Moet u lezen: 10 x beleggingsleesvoer voor uw vakantie

Top 10 beleggingsboeken die Stefan Willems aanraadt voor deze zomer: 

1) Beating The Street. Peter Lynch was niet enkel de manager van het befaamde Magellan fonds van Fildelity (jaarlijkse return 29,2%), maar heeft ook een zeer toffe schrijfstijl. Rustige vakantieliteratuur met een toffe dosis humor wat het lezen makkelijk verteerbaar maakt.

Afbeelding

2)Poor Charlie’s Almanack. 548 pagina’s aan levenswijsheid die ook in het normale leven bruikbaar zijn van Charlie Munger. Een van de beste levende beleggers, maar die met 98 jaar zijn laatste jaren aan het beleven is. Zijn 11 speeches in het boek zijn stuk per stuk top.

Afbeelding

3) The Litte Book that Still Beats the Market. Tof om mee te nemen op vakantie door de kleine omvang van het boek, al is de kwaliteit van de inhoud omgekeerd evenredig met de breedte. Praktisch, veel voorbeelden en perfect als naslagwerk, ook voor ervaren beleggers.

Afbeelding

4) One up on Wall Street. Vond je Beating The Street van Peter Lynch goed? Dan ga je ook genieten van One Up on Wall Street waarin hij zijn strategie op een begrijpbare manier uitlegt. ‘If you want to avoid a single stock, it would be the hottest stock in the hottest industry’.
Afbeelding
5) Investing with the Trend. Niet voor beginners, maar persoonlijk veel uitgehaald om cyclussen in de markt te begrijpen. De geschiedenis zal zich in het echte leven niet 100% herhalen, maar de aandelenmarkt durf ik bijna te benoemen als de uitzondering op de regel.
Afbeelding
6) The Little Book of Behavioral Investing. Beleggen gaat volgens vele om cijfers, maar eigenlijk nog meer om emoties. Als belegger ben je waardeloos indien je geen systeem kunt volgen en je emoties onder controle hebt. Misschien wel een van de eerste boeken die je MOET lezen.
Afbeelding
7) Flash Boys van Michael Lewis. Er is maar 1 manier om consistent geld te verdienen op de beurs en dat is via flitshandel. Interessant boek dat vooral inzicht geeft in algoritmes. Vandaag handelen computercodes vooral met computercodes. Menselijke handel is beperkt.
Afbeelding
8) Short selling for the Long term. Waarom zou je enkel geld kunnen verdienen in stijgende markten? Joseph Parnes laat zien hoe je ook in dalende markten geld kunt verdienen als belegger op de lange termijn.
Afbeelding
9) Om ook een Vlaams boek te noemen: Iedereen Belegger van Pierre Huylenbroeck.
Praktisch boek voor beginnende beleggers dat op een aangename manier geschreven is. Durf het nog eens ter hand te nemen om de zoveel tijd.

Afbeelding
10) The Bogleheads Guide to Investing. Iedereen weet dat ik een grote aanhanger ben van ETF’s en passief beleggen. Maar niet iedereen weet hoe hij eraan moet beginnen. Dit boek is een goede start.
Afbeelding
Zoek je naar nog andere boekentips? Dan kan je mijn boekproject over financiële vrijheid joinen. Doel is om vanaf begin augustus samen met de lezer een boek te schrijven over financiële educatie. Nu nog €4 per maand, eind deze week verhoog ik de prijs. spaarvarkens.be/boek-financiel
Afbeelding

Reacties