kennis. Zou leerrijk zijn mocht hier aandacht aan kunnen worden gegeven. Dank!!!