Mollen en Spaarvarkens geven elkaar het jawoord

Ruim 200 leden van de Mol-beleggingsclubs zijn sinds september toegetreden tot de Spaarvarkens Beleggingsclub! (tekening gemaakt door clublid Gert Van Leuven).

Samen sterk

Net als Spaarvarkens.be zijn de Mol-clubs een project voor financiële educatie, waar permanente vorming en werking met collega-spaarders/beleggers centraal staat. Het verschil: de leden van de Mol-clubs ontmoeten elkaar fysiek in groepjes, in de klaslokalen van de Thomas More hogeschool in Geel, terwijl de Spaarvarkensstal individuele leden telt en vooral digitaal is. De lijm tussen beide is docent Beleggen Pascal Paepen. Hij is (mede)stichter van beide projecten. 

De Mol-clubs en Spaarvarkens.be behouden elk hun karakteristieken, maar gaan voortaan wel de krachten bundelen om zo nog veel meer kennis en ervaring te delen. De geautomatiseerde administratie van Spaarvarkens.be wordt gebruikt voor de inschrijvingen van de leden van de Mol-clubs. Spaarvarkens.be zal ook verder bouwen aan zijn infrastructuur, die ten dienste gesteld wordt aan de Mol-clubs. Leden van Spaarvarkens.be kunnen zich dan weer aansluiten bij een van de 14 Mol-beleggingsclubs in Geel, als ze dat zouden willen.

Meer specialisten

Bij Spaarvarkens.be werken naast de oprichters Pascal Paepen, Stefan Willems en Jan Reyns ook Stefanie Huybrechts en Jim Stukken professioneel aan financiële inhoud, opleiding en begeleiding.  Geert Junius deelt actief zijn know-how over beleggingsfondsen na een carrière in private banking. Diverse andere specialisten en ervaringsdeskundigen versterken het team nog, voor de goede zaak: mensen financieel wijzer en zelfredzaam maken.

De informatie op het platform van Spaarvarkens.be groeit dus nog steeds, met diverse kennis, ervaring en communicatie over financiën. De leden kunnen permanent lessen, voordrachten, webinars, artikels, discussies en rapporten raadplegen in de community. De mediatheek groeit enorm, met zowat 100 webinars en ruim 100 informatieve artikels per jaar. Daarnaast zal Spaarvarkens.be jaarlijks ook nog minstens 100 artikels gratis ter beschikking stellen voor iedereen die op zoek is naar informatie over geldzaken. 

Voordelen voor de Mol-clubs?

De Mol-clubs kunnen nog steeds een beroep doen op de expertise en de lessen van Pascal Paepen. Daarnaast komen ze samen op de campus van Thomas More in Geel, zowel voor de maandelijkse bijeenkomsten en lessen als voor de bespreking van thema’s in vakgroepen. De leden krijgen ook permanente toegang tot het hele Spaarvarkensplatform en de inzet van diverse docenten. Ze mogen ook gebruik maken van een privéforum waar leden elkaar helpen en waar een massa content continu wordt uitgebreid. Iedere ochtend is er een marktcommentaar, wekelijks een webinar over de actualiteit. In de Spaarvarkensstal worden virtuele portefeuilles opgebouwd en gedeeld, net als rapporten en informatie over juridische en fiscale zaken zoals hoe beleggen voor kinderen, wat met nalatenschap, enzoverder.  

Voordeel voor de leden van de Spaarvarkens Beleggingsclub?

De leden krijgen de expertise en de jarenlange ervaring van veertien beleggingsclubs. Overleg en gebundelde kennis en ervaring zorgen voor winst op lange termijn. De meeste leden van de Spaarvarkens Beleggingsclub zijn individuele beleggers met diverse ervaring. Indien gewenst kunnen ze zich aansluiten bij een fysieke Mol-beleggingsclub.

Eén plus één is drie?

De gemeenschappelijke deler van dat alles is de wisdom of the crowds, in goede banen geleid door mensen die professioneel bezig zijn met communicatie over sparen en beleggen. Dat dit ook financieel direct wat oplevert, blijkt duidelijk uit de aantoonbare beleggingsresultaten in de diverse voorbeeldportefeuilles voor zowel beginners als rustige of actieve meer ervaren beleggers. 

Kom ook bij onze club!

Recommend0 recommendationsPublished in Nieuws

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *