Als econoom en voormalig bankier heb ik een zwakte, beste lezer. Alles wat ik opmerk en doe, bekijk ik door een financiële bril. Het lijkt wel een beroepsziekte. Voor beleggers is die continue analyse een belangrijke eigenschap. Beleggen is immers investeren in bedrijven waarover je graag alles te weten komt. Denk aan het verdienmodel, welke verplichte (vaste) kosten men moet betalen en of het bedrijf wel financieel gezond is en blijft.

Bij Spaarvarkens.be hebben we als doel onze lezers financieel op te leiden. Bij de analyses die we maken over bedrijven komen vele aspecten kijken. Om jullie op een speelse manier vertrouwd te maken met het denkproces, heb ik een uitgebreide analyse gemaakt van de financiële gezondheid van de Belgische politieke partijen. Laat deze analyse u op weg helpen naar de juiste instincten om uw eigen basisanalyses te doen. U zal merken dat alles te analyseren is volgens gelijksoortige stappen.

Onze artikels zijn gratis

Wel vragen we je om eerst even aan te melden. Dat kan via sociale media of e-mail.

Aanmelden via sociale media:

Hiermee verklaar je je akkoord met het delen van persoonsgegevens zoals je profielgegevens en voorkeuren. Wij posten niets op jouw profiel. Ook verkopen wij jouw data niet door.

Registreren of aanmelden via e-mail:

Wat vond je van dit artikel?
17 rating(s) met een gemiddelde van 4.1.