Philip Bold van Ethenea deelt zijn favoriete beleggingen (kwaliteitsaandelen)

Philip Bold begon zijn carrière in 2016 als Business Consultant bij PwC in Zwitserland. In 2018 werd hij er Assistant Manager. Maar de beurzen blijken zijn passie. Tijdens zijn studies financiën aan de Universiteit van Münster onderzocht hij al wat de beurskoersen drijft. Sinds oktober 2020 is hij portefeuillebeheerder bij Ethenea in Luxemburg.

Nieuweling

Als relatieve nieuweling kunnen we hem niet vragen naar zijn belangrijkste universele beleggingstip, toch niet gebaseerd op een lange ervaring. Maar hij legt graag uit wat de criteria zijn voor de selectie van aandelen in het ‘Ethna-Dynamisch’-fonds. Ethenea is van bij zijn ontstaan gefocust op het beperken van risico. Vandaar dus de focus op kwaliteit. Ethenea beheert ook alleen gemengde fondsen. Het Dynamische-fonds belegt meer dan de andere fondsen van het huis in aandelen. Maar dus enkel in ‘kwaliteit’.

Wat is kwaliteit?

Philip Bold: ‘Wij richten ons op kwaliteitsaandelen met een aantrekkelijke prijs. Elk aandeel in het Ethna-Dynamisch fonds heeft een eigen en unieke ‘beleggingscase’. Maar alle aandelen hebben ook een gemeenschappelijk kenmerk: kwaliteit. Natuurlijk is kwaliteit een abstract en veelzijdig begrip. Eentje dat vele ladingen kan dekken’, geeft Bold toe.  ‘Kwaliteit kan voor ons voortkomen uit de technologische superioriteit van een bedrijf (Salesforce.com). Of een economische moat (slotgracht of uniek voordeel, red) die niet na te bootsen is (de zeer geïntegreerde chemiesites van BASF). ‘Of het kan ook een disruptieve aanpak zijn zoals die van S4 Capita, dat traditionele reclame digitaal voorbijsteekt.’

Duurzaam en structureel

Maar kwaliteit betekent bij onze aandelenselectie vooral dat het bedrijf een duurzaam en structureel karakter heeft. Wij geloven dus we deze aandelen lang kunnen aanhouden.  Op een voorwaarde: de waardering van het aandeel moet in verhouding blijven van de duurzame kwaliteit. Dat is vandaag zeker zo voor deze drie favoriete beleggingen in ‘kwaliteit’ van Philip Bold:

Salesforce.com 244,02 dollar

Salesforce.com is de pionier van het SaaS-model (Software as a Service) dat bepalend is gebleken voor de softwaresector van vandaag. In zijn categorie biedt het de beste oplossingen op het vlak van het beheer van klantenrelaties. Salesforce breidt zijn markt voortdurend uit via nieuwe cloud-aanbiedingen, een internationale expansie en overnames. Hoewel de recente overname van Slack bij sommige marktspelers afkeurend onthaald werd, zal de Salesforce historiek van waardecreërende anorganische groei de criticasters waarschijnlijk ongelijk geven. Als een van de meest ethische bedrijven ter wereld is Salesforce ook een uitstekende ESG-belegging.

BASF 67,90 euro

BASF is ‘s werelds grootste chemiebedrijf dat een solide kans biedt om mee te liften op de economische cyclus. Zijn productportefeuille varieert van basisproducten (bv. petrochemische producten) tot gespecialiseerde producten (bv. oplossingen voor persoonlijke verzorging). Ondanks dit brede gamma producten maakt BASF’s “Verbund”-structuur – d.w.z. de integratie van verticale bedrijfsonderdelen in één efficiënte waardeketen – synergetische voordelen mogelijk die concurrenten niet kunnen evenaren. Door zijn omvang kan BASF ook grote O&O-budgetten uittrekken voor nieuwe technologieën (bv. batterijmaterialen en waterstofproductie) die de risico’s van het huidige productengamma verminderen. BASF heeft ook de reputatie een dividend aristocraat te zijn.

S4 Capital 681,33 GBp

Dit bedrijf werd in 2018 opgericht door Sir Martin Sorrell. Hij stichtte dit reclame- en marketingdienstenbedrijf om de sectorgigant WPP uit te dagen. Daarvan was hij gedurende meer dan 30 jaar de CEO. In tegenstelling tot WPP is S4 Capital een digitale pure-play aanbieder, die profiteert van de verschuiving van reclamebudgetten naar digitale kanalen. Sinds de oprichting heeft S4 Capital wereldwijd al meer dan 20 bedrijven overgenomen. S4 Capital groeit niet alleen via overnames maar is ook van plan om in de komende drie jaar de autonome omzet te verdubbelen. Tot nu toe heeft de onderneming een sterk track record laten zien in het (meer dan) waarmaken van haar ambitieuze doelstellingen. Ze is vastbesloten om haar aandeel in een enorme en snelgroeiende markt verder te vergroten.

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen. Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.be.

Reacties