John William Olsen is de beheerder van het M&G (Lux) Global Sustain Paris Aligned Fund. Het fonds streeft naar het genereren van een superieur rendement door te beleggen in en betrokken te zijn bij een relatief klein aantal duurzame kwaliteitsbedrijven die bijdragen aan het bereiken van de klimaatveranderingsdoelen van het Akkoord van Parijs door hun lage en/of dalende koolstofintensiteit.

Ball Corp

‘s Werelds grootste producent van aluminium blikjes. Bij de huidige recyclagepercentages zijn aluminium drankblikjes aantoonbaar duurzamer en hebben ze lagere levenscyclusemissies dan concurrerende PET- en glazen flessen. Naarmate Ball Corp‘s gebruik van gerecycleerd aluminium stijgt van ongeveer 60 procent naar 85 procent in 2030, zal zijn concurrentiepositie in de drankenindustrie verbeteren. Dat komt omdat het bedrijf probeert de emissies in de toeleveringsketen te verlagen en duurzaamheid na te streven. Het bedrijf heeft wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen om tegen 2050 netto nul te bereiken.

Weir Group

Weir Group, een bedrijf in mijnbouwapparatuur, is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze voor een op Parijs afgestemd beleggingsfonds. Maar samen met een geweldig businessmodel is dit in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf niet alleen bezig met het stellen van ambitieuze, op wetenschap gebaseerde doelen. Het helpt ook de mijnbouwsector, die een hoge uitstoot heeft, op weg naar een duurzamere toekomst. Zonder metalen komt de wereld niet los van zijn afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, en zonder duurzaam materieel zullen mijnbouwers niet tot een netto zero-uitstoot kunnen komen.

Alphabet

Eigenaar van de zoekmachine Google en van Google Cloud. Alphabet was het eerste grote bedrijf dat in 2007 koolstofneutraliteit bereikte voor zijn Scope 1-activiteiten. Het doel is om tegen 2030 24 uur per dag en 7 dagen per week koolstofvrije stroom te gebruiken in zijn datacentra en op campussen die veel elektriciteit verbruiken. Veel bedrijven, zowel kleine als grote, beheren nog steeds hun eigen serverparken. Door deze dienst uit te besteden aan Google verkleinen ze hun eigen koolstofvoetafdruk en helpen ze de maatschappij op weg naar een netto nul-uitstoot.


Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen.

Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.

19 rating(s), gemiddelde: 4.4.