Philip Bold deelt zijn 3 favoriete aandelen

Philip Bold is Portfolio Manager bij ETHENEA Independent Investors. Ethna-DYNAMISCH is een gemengd fonds dat zich vanuit een bottom-up perspectief richt op grote bedrijven met een redelijke koers. Aangezien volatiliteit een rol speelt, worden de risico’s top-down beheerst via activa-allocatie en het gebruik van afdekkingsinstrumenten. Philip selecteert drie aandelen van indrukwekkende, sterke bedrijven. Soms is de koers toch fors teruggevallen, wat een kans biedt om goedkoper in te stappen. Maar is het dan ook wel écht goedkoop?

Paylocity

Paylocity is een leverancier van cloud-gebaseerde HR- en payroll-softwareoplossingen. De totale potentiële markt is enorm en het bedrijf heeft tot nu toe slechts een klein ééncijferig marktaandeel veroverd. Paylocity heeft dus volop mogelijkheden om zijn activiteiten uit te breiden. Het bedrijf groeit door bestaande aanbieders te ontwrichten, zich in aangrenzende marktsegmenten te begeven en zijn dienstenpakket uit te breiden. Hoewel Paylocity de groeisnelheid heeft van een vroege technologiedisruptor, is het nu al winstgevend, met het margeprofiel van een volwassen cloudbedrijf. Bovendien profiteert Paylocity van een stijgende rente – een zeldzaamheid onder groeiaandelen – omdat het beheerde fondsen van klanten belegt in daggeldeffecten. Daarom vertaalt elke stijging van de rente zich positief in de bedrijfsresultaten van Paylocity.

Roche

De Zwitserse gezondheidsgigant Roche is al decennialang één van de toonaangevende bedrijven in de sector, met een dominante positie op het gebied van oncologie en in-vitro diagnostiek. Hoewel de concurrentie en de druk op de prijzen hevig zijn, heeft Roche een uitgebreide pijplijn met innovatieve therapieën in een laat stadium en een solide staat van dienst als het gaat om het genereren van kaskrakers (d.w.z. geneesmiddelen met een omzet van meer dan 1 miljard dollar). Roche heeft hoge winstmarges en een sterke vrije kasstroom, wat de onderneming een aanzienlijke financiële flexibiliteit geeft voor dividenduitkeringen, het terugkopen van aandelen en fusies en overnames. Roche heeft in het verleden een heel evenwichtige kapitaalallocatie gehanteerd. Met zijn defensief bedrijfsmodel, een stabiele balans en een betrouwbaar winstprofiel is het bedrijf een goede keuze. Zelfs in turbulente marktfasen!

Alphabet/Google

Google heeft als missie “de informatie van de wereld te organiseren”. Dat klinkt behoorlijk ambitieus, maar het bedrijf is zo dichtbij als maar kan. YouTube, Gmail, Chrome, maar ook Google Search, Google Maps, Google Drive, Google Photos – deze diensten zijn een integraal onderdeel geworden van het leven van veel mensen. Al die diensten genereren voornamelijk inkomsten via advertenties, wat een positieve functie is van het wereldwijde internetgebruik. Met clouddiensten voor bedrijven, Google Play (ondersteund door Android) en de verkoop van hardware, heeft het bedrijf ook een aanzienlijke blootstelling aan niet-reclame gebonden activiteiten, evenals enkele verborgen juweeltjes in zijn durfkapitaalportefeuille (zoals bijvoorbeeld Waymo, het bedrijf voor autonoom rijden). Deze breedte en diepte maken van Alphabet, het moederbedrijf van Google, één van de grootste ondernemingen ter wereld.

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen.

Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.

Reacties